top of page

Vahvalla ulkopelillä voitto Kiristä

KPL jatkoi vahvoja ulkopeliotteitaan pitämällä Kirin nollilla seitsemän ulkovuoron ajan. Ainoalla juoksuja tuottaneella sisävuorollaan Kiri nappasikin jaksovoiton. Loppulukemat taululla seisoivat muodossa 1 – 2s (3-2, 0-4, 0-3)*klikkaa* . Ossi Meriläinen oli hirmuvedossa pyssyttäen seitsemän juoksua. Juho Hacklin pokkasi ykköspalkinnon täydellisellä vaihtopelillä (kl 7/7) ja loistavalla ulkopelillä.

Tänään 200 Superpesis-ottelua täyteen saanut Kimmo Carlson voitti hutunkeiton ja valitsi omilleen aloittavan ulkovuoron. Ensimmäisen vuoroparin aikana kumpikaan ei saanut miestä edes kolmospesälle. Juoksutili aukesi toisen aloittavalla, kun Meriläinen veti kovan pommin kolmosluukkuun ja jälleen hyvän pelin pelannut jokeri Joni Rytkönen kirmasi kotiin. Meriläinen vastasi myös seuraavasta juoksusta. Kolmospolttaja Ville Kotro sai räpylänreunan väliin, muttei pystynyt katkaisemaan Ossin kolmosjatkekumuraa ja Anssi Lammila kipitti pelin 0-2:een.

Rytkönen on viime peleissä ollut hyvässä vedossa. Tänään saldona lyöty ja kolme tuotua


Tasoitus oli Jukka Latvalan käsialaa. Kova veto kakkoskulmaan meni kopparin virhearvion takia maisemiin kahden juoksun arvoisesti. Olli Kiiverin jaksovoittoon oikeuttanut juoksu oli komea veto. Kahden palon tilanteessa väärää ei ollut alla ja lukkari Jesse Eskelinen pääsi nostamaan päivän korkeimman tolpan viimeiselle lyönnille, mutta niin vain Lievestuoreelta kesken kauden Kiriin siirtynyt Kiiveri osui keskipalloon ja puhkaisi kakkossauman vastustamattomasti. KPL sai vielä rakenneltua palottoman ajon kärjestä, mutta neljästä kotiutusyrityksestä yksikään ei kantanut hedelmää. Kiri tykkäsi Meriläistä lukuun ottamatta pelata ns. ehtopallokuviota ajojen viimeisille lyönneille. Ehtopallokuviolla tukitaan etukenttä ja saumat, joka jättää tilaa lähinnä välilyöntiyrityksille, jotka puolestaan voivat leijua kopiksi. Tähän ei KPL löytänyt tänään ratkaisua.

Valentin Ikonen oli tänäänkin sähäkästi mukana näpyissä


Toiselle jaksolle KPL vaihtoi Matti Saukon ykköseksi ja Tommi Mäentausta siirtyi kakkoskärjen etenijäksi. Kiri nollattiin aloittavalla sisävuorolla ja Ossi Meriläinen iski jälleen kerran tärkeän avauspinnan jaksolle. Tekotapa oli tuttu: tappikumura. Seuraava juoksu oli Matti Latvalan käsialaa, kun KPL:n kärki rakensi jälleen Hacklinin johdolla tilanteen kärjestä ja Latvalan kumura oli voimattomaksi tilanteessa jääneen Miikka Matikan edessä. Rytkönen jatkoi vahvaa tekemistään pistämällä kahden palon tilanteessa pystärin merkistä väliin ja Latvala toi 0-3:een. Meriläinen möyhensi vielä kertaalleen Kirin ulkokenttää kolmossauman kohdalta. Kiri sai vielä omat paikkansa, mutta päivän juoksutili oli jo lyöty täyteen kotijoukkueen osalta.

Miikka Matikka joutui levittelemään käsiään vähän murheellisemmalla ilmeellä


Supervuorolle KPL joutui vaihtamaan Konsta Hyötyläisen jokeriksi aiemmin jalkaan tulleen pallo-osuman myötä. Teemu Nurmio hyppäsi kakkoskopparin tontille, josta Mäentausta meni kolmosvahdiksi. Mäentausta otti varmasti kaikki kohdalleen tulleet pallot, joita Kiri ahkeraan tarjoilikin. Kiri sai kuin saikin kahdella palolla etenijäjokeri Ilkka Ylitalon kolmoselle, mutta KPL ei päästänyt muita etenijöitä kentälle. Vuorotellen Kirin pelaajat kävivät yrittämässä yhden vapaan lyönnin ja nostamassa sen jälkeen kopin ja viimeisenä lyönyt Jukka Latvala jäi vastuulliseksi. Mies pistikin pallon toisella lyönnillään komeasti keskikumuralla koppareiden eteen, mutta Ylitalo viihtyi kolmosella liian hyvin lähteäkseen kotiin.

Eskelinen sai tuuletella kotipesässä koko toisen jakson


Eero Pitkänen oli laittanut lyöntijärjestystä uusiksi supervuoroa varten ja uusi kärkikolmikko Nurmio-Saukko-Lammila järjestelikin pesät heti palottomasti täyteen. Meriläisellä oli tuttu paikka merkattuna ja mies jysäytti kolmosluukun palasiksi. Kolmospolttaja Kotro levitteli käsiään ja kenttä rullasi. Koko päivän koristeena kolmoskopparin tontilla vastustamattomia lyöntejä katsellut Matikka purki turhautumistaan hakemalla läpilyöntipallon ja heitti sen kolmoselle ennen Meriläistä, joten Ossin kauden ensimmäinen kunnari jäi saamatta.

Heimoneuvosto kokoontui myös alkukesän kotiottelussa


Ottelun aikana nähtiin muutamia hyviä tuomarihässäköitä mm. kysymysheiton tarpeellisuuteen liittyen. Lukkari Perttu Hautala sai ennen uutta lyöjää pallonvaihdon yhteydessä “sanallisen syöttöluvan” syötönvalvoja Jesse Mäkiseltä käyttämättä palloa millään pesällä. Syötön noustessa KPL:n etenijät toljottivat hölmöinä pesillä ja Pitkänen raapi nenänvarttaan viuhkalla. Pienen debatin jälkeen pelituomari Antti Aine kumosi tuomion ja lyöntivuorossa ollut Lammila sai lyödä kaikki kolme lyöntiään. Toinen keskustelua herättänyt tilanne syntyi, kun Hacklin purki etutilannetta lyömällä viimeisellä lyönnillään varsilyönnin keskelle kenttää. Etulukija Aku Kettunen ampui palloa kohti mielessään kärkietenijä Rytkösen polttaminen kolmoselle. Kimmo Carlson leikkasi “vahingossa” ykköseltä kakkoselle edenneen Anssi Lammilan juoksulinjalle ja Rytkösen ehdittyä helposti kolmoselle Kiri tekikin välipalon kakkoselle. Parin minuutin tuumaustauon jälkeen palo peruttiin ja KPL sai jatkaa palottomalla ajolähdöllä.

Hyvä ulkopeli on ollut pääosassa viimeisen kahdeksan ottelun komeassa saldossa: kuusi voittoa, kaksi tappiota


Kirin etenijäduo Carlson-Ylitalon kentällemenot jäivät maltillisesti lukemiin 5/13. KPL sai muutenkin kärjestä tärkeitä paloja kolmostilanteiden alle ja Kirin ottelun ainoa paloton ajolähtö syntyikin vastan toisen jakson viimeisellä sisävuorolla. Osittain tästä syystä Kirin kotiutukset olivat vaisusti 3/13. KPL:n kärki onnistui hyvin tilanteenrakentelussa. Päävaihtajat Lammila-Hacklin hoitivat vaihtonsa 13/14 ja kotiutuspaikkoja oli. Kirin käyttämä ehtopallokuvio osoittautui kuitenkin usein liian haastavaksi ja moni kotiutusyritys päättyi viimeisen lyönnin menemiseen laittomaksi. Erityisesti hyvä ulkopeli riitti tänään arvokkaaseen vierasvoittoon ja KPL jatkaa viimeiseen kuuteen otteluun kotietuun oikeuttavalta runkosarjan sijalta neljä.

Eero Pitkäsen haastattelu: *klikkaa*

Seuraava kotiottelu Kouvolan Pallonlyöjät – Sotkamon Jymy Sunnuntaina 24.7. kello 17:00 KSS Energia Areena, Kouvola

kuvat: Jukka Rasimus

viestinta@kouvolanpallonlyojat.fi

Comentarios


bottom of page