top of page

Torstaina Koskenkorva - ennakossa Valtteri Hämäläinen


Kuva: Vesa Sailio

KPL matkaa torstaina Koskenkorvan Urheilijoiden vieraaksi. Ottelu Sähkökoje Areenalla alkaa klo 18:00. Ruutu+ tarjoaa pelistä fanikameralähetyksen.


Joukkueet ovat kohdanneet tämän kauden runkosarjassa kerran aiemmin. Tuolloin KPL jätti Kouvolassa vieraansa tylysti nollille ja vei ottelun jaksoin 2-0 (2-0, 11-0).


Ottelua ennakoimassa kävi koppari Valtteri Hämäläinen. Viikon tauko peleistä Itä-Länsi -viikonlopun myötä tuli hänen mukaansa tarpeeseen:

- Tuli hyvään paikkaan tauko. Kaikki on saanu vähän ladata akkuja ja tehdä vähän fysiikkaharjoittelua perusteellisemmin. Vähän niinku uudella innolla pelejä kohti taas, tokaisi Hämäläinen.


Hänen mukaansa kausi on tuntunut menneen vauhdilla eteenpäin, sekä ajallisesti että pelillisesti. Viimeisiä kuutta runkosarjapeliä kohden joukkue voi lähteä hyvillä mielin, kun alla on tärkeä voitto Sotkamon Jymystä ennen Itä-Länsi -taukoa. Nyt joukkue on sarjataulukossa toisena ja Hämäläisen mukaan joukkueen tavoitteena tässä kohtaa tietysti on voittaa runkosarja - miksi ei, kun siihen kerran mahdollisuus on?


Hämäläinen ilmoitti, että hänen peliin valmistautumiseensa ei vaikuta millään tavalla se, jos vastustaja on ennakkoon arvioiden heikompi kuin oma joukkue. Hän kertoi valmistautuvansa kaikkiin peleihin aivan samalla tavalla. Kopparin tontilla ennakkoarvioissa hieman heikommat joukkueet saattavat olla jopa vaikeampia vastustajia, koska heillä on tapana rikkoa totuttua pelikaavaa helpommin kuin huippujoukkueilla. Koko ajan täytyy olla hereillä omalla pelipaikalla. Latautuminen ei Hämäläisen mielestä ole milloinkaan vaikeaa, koska pelipäivä on aina pelipäivä. Koko vuosi on valmistauduttu runkosarjaan, joten peleistä pitää nauttia nyt, kun pelaamaan päästään.


KPL:n ulkopeli on Hämäläisen mukaan ollut erittäin ehjää ja se tulee ilmi peleissä, kuten esim. viimeksi, kun Kossu ja Kopla kohtasivat: vastustaja jäi kokonaan juoksuitta. Tavoite on jokaisessa pelissä se, ettei vastustaja saa yhtään juoksua, jolloin sillä ei luonnollisestikaan ole mitään mahdollisuutta voittaa. Huomisen Kossu-peliä lähdetään jälleen rakentamaan hyvän ulkopelin kautta. Sen lisäksi pyritään lyömään voittoon tarvittavat juoksut, kuten muissakin peleissä.


Ennen pudotuspelien alkua Koplan tulee Hämäläisen mielestä erityisesti vaalia hyvin toiminutta ulkopeliään. Se ei pysy tuosta vain hyvänä, vaan sen eteen täytyy koko ajan tehdä töitä, jottei lipsumisia tapahdu. Sisäpelissä on kaikki eväät pelata hyvin. Sisäpeliin on haettu ja haetaan edelleen pieniä tarkennuksia. Sotkamo-pelissä paremmasta sisäpelistä saatiinkin Hämäläisen mukaan jo hyviä viitteitä.


Lopuksi vielä hämmästeltiin Tommi Mäentaustan 23.7. pelatussa pelissä antamaa haastattelua, jossa tämä kehotti nuoria, kauniita naisia laittamaan koppariparilleen treffipyyntöjä. Hämäläinen hymähti, että Mäentausta teki hänelle tuossa kyllä enemmänkin karhunpalveluksen.

- Voi jättää Tomminkin ihan omaan arvoonsa siinä asiassa, Hämäläinen naurahti lopuksi.


Videon haastattelusta voit katsoa tästä.


KoU-KPL, Sähkökoje Areena, Koskenkorva to 12.8. klo 18:00 (Ruutu+)


Sarjataulukossa KPL on sijalla kaksi, kun KoU pitää tällä hetkellä hallussaan sijaa 12. Se on voittanut pelaamistaan 21 ottelusta kuusi ja hävinnyt 15. KPL:n vastaavat lukemat ovat 17 voittoa ja neljä tappiota.


Seuraavan kotiottelunsa KPL pelaa tulevana lauantaina klo 16. Tuolloin vastassa on Kempeleen Kiri. Ottelu on Koplan 90-vuotisjuhlaottelu. Lisää tuosta ottelusta voit lukea tästä.

Comments


bottom of page