top of page

Toni Kohonen valitsee Idän joukkueen


Miesten Itä-Länsi-ottelun 2021 ensimmäinen pelaajavalinta on tehty. Mukana on itseoikeutetusti Kouvolan Pallonlyöjien Toni Kohonen, kaikkien aikojen pesäpalloilija ja pesispörssin ykkösnimi. Kohonen myös valitsee ja johtaa Idän joukkueen tavoittelemaan arvo-otteluvoittoa.

Poikkeuksellisella ratkaisullaan Pesäpalloliitto haluaa osoittaa kunnioituksensa kaikkien aikojen pesäpalloilijan ainutlaatuiselle uralle. Kyseessä on kautta aikain ensimmäinen kerta, kun aktiivipelaaja valitsee arvo-ottelujoukkueen.

Kohonen on takonut 743 pelaamassaan runkosarjaottelussa järisyttävät 49+796 lyötyä ja 528 tuotua juoksua sekä 3244 kärkilyöntiä. Kiteen Pallo -90:n kasvatti yltää jokaisessa kaikkien aikojen tilastossa kymmenen parhaan joukkoon, parhaimmillaan kärkilyöntitilastossa aivan Juha Korhosen kannoilla toiseksi.

Kaikkien aikojen pesäpalloilijaksi puhuttelemiselle löytyy katetta. Pesispörssin ylivoimainen kärkinimi Kohonen on valittu kolmesti vuoden pesäpalloilijaksi, pudotuspelien arvokkaimmaksi pelaajaksi 2011 ja ennätyksellisesti peräti 13 kertaa vuoden lukkariksi, vain muutamia palkitsemisia mainitakseen.

Hulppea pääsarjaura alkoi jo ennen jaksopeliaikaa, kun Kohonen debytoi Superpesiksessä kaudella 1993. Meneillään on 28. kausi pääsarjatasolla. Kohonen on ottelutilaston ylivoimainen kärki ja saavuttaa pian 1000 ottelun ennennäkemättömän rajapyykin kaikki sarjavaiheet huomioiden.

Joukkuemenestystä on kertynyt matkan varrella runsaasti, pääasiassa 10 Suomen mestaruuden muodossa. Pääsarjaurallaan Kohonen on joutunut vain kahdesti (1993, 2007) tyytymään sijoitukseen ylempien pudotuspelien ulkopuolella.

Miesten Itä-Lännessä Kohonen pelasi 22 kertaa peräkkäin ennen kuin yksi ykköspesiskausi ja välivuosi koronatilanteen takia osuivat kohdalle. Nyt edessä on peräti 23. Itä-Länsi-ottelu Porissa lauantaina 7.8. Seuraavana tilastossa tulevat yhä uraansa jatkavat Sami Haapakoski ja Sami Partanen sekä Eino Kaakkolahti ja Mauri Pyhälahti 16 Itä-Länsi-edustuksella.

Porin Itä-Länsi on Kohoselle ainutlaatuinen tilaisuus valita joukkuekaverit ympärilleen. Yleisö auttaa yhden nimen verran, mutta Kohonen tekee päätökset pelinjohdon sekä 11 arvo-ottelupelaajan osalta. Kunnianosoitus on siis erityisen merkittävä myös valituiksi tuleville pelaajille.

Suomen suosituimmat tähdistöottelut, pesäpallon Itä-Lännet, pelataan Porissa 6.–7.8. Tapahtuman avaa nuorten päivä perjantaina. Uutuutena naisten ja miesten Itä-Länsi-ottelut pelataan molemmat samana Superlauantaina 7.8. Lisätietoa Porin Itä-Lännestä löytyy tapahtuman omilta sivuilta www.ita-lansi.fi.


Kuva: Vesa Sailio


Comments


bottom of page