top of page

Tiukka vieraskamppailu Joensuussa päättyi komeaan voittoon


Kerubi Stadionille pakkautuneet 2212 katsojaa saivat nauttia kirrakasta kärkikamppailusta. Ensimmäinen jakso meni KPL-komennossa alusta loppuun, mutta toisessa JoMa oli pitkään kiinni voitonsyrjässä. Sitten kuvaan astui Matti Latvala.

Ensimmäinen jakso oli KPL:n osalta vakuuttava esitys. Yhdeksän kolmostilannetta tuotti neljä juoksua ja ulkokentällä erityisesti Valtteri Luoma teki komeita paloja ja parrakas kopparipari Juho Hacklin & Tommi Mäentausta hakivat paljon tärkeitä koppeja JoMan välilyöntiyrityksistä. Sisällä juoksuja iski Juha Korhonen kumauttamalla kerran kolmossaumasta ja kerran kakkospolttajan tontilta.

Janne Kivipelto on kotiuttanut Korhosen tällä kaudella nyt kahdeksan kertaa. Tälläkin kertaa parivaljakon yhteistyö toimi ja “Jauhon” kakkosjatkekumura saatteli ”Koren” kotiin. Neljännestä juoksusta vastasi Konsta Hyötyläinen komealla keskikumurallaan, jolla kotiin lasketteli Hacklin. JoMan kavennuksesta vastasi Aleksi Rautiainen jakson ainoalla lyöntivuorollaan. Keskisaumalyönti saatteli kotiin vahvasti ulkonakin esiintyneen Tuomas Jussilan. Ensimmäinen jakso KPL:n nimiin 1-4.

Matti Latvala on lyötyt tällä kaudella hurjat kahdeksan kunnaria!


Toisen jakson juoksujen teon aloitti Juha Niemi. Viimeisellä lyönnillä lyöty keskipomppu riitti Jussilan kotiuttamiseen. Niemen lyömä juoksu oli miehelle uran 900:s! KPL:n tasoituksen iski Matti Latvala painamalla pallon läpi kolmosjatkeelta etutilanteessa ja Sasu Toikka toi 1-1. Kolmoskoppari Jonne Kemppaisen nopea haku esti useamman juoksun synnyn. Juha Puhtimäen vapaa kumura vei JoMan uudelleen johtoon, mutta Latvala oli päättänyt hoitaa homman kotiin. Kahden palon tilanteessa ensin ensimmäisellä pallo merkistä väliin ja seuraavalla pallo läpi kakkosrajasta. 2-1 muuttui Latvalan lyöntivuorolla 2-5:een. JoMan kiri jäi puolitiehen, kun kahdesti paloton etutilanne kuivui koppilyöntiin. Erityisen komea oli Juho Hacklinin hakema koppi 15 metriä rajan ulkopuolelta, kun numerot 1, 2 ja 3 olivat irti pesiltä. Viimeisenä lyöneen Juha Niemen annettiin lyödä vielä yksi kavennusjuoksu, kun KPL keskittyi läpilyöntien torjumiseen. Komean voiton myötä kolminkertainen Hosaa-huuto raikasi ilta-auringossa kylpevällä komealla areenalla.

Juho Hacklin ja taistelijapari Tommi Mäentausta pelasivat erinomaisen ottelun takakentällä


KPL:n seuraava ottelu on kahden päivän päästä Kankaanpään Mailan vieraana. Ottelu on seurattavissa Ruutu+ fanikamera-lähetyksen kautta. Jos et omista Ruutu+ -palvelua, voit suunnata Bar Jokeriin, joka näyttää kaikki KPL:n vierasottelut valkokankaalta.

Seuraavan kerran kotona pelataan keskiviikkona 1. elokuuta. Kyseinen ottelu on ylemmän jatkosarjan ottelu ja vastustaja ei vielä ole tiedossa. Jatkosarja lasketaan runkosarjaan, joten runkosarjan irtoliput ja kausarikortit oikeuttavat yhä sisäänpääsyyn. Ennen keskiviikkoa kannattaa kuitenkin piipahtaa esimerkiksi Imatralla, jonne Mustakeltaiset ry järjestää fanimatkan tulevana sunnuntaina. [Lisätietoja tästä linkistä]

Comments


bottom of page