top of page

Tiukka ja tapahtumarikas kamppailu päättyi tappioon


KPL kärsi kirvelevän tappion välierien ensimmäisessä kamppailussa Jymylle 1–2k (8–9, 3–2, 0–0, 1–3)  lukemin. 2647 katsojaa saivat nauttia varsin viihdyttävästä ja tapahtumarikkaasta ottelusta. Kolmostilanteissa Jymy oli parempi 18–24.

– Meillä oli hyvä ilme aika lailla koko ottelun ajan. Se näkyi tuuletuksina ja mukava oli pelata, Jymyn parhaana palkittu Lauri Rönkkö (4 lyötyä) kommentoi.

– Tuon verran oltiin tänään huonompia, homma jatkuu ylihuomenna. Yhdeksän annettua on liikaa. Paljon hienoja suorituksia molemmilta, mutta varmaan sellaisia virheitä, mitkä molemmat haluavat ottaa pois. Onneksi tämä on sarja. Ylihuomenna päästään hakemaan tasoitusta. Yksi peli sarjan sisällä, sillä ei vielä tee mitään, KPL:n paras pelaaja Matti Latvala mietti.

Sasu Toikka pelasi hyvän pelin ja toi peräti viisi juoksua


Ottelussa nähtiin paljon erikoisia tilanteita ja käänteitä heti avausvuorosta alkaen. KPL aloitti pelin terävästi ja meni 3–0 karkumatkalle ensimmäisen sisävuoron päätteeksi. Sasu Toikka aloitti juoksukarkelot kakkosrajan läpilyönnillä. Matti Latvala ja Juha Korhonen jatkoivat lukemiksi 3–0.

Jymyn tasoittava alkoi KPL:n kannalta iloisesti, kun Janne Kivipelto nappasi kärpäsen Jymyn kärjestä. Antti Hartikainen löi kuitenkin hienon lyönnin keskelle kenttää ykköstilanteessa ja kiersi kunnarin. Tilanne vaihtui 3–2:een. Lisää tuli Topi Korhosen lyönnillä, joka karkasi Juho Hacklinilta. Toinen kunnari nostatti tunnelmaa Jymyn leirissä. Kun vielä Lauri Rönkkö onnistui kakkosjatkeen lyönnissä kahden juoksun arvoisesti, oli jakso 3–6.

– Kaveri lyö 3–0:aan, ei mikään unelma-alku. Ylpeä olen niin kuin Kossu-sarjassa, tämä joukkue ei taivu koskaan. Aina pelataan loppuun. Hartikaiselta erittäin hieno lyönti, nosti meidät takaisin peliin. Joukkueet eivät pelanneet parasta ulkopeliä, Jymyn pelinjohtaja Jani Komulainen pohti.

Juoksutehtailu jatkui läpi jakson ja ennen neljättä vuoroa KPL oli 6–8 tappiolla. Korhosen ja Latvalan lyönneillä KPL kiri kuitenkin tasoihin. Latvalan lyönnillä KPL oli jopa siirtyä johtoon, mutta Jymyn Niko Korhosen syöksykoppi esti juoksun. Tasoittavalla hyvän ottelun pelannut jokeri Lauri Rönkkö löi kahdella palolla ratkaisun iskemällä pallon väliin ja jakson 8–9 Jymylle.

KPL käänsi ottelun jatkopalloille

Toisella jaksolla ulkopelit terävöityvät ja juoksuhanat pysyivät tiukemmin kiinni. KPL aloitti juoksun teon Matti Latvalan lyönnillä ensimmäisen tasoittavalla. Jymy tuli Roope Korhosen lyönnillä tasoihin, mutta KPL iski kolmannen tasoittavalla ratkaisun. Ensin Toni Laakso puhkaisi kolmosrajan ja tilanne vaihtui 2–1:een. Sitten Jymyn lukkari Toni Kohoselta lipsahti kaksi lautasväärää ja KPL meni 3–1-johtoon. Jymy sai vielä kavennettua Rönkön lyönnillä, mutta Janne Kivipellon johdolla KPL piti jakson hyppysissään.

Matti Latvala oli tasaisen varma läpi ottelun


Supervuoroparissa KPL nollasi Jymyn, kun Tommi Mäentaustan polttoheitto katkaisi Jymyn iskut. Tasoittavalla KPL:llä oli paikka ratkaista ottelu. Paloton takatilanne kuihtui kahden ykköspalon jälkeen ajotilanteeksi, josta Juha Korhonen ei onnistunut.

– Ei parasta mahdollista ollut. Sattumuksia oli. Uskoisin, että molemmat parantavat ja tarkentavat asioita. Kireää oli. Meillä oli omat paikkamme, ei pystytty hyödyntämään. Se on tässä kupletin juoni, jos niitä ei hyödynnä, niin ei tässä pärjää, KPLn: pelinjohtaja Matti Iivarinen kertasi.

Kotiutuskisassa Jymy löi aloittavalla kolme juoksua, eikä KPL saanut kuin yhden juoksun aikaiseksi. Näin Jymylle ensimmäinen kiinnitys finaalipaikkaan. Sarja jatkuu perjantaina Sotkamossa. Sunnuntaina joukkueet kohtaavat KSS Energia Areenalla kello 16.00.

teksti: Harri Liekola kuvat: Teemu Parta

Comments


bottom of page