top of page

Tiedote: Kouvolan Pallonlyöjien konkurssiuhka on poistunut


TIEDOTE

2.2.2018 klo 10.00

Kouvolan Pallonlyöjien konkurssiuhka on poistunut

Kouvolan Pallonlyöjät ry:n 86-vuotisen seurahistorian yksi vaikeimmista tilanteista on saatu myönteiseen ratkaisuun, kun seuran päällä ollut konkurssiuhka on poistunut ja seura jatkaa toimintaansa normaalisti.

Varainhankintaan käynnistetyn ”Veropeli”-kampanjan onnistumisella on ollut asiassa todella suuri merkitys. Kouvolan Pallonlyöjät haluaa lämpimästi kiittää kaikkia, jotka ovat osallistuneet ja tukeneet sen onnistumista jo tässä vaiheessa yli 30 000 euron arvosta. Erityinen kiitos monille urheiluseuroille, jotka ovat osoittaneet tukensa. Kouvola on todellinen urheilukaupunki.

”Veropeli”- kampanjan edullista lipunmyyntiä jatketaan edelleen ystävänpäivään 14. helmikuuta asti. Lippuja on myyty kampanjan aikana jo 2200 kappaletta. Tavoitteena on saada 4600 katsojaa kauden 2018 kotiavaukseen KPL-JymyJussit.

Rahoituksen riittävyys varmistettiin rahalaitoksen myöntämällä lainalla.

Yhteenvetona seuran tilanteesta ja päätetyistä toimenpiteistä:

Akuutti konkurssiuhka Kaikki verovelat on maksettu tiistaina 30.1. ja konkurssiuhka siten poistunut. Myös protestilistalla olevat velat on maksettu.

Pelaajapalkkiot Maksamattomia pelaajapalkkiota tai muita palkkoja seuralla ei ole. Viikon viivästyksestä tammikuun palkanmaksussa on yhteisesti sovittu.

Superpesislisenssi Pesäpalloliitto on pidetty ajan tasalla koko prosessin ajan. Käytyjen keskustelujen perusteella ei ole tiedossa syitä, joilla KPL:n lisenssi tultaisiin kyseenalaistamaan.

Taloudellinen tilanne Seuran taloudellisessa tilanteessa ei ole tapahtunut olennaisia muutoksia viimeisen 2–3 vuoden aikana. Vuosien 2014–2017 kumulatiivinen tulos on 55 000€ ylijäämäinen. Vuodelle 2018 hyväksytty budjetti on 1,26M€ ja budjetoitu ylijäämä 68 800€.

Pitkäaikaiset lainat vuosilta 2011–2012, joita seura on koko ajan hoitanut suunnitelmien mukaisesti, ovat noin 105 000 euroa ja ostovelat 155 000 euroa.

Kaikkien erääntyneiden velkojen osalta on tehty tai tullaan pikimmiten tekemään maksusuunnitelma velkojien kanssa.

Talouden ja rahoitustilanteen parantamiseen tähtäävät toimenpiteet

Seurassa on pitkän aikavälin strategia, jonka mukaisesti toimintaa jatketaan. Hallitus on päättänyt ryhtyä toimenpiteisiin vakaan talouden varmistamiseksi ja toiminnan tehostamiseksi. Seuraavat tehtävät on vastuutettu hallituksen jäsenille.

1. Laaditaan kannattavuuden tehostamisohjelma, joka tähtää sekä kustannusten pienentämiseen että tuottojen kasvattamiseen.

2. Raportointiprosessia ja kustannusten seurantaa parannetaan. Seuran hallinnon ja tilitoimiston yhteistyötä tiivistetään niin, että laskujen hyväksymisprosessit ja raportointi ovat jatkuvasti ajan tasalla.

3. Kumppanituottojen kasvun varmistamiseksi seura perustaa myyntipäällikön tueksi myyntiryhmän. Myyntiryhmä seuraa tiiviisti kumppanituottojen tilannetta. Kumppanituottoja on tavoitteena kasvattaa budjetin mukaisesti viime vuoden 378 000 eurosta lähemmäs vuoden 2016 tasoa eli 420 000 euroon.

4. Tenavaleirin järjestelyistä vastaa erillinen toimikunta puheenjohtajan johdolla. Tenavaleirillä on huomattava toiminnallinen ja taloudellinen merkitys kuluvana vuonna. Sen budjetoitu liikevaihto on 364 000 euroa.

5. Kauden 2019 edustusjoukkueen kokoaminen etenee suunnitellusti. Tavoitteena on, että joukkue taistelee edelleen mitalisijoista Superpesiksessä, mutta tulevan kauden taloudellinen toteuma luo joukkueelle raamin.

6. Seura tulee tiedottamaan ennen pelikauden alkua taloustilanteen kehittymisestä ja päätettyjen toimenpiteiden toteutumisesta.

留言


bottom of page