top of page

Tappio tiukasta väännöstä

Päivitetty: 3. toukok. 2021


Kuva: Vesa Sailio

Joensuun Maila saapui vieraaksi, kun KSS Energia Areenan uusi kenttä vihittiin käyttöön ensimmäisen pelin myötä. Pelin alla Pallonlyöjät julkisti merkittävän jatkosopimuksen - lukkari Janne Kivipelto jatkaa myös kaudella 2022 Koplassa.


Itse ottelu oli tiukkaa vääntöä alusta loppuun. Kummankin joukkueen sisäpeli oli melko nihkeää, eikä juoksuilla liiemmin päästy juhlimaan. Toki ulkopeli on kummallakin joukkueella tunnetusti rautaista.


Kaksi ensimmäistä sisävuoroa menivät KPL:n osalta tuloksettomina ohi. Tilanteen järjestely ei onnistunut - ei juoksuja. Joensuun Maila sai aikaiseksi juoksun heti ensimmäiseen sisävuoroonsa, kun Aleksi Rautiainen kotiutti Topi Hurskaisen. Myös toisessa sisävuorossaan JoMa sai aikaan ajolähdön. Hyvää sisäpeliä esittänyt Antti Hartikainen järjesteli pesät täyteen, mutta KPL:n Matti Saukko poltti etenijän kotiin.


Kolmannessa sisävuorossaan KPL sai aikaan ajolähdön. Kärki toimi hienosti ja Juho Hacklin järjesteli pesät täyteen. Kotiutus ei kuitenkaan onnistunut. Myös Joensuun kolmas sisävuoro oli tulokseton. Kun neljäskin vuoropari oli juoksuton molempien joukkueiden osalta, vei JoMa ensimmäisen jakson lukemin 0-1.


Jos toisella jaksolla Joensuu sai sisäpelinsä toimimaan aavistuksen kotijoukkuetta paremmin, osat kääntyivät toiselle jaksolle. Kahdessa ensimmäisessä vuorossa sisäpeli ei tuottanut juoksuja. Kolmannessa vuoroparissa Matti Saukko saatiin taisteltua kahden palon tilanteessa kolmospesälle ja konkari Toni Kohonen kotiutti Saukon, joka toi tilanteeksi 1-0. Tämä jäi lopulta jakson lopputulokseksi.


KPL:n ulkopeli toimi toisella jaksolla hyvin. Näkyvistä suorituksista ulkokentällä vastasivat toisella jaksolla mm. Luoman veljekset Jasperi ja Valtteri, samoin kuin jälleen napakasti lautasen äärellä pelannut nuori Elias Pitkänen.


Kun jaksovoitot menivät tasan 1-1, siirryttiin supervuoropariin. KPL aloitti sisävuorolla. Tommi Mäentaustasta tuomittiin tiukan tilanteen päätteeksi palo kakkospesälle. Kun Matti Saukko paloi heti perään ykköskakkosvälille merkkisakkauksen seurauksena, näytti tilanne heikolta. KPL sai kuin saikin vielä rakennettua ajolähdön - Kohonen hoiti etupesät täyteen ja Hacklin viimeisteli tilanteen. Ossi Meriläinen ei kuitenkaan onnistunut kotiutuksessa ja näin supervuorosta ei Koplalle juoksuja kirjattu. JoMa sai omalla vuorollaan rakennettua kolmostilanteen, mutta tilanne kuivui nopeasti kasaan, eikä vieraillekaan juoksuja superiin.


Kotiutuslyöntikisassa KPL ei onnistunut saamaan yhtään juoksua. Joensuun ulkokenttä kesti hyvin paineen ja teki juoksijoista palot. Näin Joensuun Mailalle riitti lopulta yksi onnistunut suoritus kotiutuslyöntikisassa ottelun voittoon. Henri Litmanen onnistui kotiuttamaan Samuel Tirkkosen ja näin peli oli selvä. Koska kyseessä oli harjoitusottelu, kotarit pelattiin vielä loppuun tuloksen ratkettua. Joensuu onnistui kotiutuksessa vielä toistamiseen.


Kouvolan Pallonlyöjät - Joensuun Maila 1-2 (0-1, 1-0, 0-0, 0-2)
Comments


bottom of page