top of page

Talvisuperin viimeinen alkulohkotupla Seinäjoella - ennakon haastattelussa Tommi Mäentausta

Päivitetty: 9. maalisk.

Kouvolan Pallonlyöjien pelaajat Valtteri Hämäläinen, Valtteri Luoma, Jasperi Luoma ja Patrik Vartama iloitsevat ulkokentällä.

Talvisuperin alkulohkot huipentuvat viikonlopun tuplaan Seinäjoki Areenalla, kun vastaan tulevat la 9.3. klo 14.30 sarjan kärjessä keikkuva Manse PP ja su 10.3. klo 14.30 muutaman pisteen jäljessä oleva Vimpelin Veto. Liput viikonlopun otteluihin ennakkoon myy Ticketmaster ja Ruutu+ näyttää tuttuun tapaan ottelut suorana.


Voittojen tiellä jatkettiin viime viikonloppuna Tampereella ja hetken saatiin jo maistaa B-lohkon kärkipaikkaa. Tällä hetkellä sarjataulukossa edellä on Manse PP samoilla pisteillä, yhden ottelun enemmän pelanneena, juoksuin 40-21 (KPL 41-16). KPL:n tavoite on kuitenkin edelleen selvä - voittamalla viikonlopun pelit lähdetään seuraavaksi mittelemään hallimestaruudesta.


Panosta siis on viikonlopun peleissä ja joukkue lähtee kärkikiituri-kopparikonkari Tommi Mäentaustan sanoin peleihin hyvin latautuneena ja valmistautuneena.


Raikkaalla ja hyvällä fiiliksellä lähdetään tekemään päättäväisesti hommia ja voittamaan jokaista omaa tilannetta. On loistava tilanne, että on isot panokset ja kaksi huippujoukkuetta vastassa, niin syttyy varmasti pelille!

Molemmat viikonlopun vastustajat Manse ja ViVe ovat pelanneet jo viisi ottelua, jolloin KPL on molempien viimeinen vastustaja.


Mansen rivit ovat pysyneet viime kesästä pitkälti samoina - vahvistuksia joukkueeseen tuli Elmeri Liedon siirrolla ja muutamina nostoina Mansen junioripolulta sekä 2. pelinjohtajaksi tuli Altti-Jussi Ronkainen. Pelinjohtaja Jani Komulaisen johdolla Manse on pelannut suht tasaista talvisarjaa neljällä voitollaan ja yhdellä häviöllään.


ViVe on sen sijaan horjunut hieman enemmän, vaikka joukkue on tuttu. Talvisarjaan on mahtunut lähes tasasuhteessa voittoja ja häviöitä ja viimeisimpänä pelinjohtajan yllätysvaihto. Viime kauden jälkeen Tomi Niskasen seuraajana aloittanut Petri Pulliainen vapautettiin ViVen tiedotteen mukaisesti pelinjohtajan tehtävistään ja vastuuseen siirtyi toistaiseksi Kari Kleemola.


Viikonlopun pelit ovat varmasti siis mielenkiintoisia ja totutusti vaiherikkaita.


Kouvolan Pallonlyöjien pelaaja Tommi Mäentausta juoksee tuulettaen kotipesään tehden juoksun.

Joukkueen yhteinen tavoite on siis voittaa molemmat pelit. Millaisella otteella Mäentausta itse lähtee viikonloppuun?


Oma tavoite on onnistua omassa roolissa huipputasolla sekä olla tekemättä merkkivirhettä!

Mäentaustan treenikausi on sujunut mallikkaasti ilman ongelmia kuten sairasteluja ja vammoja, joillakin muutoksilla aiempiin vuosiin. Tuttu pilke silmäkulmassa hän kertoo, että on jopa uskaltanut levätä enemmän kuin ennen! Hienoa - tärkeä taito urheilijan arjessa.


Mäentaustan terveiset KPL:n faneille:

"Kevätaurinko paistaa eikä kauden alkuun ole enää kuin kaksi kuukautta!"


Kesää odotellessa Talvisuper onneksi tarjoilee sekä miesten että naisten alkulohkojen otteluita koko viikonlopun ajan Seinäjoella ja Ruudussa.


Viikonlopun otteluohjelma:


LA 9.3.

klo 11.00 Seinäjoen JymyJussit - Hyvinkään Tahko (miehet)

klo 14.30 Kouvolan Pallonlyöjät - Manse PP (miehet)

klo 18.00 Joensuun Maila - Hyvinkään Tahko (naiset)


SU 10.3.

klo 11.00 Seinäjoen Maila-Jussit - Joensuun Maila (naiset)

klo 14.30 Kouvolan Pallonlyöjät - Vimpelin Veto (miehet)


 

Seinäjoki Areenan erikoissäännöt


  • Harhaheitolla edetään omalla vastuulla. Jos pallo jää heitettäessä etuverkkoon pelaamattomiin, etenijät voivat edetä vapaasti seuraavalle pesälle.

  • Pelinjohtaja valitsee kopin tai pudotuksen, jos pallo osuu lyönnistä etuverkkoon tai kattorakenteisiin tai menee lyönnistä kattorakenteiden yli tai läpi pudoten pelialueelle. Lyönnillä ei voi syntyä paloja.

  • Etuverkkoon jäävä koppilyönti ei haavoita tai tee turvattomiksi etupesiltä irti olevia etenijöitä eikä kolmospesältä ns. ”kumuralähtöä” hakevaa pelaajaa.

  • Lyönti on laiton, jos se jää kotipesästä katsottuna ensimmäiseen etuverkkoa kannattelevaan katossa olevaan palkkiin tai sen etupuolelle. Lyönti on myös laiton, jos pallo menee kattorakenteiden läpi pudoten varsinaisen pelialueen ulkopuolelle.

  • Läpilyönnillä, joka menee läpi koskematta selvästi ulkopelaajaan, lyöjä ja kaikki kentällä olevat etenijät voivat edetä vapaasti yhden pesän yli ja sen jälkeen omalla vastuulla.

Comments


bottom of page