top of page

Taistelu finaalipaikasta kiihtyy sunnuntaina – Juha Korhonen nauttii yleisön pauhusta


KPL iski välieräsarjan tasoihin perjantaina Sotkamon Hiukassa tiukan kotiutuslyöntikamppailun jälkeen ja lähtee hakemaan toista kiinnitystään finaalipaikkaan sunnuntaina kotona KSS Energia Areenalla. Finaalipaikka heltiää kolmella voitolla.

Keskiviikkona sarjan avauskamppailussa Jymy vei pidemmän korren kotiutuslyöntikilpailussa, mutta perjantaina KPL teki saman tempun. Kaikki kolme KPL:n juoksua tulivat Jymyn Niko Korhosen paikalta. Voittoa ei auta kuitenkaan jäädä tuulettelemaan, sillä välieriä pelataan vain yhdellä taukopäivällä, joka usein menee molemmilla joukkueilla matkustamiseen.

“Fiilikset eilisen pelin jälkeen on hyvät. Hyvä nousu ensimmäisen jakson heikon esityksen jälkeen. Pystyttiin parantamaan peliä ja sitä kautta kääntämään homma voitoksi”, tuumasi Juha Korhonen lauantai-iltana.

Juha Korhonen on lyönyt seitsemän juoksua kahteen välieräotteluun


“Huomiseen peliin on hyvä lähteä, että on voitto alla. Tämä on kuitenkin ottelusarja ja sarjan edetessä pitää pystyä omaa peliä parantamaan ja sitä kautta ottamaan tarvittavat voitot”, tietää kokenut Korhonen. Pudotuspelejä “Korella” on kasassa 156 kappaletta.

Violetissa leirissäkin tullaan varmasti miettimään uusia keinoja KPL:n horjuttamiseen. Lukkari Toni Kohonen on tehnyt jo oman osansa saamalla paljon pomppuja laittomiksi, mutta muuten Jymy ei ole oikein päässyt kiinni KPL:n vaihtopelaamiseen. Sotkamon Jymyn on jo vuosia sanottu olevan parhaimmillaan syksyllä ja siitä omaa kieltään kertoo vuodesta 2011 jatkunut finaaliputki. Esimerkiksi Jymyn lyöjäjokeri Roope Korhonen osoitti heräämisen merkkejä iskemällä perjantaina kaksi läpilyöntiä huonon avauspelin jälkeen (keskiviikon kotiutukset 2/6).

Lukkari Janne Kivipelto ja Juha Korhonen ovat olleet loistavassa vireessä läpi kauden


KPL:n osalta etenijöiden kentällemenot on yksi teroitettava kohde. Pudotuspelien lyöjätilastoa johtavan Korhosen (0+20) ja kumppaneiden on mukavampi lyödä kotiin joukkueen nopeimpia miehiä. Etenijätilastoa johtaa kolmosena pelaava Sasu Toikka (13 tuotua) ja kakkosena on Tommi Mäentausta (12).

“Yleisön tuki ja meteli olivat ensimmäisessä välieräpelissä kotona parhaimmillaan. Uskon ja toivon, että huomenna on entistä enemmän väkeä ja melua. Toivon vain, että yleisö lähtee heti alusta alkaen meidän taakse ja tukemaan meitä. Sen kautta me saadaan varmasti paras mahdollinen terä esiin. Yleisö pystyy myös vaikeuttamaan vastustajan sisäpeliä möykällään, joten sunnuntaina ei kenenkään kannata säästellä ääntään”, opastaa Korhonen. Hän toimii usein ruoskijana yleisölle, kun vastustajalla on edessään kova kopinnosto tai kotiutuspaikka. Sunnuntaina mennään joka iikka Korhosen ohjeiden mukaan!

Juha Hacklin ratkaisi perjantain ottelun komealla maalyönnillään


Viime kauden tapaan Korhonen on iskenyt miestä kotiin yli kolmen juoksun ottelukohtaisella keskiarvolla: “Omaan pelaamiseen olen kohtuu tyytyväinen pudotuspeleissä. Käyrä on ollut nousujohteinen ja olen pystynyt kohtuu hyvällä tasolla suorittamaan, mutta edelleen minullakin on parantamisen varaa – kuten muullakin joukkueella.”

Otteluinfo

Sunnuntain otteluun kannattaa saapua ajoissa paikalle, sillä paikalle odotetaan vähintään yhtä suurta yleisömäärää kuin keskiviikkona (2647). Lippujen hinnat (17e/12e/5e) kannattaa huomioida ennen peliin tuloa ja varata mukaan myös kolikoita, sillä keskiviikkona vaihtorahat uhkasivat loppua kesken. Sunnuntain peliin vaihtorahaa on hankittu lisää.

Portit avataan kello 15:00.

VMP-terassi palvelee normaaliin tapaan kakkospuolella, mutta myös betonikatsomon lipan alta löytyy toinen terassipiste. Siltä voi ostaa myös huiveja ja pipoja, mikäli vartin tauolla ei ehdi piipahtaa kentän toisella puolen fanishopissa.

Superpesis teki sääntömuutoksen, jonka myötä ottelun 1. & 2. jakso pelataan 10:llä pallolla ja supervuoroon/kotiutuslyöntikilpailuun otetaan käyttöön kuusi uutta palloa. Näin varmistetaan, että pallot ovat mahdollisimman laadukkaita ratkaisuhetkillä ja myös näkyvät pimenevinä syysiltoina. KPL:n tämän kauden ottelupallot on lahjoittanut Priima Parturit. Uudet pallot lahjoittaa puolestaan KPL:n virallinen faniryhmä MustaKeltaiset ry. Ennen ottelun alkua MuKe tekee myös lahjoituksen KPL:n ahkeralle talkooväelle.

Irish Pub Old Tomin jälkipeleillä ottelun jälkeen haastattelussa Konsta Hyötyläinen.

Otteluisäntänä toimii UPM.

Comments


bottom of page