top of page

Taistelu ei riittänyt - Manse vie voiton

Päivitetty: 10. maalisk.


KPL taisteli ja venyi mutta tänään Manse vei voiton pistein 0-2 (2-4, 4-7). Peli alkoi vahvasti KPL:n dominoimana mutta vähitellen Manse pääsi taistoon mukaan. Helpolla ei silti annettu.KPL aloitti pelin erittäin väkevästi ulkona ja Manse sai vaivoin rakennettua yhden kolmostilanteen ja siitä ajolähdön. Vuoro kuitenkin päättyi Vartaman ruoskaheittoon ennen kuin se ehti kunnolla alkaakaan. 


Avausvuorolla sisällä Kopla sai tilanteen tehokkaasti rakennettua ja siirtyi vahvalla suorittamisella 1-0 tilanteeseen kahden Patrikin toimesta - Wahlsten löi ja Vartama toi. 


Toinen ulkovuoro sujui yhtä vakaalla suorittamisella ja Mansen kolmostilanteet pysyivät yhdessä. Sisällä meno jatkui terävänä ja ykköskärjen johtamassa kolmostilanteessa sama parivaljakko Patrik Wahlsten ja Patrik Vartama tuotti KPL:lle toisen juoksun. 


Kolmannessa vuorossa Manse laittoi vaihdetta päälle ja sai rakenneltua kolmostilanteita jopa 5, joista saldona pieni etumatka tilanteeseen 2-4. Juoksujen lyöjinä Perttu Ruuska, Juuso Myllyniemi kaksin verroin ja Juha Puhtimäki sekä tuojina Tomi Lehtonen (juoksut 1 ja 4), Henri Puputti ja Perttu Ruuska. KPL vastasi tähän omalla sisävuorollaan uhkaavasti rakentaen kolmostilanteen Matti Latvalan upean “läpilyönnin” myötä, mutta juoksu jäi ottamatta. 


Avausjakson viimeiseen vuoropariin lähdettiin samalla ulkopelitarkkuudella ja uhmalla kuin peli aloitettiin eikä Manselle annettu siimaa karata kauemmas. Sisävuorolla lähdettiin takaa-ajoon mutta ei silti harmillisesti päästy lisäämään pisteitä, joten ensimmäinen jakso päättyi tilanteeseen 2-4.


Ensimmäisen jakson kolmostilanteet KPL:lle 7-6. Toinen jakso alkoi sisällä Latvalan sinetöimällä ajolähdöllä, mutta juoksuitta. Kakkoskärki lähti rakentamaan uutta tilannetta, mutta Mansen ulkokenttä oli tässä avausvuorossa liian virkeänä. 


Ulkona tähän virkeyteen ei pystytty vielä täysin vastaamaan ja Manse pääsi 4 juoksun etumatkalle, tekijöinään (lyöjä/tuoja) Perttu Ruuska ja Tomi Lehtonen, Henri Puputti ja Simo Vainikainen + Elmeri Lieto sekä Juha Puhtimäki ja Perttu Ruuska. Tästä sisuuntuneena KPL lamaannutti loput Mansen pyrkimykset päästä kentälle. Sisällä jatkettiin sisukkaasti pesäväli kerrallaan ja jokerien toimesta iskettiin tilanteeksi 2-4: Teemu Nikkanen löi ja Eemeli Laine toi ensimmäisen, Patrik Wahlsten löi ja Matti Latvala toi toisen. 


Mansen juoksuputki jatkui kuitenkin taas muutaman pinnan edelle, kun Perttu Ruuska iski kaksi juoksua tuojinaan Timo Torppa ja Juuso Myllyniemi. Matias Paananen kotiutti vielä Perttu Ruuskan tilanteeseen 2-7. Syöttötuomarin matalan väärän linja tuntui nousevan joka syötöllä, eikä KPL ollut tähän tyytyväinen. 


Kolmannessa sisävuorossa laitettiin ekstravaihdetta päälle ja kirittiin taas pari pinnaa lähemmäksi. Lyöjät meinasivat jo loppua kesken, mutta jokerit Juha Korhonen ja Patrik Wahlsten hoitivat homman kotiin - Korhonen kentälle toiseksi etenemään ja Wahlstenin upeilla lyönneillä ensin Patrik Vartama ja sitten Korhonen kotiin. Sisävuoro päättyi tilanteeseen 4-7. 


Ulkona tämä draivi jatkui ja Mansen juoksuyritykset eivät tuottaneet tulosta. Viimeiseen sisävuoroon saatiin hyvä lataus ja tilanteita, mutta Mansen ulkokenttä vei. Ottelu päättyi Mansen voittoon pistein 0-2. Tällä voitolla Manse varmisti paikkansa huhtikuun loppuotteluissa. KPL pysyy B-lohkon toisena.


Koko ottelun kolmostilanteet 15-17. 


Katso Arsedelin juoksukooste 

Seuraava ottelu heti huomenna sunnuntaina 10.3. Seinäjoella Vimpelin Vetoa vastaan klo 14.30. Liput Talvisuperin otteluihin myy Ticketmaster ja Ruutu+ näyttää ne suorana.

Comments


bottom of page