top of page

Tahkon läpärit olivat KPL:n turma

Päivitetty: 8. kesäk.


Hyvinkään Tahko nousi läpilyöntien siivittämänä toisen jakson voittoon ja kotareissa kaksi kotiutusta riittivät ottelun voittoon. Peliä paikoin hyvin hallinnut KPL joutui tyytymään yli 1500 katsojan edessä niukkaan 1-2 k (4-2, 2-5, 1-2) tappioon.Ensimmäisellä jaksolla Tahkon Juha Niemi aloitti juoksujen teon kahdella erinomaisella kotiutuksella. Toisen aloittavalla yhden palon ajoa purkanut Niemi löi ensin varrella 0-1 ja jatkuneesta tilanteesta kova lyönti väliin siirsi Tahkon 0-2-johtoon.


Toisen tasoittavalla Patrik Wahlsten löi tärkeän kavennuksen kahden palon tilanteessa kakkossaumasta. Koplan Eemeli Laine pelasti KPL:n takaiskulta komealla kiinniotolla kolmannen aloittavalla, kun Niemen vahva lyönti oli painua läpi luukusta. Syöksymällä pallo kiinni ja Tahko jäi nollille. KPL ratkaisi kolmannen tasoittavalla jakson. Ensin jokerit Wahlsten ja Teemu Nikkanen löivät pompuilla 3-2:een ja Laineen uran ensimmäinen kotiutus juoksutti Wahlstenin kotiin kakkosrajanäpyllä. KPL puolusti vahvasti neljännen aloittavalla ja kotijoukkue vei ansaitusti avausjakson 4-2. Kolmostilanteet KPL:lle 11-5.


Tahko läpilyönneillä jaksovoittoon


Toisella jaksolla KPL:llä oli paikat iskeä ratkaisuja, mutta ainoastaan avausvuorossa Wahlstenin lapalaaka tuotti juoksun 1-0:aan. Varsinkin Valtteri Hämäläisen kotiutukset olivat täpärästi laittomia. Tasoittavalla Tahkon peräpää onnistui, kun Kaapo Kalmarin pussinpohjalyönti ei tarttunut polttolinjan haltuun.


Toisessa vuorossa kärjestä rakennettua ajoa KPL ei saanut hyödynnettyä, kun Tahkon lukkari Petteri Alanen sekoitti KPL:n yritykset ja vuoro päättyi nopeasti. KPL:n lukkari Elias Pitkänen sotki myös hyvin Tahkon sisäpeliä ja kolmanteen vuoroon lähdettiin 1-1-tilanteessa. 


KPL ei saanut kolmannessa vuorossa tilannetta, joten Tahkolle avautui paikka laittaa jalkaa kaasulle. Kolmella läpilyönnillä Tahko ratkaisikin jakson itselleen. Ensin kakkostilanteessa Valentin Ikonen löi pallon kolmosluukusta läpi Jesse Eskelinen kirmasi suoraan kakkoselta kotipesään. Seuraavaksi uransa kolmatta Superpesis-otteluaan pelannut Mikke Tschesmenski löi pallon takaa läpi ja kiersi kunnarin. Edellä Ikonen toi juoksun, joten tilanne vaihtui nopeasti 1-4:ään. Kun Sasu Toikka yllätti vielä kumuravauhdista ja käänsi pallon kolmosluukusta läpi, Tahko johti 1-5.


Neljännen aloittavalla KPL sai lohtua Wahlstenin illan neljännestä kotiutuksesta, mutta Tahkon ulkokenttä kesti loput ja jakso päättyi 2-5.


Kotiutuskisassa Tahko avasi vahvasti, kun ensin Sasu Toikan näpyllä syntyi 0-1 ja Atte Kontion kolmosjatkekumuralla 0-2. KPL:n ainoan löi Arttu Ruuska kolmosluukusta, mutta lisää KPL ei saanut ja Tahkolle voitto.


KPL:n ottelut jatkuvat sunnuntaina KSS Energia Areenalla Kempeleen Kiriä vastaan klo 16.00.Katso alta lehdistötilaisuuden tallenne
Arsedelin juoksukooste 

Ykköskopla haki täydet pinnat pohjoisen kierroksen toisesta matsista


Ykköskopla nappasi täydet kolme pinnaa ottelusta Simon Kiriä vastaan. Tyly ottelu päättyi tuloksin 0-2 (1-2, 1-12). Katso ottelun tilastot ja juoksujuhlan tekijät täältä.


Ykköskoplan seuraava ottelu lauantaina klo 14.00, kun kotiareenalle vastaan saapuu Seinäjoen Maila-Jussit.

Comments


bottom of page