top of page

Tahko murjoi Koplan ulkokenttää kunnareilla


Kouvolan Pallonlyöjät jäi sunnuntaina kunnarikarkeloissa pahasti jälkeen ja isäntäjoukkue Tahko pääsi juhlimaan kauden avausvoittoa Koplasta 1–0 (9–7, 6–6) lukemin. Tahko löi ottelussa peräti neljä kunnaria, joista Juha Korhonen iski kaksi.

– Keli oli pitkästä aikaa myönteinen pesäpallopelille ja pallo liikkui. Yleisö varmasti tykkäsi, kentällä ei varmaan kenelläkään ollut niin hauskaa. Kyllä tää kaatui läpilyönteihin. Liikaa annettuja juoksuja, eikä oltu niin hyviä, että olisi voittoa tavoiteltu. Toissijaisia virheitä tuli paljon. Kai tuolla juoksumäärällä pitäisi peli voittaa, Matti Latvala pohti.

– Tahko oli tänään parempi. Saatiin hyvä alku peliin ja se ehkä vääristi meidän olotilaan. Uskottiin vasta sitten, kun oltiin takamatkalla. Pitää tonkaista sieltä myönteistä mukaan. ”Kore” (Korhonen) löi hienosti, KPL:n pelinjohtaja Matti Iivarinen kertasi.

KPL sai ottelulle hyvän alun, kun Juho Hacklinin keskipompulla ja harhaheiton avulla KPL siirtyi 0–2-johtoon. Hacklin lisäsi johdon komealla välilyönnillä toisen aloittavalla 0–3:een, ennen kuin Tahkon kavennukset syntyivät. Juha Korhosen ja Roni Wahlin ottamattomat lyönnit kavensivat 2–3:een. KPL:n kärki pelasi jälleen vahvasti, mutta kotiutuspaikoissa kolmannen aloittavalla tupeksittiin. Tahko tuli kolmannen tasoittavalle lujaa ja iski Patrik Vartaman ja Teemu Nikkasen kunnareilla tilanteeksi 9–3. Neljännen aloittavalla KPL oli toivottaman tuntuisen tilanteen edessä, mutta niin vain Kopla oli tulla rinnalle.

Toni Laakso ja Matti Latvala löivät kavennukset 9–5:een ja toisella lyöntikierroksella Latvala pääsi uudestaan kolmostilanteeseen. Läpilyönti kolmosrajasta juoksutti Juho Hacklinin kotiin ja Latvala kiersi kunnarin. Toni Laakso ei aivan ehtinyt edellä kotipesään, joten jakso päättyi niukasti 9–7.

Tahko löi Juha Korhosen toimesta toisen jakson alkuun Koplalle jauhot suuhun. Painuva kolmosjatkelyönti meni läpi ja tilanne vaihtui 4–0:aan. KPL teki kyllä tilanteita, mutta juoksunteko takkusi. Oman lusikkansa soppaan heitti Tahkon lukkari Kalle-Tapio Huusko, joka teki oivalla taktisella väärällä kolme paloa ajolähdössä. KPL nousi peliin mukaan vasta kolmannen tasoittavalla, kun Hacklin ja Janne Kivipelto kavensivat 4–2:een. KPL:llä oli pullat hyvin uunissa neljännen aloittavalla, kun kahden palon kolmostilannetta selvittänyt Juha Korhonen tinttasi pallon voimalla kakkosluukusta läpi. Tilanne vaihtui 6–2:een.

Neljännen tasoittavalla KPL laittoi jälleen kirivaihteen päälle. Toni Laakso ja Matti Latvala kavensivat 6–4:ään, Janne Kivipelto taidokkaasti 6–5:een ja Laakso sivalsi vielä uudella kierroksella 6–6:een. Kiri ei kuitenkaan kantanut ohi, joten pisteet jäivät ensimmäistä kertaa joukkueiden välillä Tahkolle.

– Pitkin kautta ollaan tultu rinnalle ja ohi. Loppukiri jäi liian myöhään. Ekan jakson mukaantulo oli vastustajan virhe. Paremmin lyönyt ja vähemmän virheitä tehnyt joukkue voitti, 1+3 juoksua lyönyt Latvala totesi.

Sarja jatkuu KPL:n osalta keskiviikkona Sotkamossa Jymyn vieraana.

Comentarios


bottom of page