top of page

Supermaanantai Rantakentällä kääntyi tappioon


Kouvolan Pallonlyöjät otteli tänään Kiteen Palloa vastaan Rantakentällä. Onnistumisia tuli sekä ulkona että sisällä mutta tilanteita annettiin osittain lahjana ja KiPa pystyi niistä tekemään juoksuja hyvillä lyönneillään. Tiukka taisto kääntyi lopulta Kiteelle ja vaiherikas ottelu päättyi tuloksin 1-0 (3-3, 4-3).Kitee avasi pelin rähinällä, kun Samu Vainikainen ja Lassi Vasarainen löysivät kakkospuolelta tilaa ja iskivät heti avausvuoroon juoksut, tuojina Joona Mäkelä ja Samu-Kalle Varonen. Kopla sai avauksessaan tilanteen päälle mutta ei vielä juoksua. Ulkona pelattiin toisessa vuorossa tehokkaasti eikä KiPa päässyt enempää etumatkalle. Tasoittavalla lähdettiin takaa-ajoon ja päästiin tasoihin, kun Patrik Wahlsten iski kolmospuolelta läpi kotiuttaen Patrik Vartaman ja Teemu Nikkasen.


KiPa rakenteli jatkoksi palottoman ajolähdön ja otti siitä kakkosjatkeelta Samu-Kalle Varosen lyömänä juoksun. Koplan tasoittavalla vuorolla ei meinattu saada miestä etenemään, pomput ei nousseet mutta tärkeät kopit nousi. Nopean ja varman ulkovuoron jälkeen neljännestä vuorosta haettiin juoksuja ja yksi saatiin vapaataipaleella, kun KiPan lukkari Joona Lehtisen tuomittiin estäneen Wahlstenin lyöntiä linkkuun. Wahlstenin viimeisen lyönnin kotiutusyritys tuotti Elias Pitkäsen etenemänä tiukan pesäkilvan, joka kääntyi KiPan haaston jälkeen juoksusta paloksi ja jakso päättyi tasan 3-3. Kolmostilanteet 10-9.


Toisen jakson Kopla aloitti vahvasti sisällä ja Wahlstenin kakkospuolen pommi tuotti ensimmäisen juoksun Eemeli Laineen tuomana. Juha Korhonen jatkoi keskikentän maalyönnillään tilanteeksi 0-2, juoksun tuojana Elias Pitkänen. KiPa ei jäänyt odottelemaan, vaan tuli tasoittavallaan rinnalle ja ohi. Samu-Kalle Varosen lyönti kantoi takakentälle asti, Lassi Vasaraisen lyönti ei jäänyt räpylään eikä tiukka polttoheitto aivan riittänyt ja Otto Kauppisen kierteisenä pomppinut lyönti tuotti kolmannen juoksun.


Toisessa vuorossa useiden yritysten jälkeen saatiin tasoitusjuoksu tehtyä, kun Wahlsten kotiutti Jasperi Luoman kakkosrajan näpillään. Ulkona päästiin hyvin KiPan sisäpelin tielle upeilla suorituksilla, joista lukkari Elias Pitkänen hoiti osansa. KiPa onnistui kuitenkin saamaan etumatkajuoksun, kun viimeinen lyöjä Jiri Pippola löi maihin eikä pallo jäänyt räpylään. Tätä ei enää pystytty kaventamaan, joten toinen jakso päättyi 4-3 ja tasaisesta ottelusta käteen jäi kirvelevä tappio. Koko ottelun kolmostilanteet 16-16.Seuraavat ottelut


Eteenpäin mennään! Keskiviikkona jatketaan kotiottelulla ja vastaan saapuu Vimpelin Veto. Matsi vauhtiin klo 18.00, ottelussa lisäksi Pesiskoulun päättäjäiset.


Juhannustauon jälkeen on vuorossa kaksi vierasottelua: Seinäjoella 25.6. ja Imatralla 28.6.

Comments


bottom of page