top of page

Silmäoptiikan raportti: KPL katkaisi Saarikentän kirouksen komeilla lyönneillä!


Kouvolan Pallonlyöjät oli oivassa iskussa Vimpelin Saarikentällä ensimmäisessä pronssiottelussa. KPL takoi palloa jokeen urakalla ja nappasi yhdeksän vuoden tauon jälkeen 0–2 (4–6, 1–2) voiton! Pronssimitalit ovat katkolla KPL:lle lauantaina 14. syyskuuta klo 14.00 alkaen KSS Energia Areenalla.

– 2011 A-poikien kanssa voitettiin viimeksi. Tovi vierähti ja se oli pikku porkkana. Hyvä peli meiltä. Semmoinen fiilis, että lähdetään hakkaamaan palloa, eikä taputtelemaan. Onnistumiset ruokki toisiaan. Ulkopeli on ollut hyvää takasessa. Se on hyvä, kun siihen voi luottaa. Se antaa happea peliin. Vimpeli ei saanut palloa juuri jokeen, se on oma efekti täällä. Jos läpäreitä ei anneta, ollaan aina lähellä voittoa, KPL:n ykköspalkittu Sasu Toikka iloitsi.

KPL aloitti ottelun terävästi ja Toni Laakso menevä kumura siivitti Anssi Lammila kotiin. Vimpelin tasoitus lähti myös ottamattomalla kumuralla, kun Janne Mäkelä löi viimeisellään pallon väliin.

Toiseen vuoropariin KPL tuli todella räväkästi. Ensin Sasu Toikka löi pallon kakkosrajasta läpi ja Santeri Löppönen toi suoraan kakkoselta 1–2. Juho Hacklinin komealla välilyönnillä Antti Hartikainen toi 1–3. Kopla painoi vielä kolme kertaa pallon väliin, kun Janne Kivipelto, Tommi Mäentausta ja Anssi Lammila latoivat lukemiksi 1–6.

Vedon takaa-ajo lähti käyntiin tasoittavalla, kun Perttu Ruuska ja Janne Mäkelä kiskaisivat jakson 3–6:een. KPL:n sisäpeli yskähteli loppujakson, eikä enää lisäjuoksuja nähty. Veto sai vielä kavennettua Ruuskan lyönnillä päätöslukemat 4–6:een. Avausjakson kolmostilanteet KPL:lle 8–9.

Toiselle jaksolle lyöntipeli hieman hyytyi, mutta KPL pisteli palloa edelleen enemmän jokeen kuin Vimpeli. Jakson avausjuoksun löi komealla vedolla kakkosjatkeelle Matti Latvala ja Juho Hacklin toi 0–1. Lisää oli tulla, kun Valtteri Luoma pyssytti pallon jokeen. Matti Latvala ei aivan ehtinyt kotiin ennen kuin Luoman kunnariyrityksestä tuli kolmas palo kolmospesälle.

Matias Rinta-aho tasoitti jakson 1–1:een ja kentällemenojen kanssa tuskaillut KPL ei saanut jaksoa ratkaistua kuin vasta kolmannen tasoittavalla. Toni Laakso pisti pallon kolmosjatkeelta jokeen ja Hacklin kirmasi kakkoselta suoraan kotiin.

– Aika moni kaveri onnistui juoksun lyömään ja Laakso pari. Tyytyväinen olo, mutta ei liian, KPL:n pelinjohtaja Matti Iivarinen summasi.

– En ole nähnyt Kouvolan lyövän tuohon tapaan. Pelattiin siitä asiallinen jakson lopetus ja saatiin ulkopelissä kiinni. Sisäpelin taso tipahti alun jälkeen. Se ei ollut pronssipelin arvoisella tasolla, Vedon pelinjohtaja Markku Hylkilä mietti.

Commentaires


bottom of page