top of page

Silmäoptiikan raportti: KPL haki toisen voiton Seinäjoelta!


KPL haki hienon voiton Seinäjoelta 0–2 (1–4, 3–4) ja nappasi toisen voiton tiukassa puolivälieräsarjassa. KPL:n sankari oli kolmesti kotiuttanut Matti Latvala, mutta tulitukea Latvala sai laajalta rintamalta. Kotijoukkue JymyJussien peli jatkui nihkeänä muiden paitsi Jukka-Pekka Vainionpään osalta. Vainionpää onnistui myös kotiutuksessa kolmesti.

– Syksyn myötä tilanteita käydään tarkemmin läpi. Nihkeä keli, joten ensimmäisen juoksun merkitys korostui. Homma oli koko ajan hyvin meidän näpeissä. Pitää olla tosi tyytyväinen, hyvää suorittamista sisällä ja ulkona. Toisella jaksolla sisäpeli pyörähti meikäläisen ympärille. Ulkona peruspeli, ykköspalkittu Latvala kertasi.

Matti Latvala jatkoi hyvässä vireessä


KPL aloitti juoksujen tehtailun heti ensimmäisen aloittavalla, kun Valtteri Luoma löi viimeisenä lyöjänä tylysti pallon väliin. JymyJussien tasoitus tuli toisessa vuorossa, kun Elmeri Liedon näpäys ei pysynyt ulkokentän hallussa. Jukka-Pekka Vainionpäällä oli Lietoa ennen paikkoja, mutta Koplan ulkokenttä ei ollut yllätettävissä.

Kolmannen aloittavalla Sasu Toikka iski palloa pussiin ja Santeri Löppönen syöksyi 1–2:een. Neljännen aloittavalla KPL ratkaisi jakson, kun pelinjohtaja Matti Iivarinen laittoi yllätysmerkkiä Antti Hartikaiselle. Täydellinen otto yllätti JymyJussit ja Tommi Mäentausta toi 1–3. Lisää tuli, kun Matti Latvalan mainio kumura löysi tilaa välistä. Jakso päättyi lopulta 1–4 lukemiin.

– Hitusen hallinnantunnetta, olo kuitenkin sellainen, että vastustaja läähättää niskaan. Henki on sellainen, että tiukkaa vääntämistä, eikä voi hengähtää missään vaiheessa, KPL:n viuhkamies Matti Iivarinen muistutti.

KPL nappasi jo toisen voiton


KPL teki toiselle jaksolle muutoksia lyöntijärjestykseen. Jo toisessa vuorossa jokeriksi vaihdettu Toni Laakso pysyi jokerina ja Iiro Nokkala ulkokentällä. Anssi Lammila palasi pitkästä aikaa numeroksi 2 ja pelasi vahvan pelin.

Myös toisella jaksolla KPL otti kuskin paikan. Tiivis ulkopeli toi sisäpeliin happea ja kahden vuoroparin jälkeen KPL johti jo 0–3. Juoksujen lyöjinä säkenöivät Juho Hacklin, Hartikainen ja Latvala. JymyJussien kavennus kolmannen aloittavalla oli Vainionpään mailasta. KPL lisäsi hönkää Latvalan lyönnillä ja neljänteen vuoropariin lähdettiin 1–4-tilanteessa. JymyJussit rakenteli tilanteen Vainionpäälle, jonka kaksi kovaa vetoa kavensivat tilanteen 3–4:ään. KPL ei tästä hätkähtänyt ja ulkopelissä maltti säilyi hyvin loppuun saakka.

JymyJussien pelinjohtaja Antti Piuhola oli myrtynyt pelin jälkeen.

– Sisäpelissä oli laaduttomia suorituksia. Yllättävän paljon kolmostilanteita. Tukkoista oli. Tilastot kertovat karua totuutta, Jukkiksen varasssa pyörii. Räpylästä annettiin pari, ei kärsi antaa näissä peleissä. Joukkueen usko on ensimmäinen asia. 0–0-tilanteesta lähdetään.

Toni Laakso pystyi toisella jaksolla lyömään, mutta ulkopeliin ei ollut asiaa. Iivarinen kommentoi tuoreeltaan Laakson tilannetta.

– Pitää katsoa Tonin tilanne seuraavaan peliin. Ei notkahtanut peli siihen, kaikenlaista voi sattua. Tämä peli pitää sulatella nopeasti ja katseet seuraavaan matsiin.

Puolivälieräsarja jatkuu tiistaina klo 17.30 KSS Energia Areenalla.

Comments


bottom of page