top of page

Silmäoptiikan otteluraportti: Vahva ulkopeli toi voiton!


Kuva: Hanna Heinonen


KPL haki Alajärven legendaariselta Kitron Stadionilta kaksi pistettä vahvan ulkopelin ansiosta. Ensimmäinen jakso oli Koplalta vakuuttava, mutta toisella jaksolla sisäpeli tyrehtyi, eikä jaksolla nähty yhtäkään juoksua, kummaltakaan joukkueelta. KPL lähti takaisin Kouvolaan 0–1 (1–7, 0–0)-voiton kanssa. 

– Tyytyväinen pitää olla voittoon, mutta pieni harmitus jäi, kun totisella mielellä yritimme kolmatta pistettä, mutta ei ollut meistä tänään sen ottajiksi. Voitto kuitenkin erittäin hyvä, KPL:n pelinjohtaja Matti Iivarinen kommentoi.

Kopla teki ennen ottelua kokoonpanoon pienen muutoksen, kun Anssi Lammila sai lääkäriltä peliluvan ja nousi pitkästä aikaa kokoonpanoon. Kapteeni Lammila otti lyöntijärjestyksestä numeron seitsemän ja Roope Koskelainen asetettiin jokeriksi. Alkuperäisessä kokoonpanossa ollut Aleksi Vainio putosi kokoonpanon ulkopuolelle.

KPL:n ottelun avausvuoro oli upea, sillä joukkue tehtaili kolme juoksua. Ottelun ensimmäisen juoksun löi 14-vuotias Superpesisdebytantti Elias Pitkänen uransa ensimmäisellä lyöntivuorollaan. Samassa tilanteessa Antti Hartikainen juoksi kotiin harhaheiton turvin. Hetken päästä Pitkänen myös toi uransa ensimmäisen juoksun, kun Valtteri Luoma kotiutti nuorukaisen kotipesään.

– Oikein mukava bonus tässä toiminnassa. Sen verran olen hänen toimintaansa seurannut, että on todella aktiivinen ja kova harjoittelemaan. Hienon pienen palkinnon sai jo tässä vaiheessa, Iivarinen iloitsi.

Koplan vire jatkui myös toisessa vuorossa, kun Matti Latvala ja Janne Kivipelto löivät miestä kotiin vastustamattomilla kumuralyönneillä. Kivipelto ja Hartikainen kaunistelivat vielä numeroita lyömällä yhdet mieheen. Ankkurien ainoan juoksun löi Jouni Mäki.

– Ensimmäisellä jaksolla saimme heti kolme juoksua, vaikkakin vähän kaverin avustuksella. Sitten menimmekin menojaan, eikä meidän ihan hirveästi tarvinnut tehdä, ottelun parhaana palkittu Antti Hartikainen kommentoi.

– Saimme alkuun pinnoja helpolla, sitten ihan lyömälläkin. Ensimmäinen jakso oli meidän hallinnassa ja toisella jaksolla ulkopeli jatkui hyvänä, mutta sisäpeli töksähti tukkoon. Eikä kyllä ole ensimmäinen kerta tällä kaudella, kuin näin käy, Iivarinen mietiskeli.

Toisella jaksolla Koplan vahva sisäpeli tosiaan tyrehtyi, kuin seinään, eikä hyviä kotiutustilanteita syntynyt millään. Tilannetta ei saanut myöskään Ankkurit ja lopulta molemmat jäivät toisella jaksolla ilman juoksuja.

KPL sai vielä neljännessä vuorossa voiton jo ratkettua kahden palon ajolähdön, mutta kotiutusyritys meni kopiksi ja etenijä poltettiin kotipesään.

– Toisella jaksolla jatkoimme hyvää ulkopeliä, mutta sisällä oli nihkeämpää. Muutaman kerran lyönnit katkesivat hieman huonoihin kohtiin, emmekä saaneet sisäpeliä millään auki. Ulkopelissä pelasimme tänään kauttaaltaan vahvan ottelun, Hartikainen kertasi.

– Vähän oli sellainen olo, että kohta Alajärvi sen juoksun lyö ja ottelu menee superiin, jos emme pysty sisäpeliä parantamaan. Emmekä pystyneetkään, mutta he eivät sitten saaneet yhtäkään juoksua ja se riitti pelin voittoon, Iivarinen kommentoi.

– Toinen jakso olisi vaatinut ryhdikkäämpää toimintaa. Pikkuisenkin, kun ote on löysä, niin peli on äkkiä kolmannessa tai neljännessä vuorossa ja sitten onkin show valmis.

KPL:n kausi jatkuu tulevana sunnuntaina KSS Energia Areenalla, kun kärkimatsissa mustakeltaiset kohtaavat viime kauden finalistiparin Joensuun Mailan!

Commentaires


bottom of page