top of page

Silmäoptiikan otteluraportti: KPL tasoitti sarjan tylysti


Kouvolan Pallonlyöjät tasoitti välieräsarjan 2807 katsojan riemuksi 1–0 (2–2, 3–2) voitolla! KPL oli keskiviikon tapaan kuskin paikalla kolmostilanteissa, jotka se voitti 19–15 lukemin.

– Pari kuukautta on pomppua lyönyt, siihen on löytynyt hyvä rytmi. Oman joukkueen peli näytti siltä, että oltiin heti valmiina. Kirrakkaa peliä kaiken kaikkiaan. Sellainen suht näpsäkkä peli, vielä pitää teristää kotiutuksia, KPL:n kärjessä hienosti pelannut Antti Hartikainen kertoi.

– Ulkona pelattiin ihan hyvää peliä. Sisäpelissä oli kaikenlaista sählinkiä. Siitä jäi kiinni tänään, Jymyn ykköspalkittu Niilo Piiponniemi kommentoi.

Antti Hartikainen iloitsi tuotua juoksua antaumuksella


KPL aloitti ottelun vahvasti. Juho Hacklinin pussinpohjalyönnillä Matti Saukko syöksyi 1–0. Sasu Toikka pyssytti jatkuneesta ajosta jo 2–0. Jymy sai tasoittavalla kavennuksen kolmospesän harhaheitolla ja tasoihin se nousi toisen tasoittavalla Antti Korhosen kumuralla.

Molemmilla joukkueilla oli tilaisuudet ratkaista jakso itselleen, mutta paikat jäivät hyödyntämättä. KPL oli lähimpänä juoksua kolmannen aloittavalla, kun Toikan vapaa kumura tippui kakkosjatkeelle. Jymyn koppari Niilo Piiponniemen kova heitto kuitenkin päätti Antti Hartikaisen pyristelyn kalkkiviivoille.

Janne Kivipelto pääsi tuulettamaan kotipesässä


Toisella jaksolla Jymy aloitti juoksunteon, kun Roope Korhosen kumura upposi vastustamattomasti väliin. KPL:n tasoitus tuli erikoisesti. Ensimmäisen vuoron tasoittavalla Jymyn ulkokenttä nukahti Juho Hacklinin viimeisellä lyönnillä ja keskipomppu kiidätti Tommi Mäentaustan kotiin.

KPL ratkaisi toisen jakson kolmannen tasoittavalla. Ensin Matti Latvala upotti kumuransa väliin ja Anssi Lammila ehti täpärästi kotiin. Lisää tuli Janne Kivipellon lyöntivuorolla, kun Antti Hartikainen kiiruhti kotiin.

Jymy sai vielä painostuksen neljännen aloittavalla, mutta ainoastaan Roope Korhosen saumalyönti tuotti kavennuksen. Paine päättyi tylysti, kun Markus Tuikan näpäys jäi Janne Kivipellon räpylään ja KPL:n juhlat saivat alkaa!

– Hyvin tasaista peliä. Asemasotaa. Molemmat pitävät omaa ulkopeliä tiukkana. Sotkamon ulkokenttä on todella hyvä, onnistuneilla lyönneillä on pinnat otettava. Tahti on kiivas, voitettu peli nollataan ja seuraavaa peliä kohti, KPL:n pelinjohtaja Matti Iivarinen mietti.

– Parannettiin ulkopelaamista, ei annettu käsistä niin paljoa. Hyvin puolustettiin. Meidän sisäpelistä kertovat kolmostilanteiden (12) määrä. Ei saatu hyökkäystä aikaiseksi, se kismittää, Jymyn viuhkamies Jani Komulainen kertasi.

Loistava tunnelma, tiukka ottelu, tiistaina jatketaan KSS Energia Areenalla!


Välierät jatkuvat sunnuntaina klo 16.00 Sotkamossa. Tiistaina toisella joukkueella on katkaisun paikka KSS Energia Areenalla klo 17.00. Liput tulevat myyntiin perjantai-illan aikana.

kuvat: Teemu Parta

Kommentare


bottom of page