top of page

Silmäoptiikan otteluraportti: KPL käänsi tiukan pelin voitokseen


KPL nappasi puolivälierien avausottelusta arvokkaan 1–0 (2–2, 5–4) voiton. Ottelu oli KPL:n hallintaa, mutta vieraiden jokerikotiuttaja Jukka-Pekka Vainionpää piti JymyJussit pelissä mukana kuudella kotiutuksellaan. Ottelun ratkaisu nähtiin vasta toisen jakson neljännen tasoittavalla, kun jokeriksi vaihdettu Toni Laakso onnistui kahden palon tilanteessa upottamaan pallon väliin.

– Tiukka peli, sellaista mitä saattoi odottaa. Meidän peli ei ollut hirmuisen vapautunutta. Peli parani, lopussa pystyttiin lyömään se yksi juoksu. Kotiutuspaikkoja oli enemmän. Vastustaja löi hienosti, KPL:n pelinjohtaja Matti Iivarinen kertoi.

Matti Latvala löi kaksi juoksua


Avausjaksolla KPL rummutti tilanteita, mutta kotiutuksissa onnistuivat ainoastaan Juho Hacklin ja Matti Latvala. JymyJussien Jukka-Pekka Vainionpää avasi ottelun juoksuhanat toisen tasoittavalla ja löi jakson tasoihin neljännen tasoittavalla.

– Tilanteiden tekoa pitäisi saada paremmaksi. Voitosta pelataan, mutta ei ollut mitenkään erilainen valmistautuminen peliin, Jukka-Pekka Vainionpää pohti.

Toisella jaksolla Vainionpään hurja ilta jatkui ja miehen kumurat löysivät vastustamattomasti tilaa koppareiden edestä. JymyJussit oli 1–3-johdossa ennen toisen tasoittavaa, mutta KPL:n Sasu Toikka ja Valtteri Luoma löivät tärkeät tasoitukset. Kolmannen aloittavalla KPL:n koppari Tommi Mäentausta onnistui pelastamaan loistavalla syöksykopilla varman juoksun Vainionpään kumurasta ja KPL:llä oli iskun paikka. Matti Latvalan taidokkaalla näpäyksellä Antti Hartikainen syöksyi 4–3:een.

Neljännen aloittavalla KPL ahdisti JymyJussit kahden palon etutilanteeseen. KPL yritti tehdä kolmatta paloa komealla hämyllä, kun koppari Juho Hacklin hiipi mainostaulun taakse. Luoman harhaheitto kolmospesältä ei saanut kuitenkaan Sami-Jukka Korvolaa liikkumaan, vaan Henri Puputti pomputti ajolähdön Vainionpäälle.

  1. Katso video onnistuneesta hämystä kaudelta 2011 > täältä.

Ajolähdössä Vainionpään viimeinen lyönti oli jäädä Luoman räpylään kopiksi, mutta pallo lipsahti lopulta kenttään ja KPL:n oli tultava vielä sisävuoroon.

– Henri Puputti teki tilannetta pompulla ja Jukka-Pekka löi kotiin. Sanotaanko, että millekään niistä juoksuista ei oikein mahdettu mitään. Aivan sama mikä kuvio olisi laitettu, hän olisi lyönyt juoksun. Lopussa saatiin vähän kiinni. Päästiin itse kokeilemaan kotiutusta hyvin ja päästiin lähelle. Vastustaja teki hyvin paloja, ei saatu sitä niin hyvin rullaamaan, upeasti pelannut Antti Hartikainen (kärkilyönnit 10/10) kertasi.

Toni Laakso löi voittojuoksun


KPL kattoi neljännen tasoittavalla pöydän valmiiksi kotiuttajille, mutta ratkaisua piti odottaa Laakson lyöntivuoroon. Komea kumura meni juuri tappimiehen yli, eikä koppari Henri Puputti saanut palloa haltuun. Kolmesti kotiin ehtinyt Hartikainen sai tuoda voittojuoksun.

– Eka jakso oli meidän osalta sisäpelin osalta hermostunutta. Ei saatu keulasta tilannetta. Toisella jaksolla tilanteenteko jäi pitkälle Puputin varaan ja Jukkis on lyönyt koko kauden, JymyJussien pelinjohtaja Antti Piuhola muistutti.

Puolivälierät jatkuvat sunnuntaina klo 17.00 Seinäjoella. KSS Energia Areenalla joukkueet kohtaavat uudestaan tiistaina.

Comments


bottom of page