top of page

Silmäoptiikan otteluraportti: Kopla varmisti kolmossijanRunkosarjan viimeinen ottelu pelattiin tiistai-iltana Kouvolassa, kun Kouvolan Pallonlyöjät ja Imatran Pallo-Veikot iskivät yhteen. Viimeisessä ottelussa oli panoksia molemmilla joukkueilla, kun IPV haki pudotuspelipaikkaa ja KPL pyrki pitämään kolmossijan hallussaan. IPV vei pinnat supervuorossa tuloksella 1-2s (7-1, 6-9, 1-4), mutta jäi pudotuspelien ulkopuolelle. Kopla puolestaan varmisti yhdellä pisteellä kolmannen sijan. 

– Meillä oli tänään yksi selkeä tavoite, eli ottaa vähintään pinna ja varmistaa kolmossija. Sen me myös teimme. Valitettavasti koko peli hävittiin, mutta kyllä sitä on monesti harmittanut tappiopelin jälkeen paljon enemmän kuin nyt, KPL:n parhaana palkittu Matti Latvala kommentoi.

KPL oli ensimmäisellä jaksolla ylivoimainen, sillä se otti tylyn jaksovoiton juoksuin 7–1. Juoksutehtailun aloittivat ensimmäisessä vuoroparissa Juho Hacklin ja Matti Latvala, joka löi jaksossa kaksi juoksua.

Kolmannessa parissa Sasu Toikka iski pallon kakkosrajasta läpi ja kotiin juoksivat niin Santeri Löppönen kuin Ville Pesu. KPL sai avausjakson aikana myös kaksi juoksua harhaheitolla. Tommi Mäentausta toi jaksolla kolme juoksua ja Löppönen kaksi.

IPV:n ainoan juoksun kumautti Konsta Kurikka, joka kotiutti hienolla kumuralla Jarkko Matikan kotiin neljännessä vuoroparissa.

– Tietysti pelin hävisimme ja se harmittaa, mutta kyllä meidän ote parani siitä mitä se esimerkiksi edellisessä pelissä oli. Nyt meillä on hieman tukevampi olo ja se kyllä palvelee perjantaitakin, KPL:n pelinjohtaja Matti Iivarinen kommentoi.

Toinen jakso oli pitkään tasainen ja KPL johti peliä juoksulla ennen viimeistä vuoroparia. IPV kuitenkin hurjasti neljännen aloittavalla kaksi kunnaria ja kaksi tavallista ja meni 2–9-johtoon. IPV kunnarit lähtivät Mikko Kososen sekä Konsta Kurikan mailoista.

KPL pelasi niin ikään pitkän sisävuoron neljännen tasoittavalla ja teki neljä juoksua, joista kolme löi Latvala. Koplan kiri jäi kuitenkin kolmen juoksun päähän, joten ottelu eteni supervuoroon.

Toisen jakson suurin mielenkiinto kohdistui kuitenkin Antti Hartikaisen kisaan Sami Haapakoskea vastaan kärkilyöntitilaston voitosta. Hartikainen johti tilastoa ennen ottelua kahdella kärkilyönnillä, mutta Haapakoski tehtaili Kankaanpäässä peräti 13 kärkilyöntiä, joten kisa muuttui erittäin tiukaksi.

Hartikainen löi viimeisessä vuoroparissa kuusi kärkilyöntiä ja koko pelissä yhteensä 12 ja voitti tilaston 222 kärkilyönnillä. “Härmälle” kyseinen tilastovoitto oli uran ensimmäinen ja samalla Hartikainen oli KPL:n seurahistorian ensimmäinen kärkilyöntitilaston voittanut pelaaja.

– Kyllä se kertoo siitä, että on ollut tasainen kausi, mutta täytyy muistaa, että Matti Saukko ja ennen kaikkea Mäentausta sekä jokerit ovat pelanneet keulassa erittäin hyvin koko kauden. Lopussa myös katsoimme, että nyt olisi mahdollisuus se voittaa ja varsinkin tuollaisessa matsissa, niin kyllähän jätkät myös pelasivat sitä voittoa minulle tietyllä tavalla, Hartikainen kommentoi.

– Kyllä tällainen henkilökohtainen saavutuskin tietyllä tavalla lämmittää mieltä, mutta se tulee vähän sivutuotteena tässä. Tässä on katseet ollut jo pidempään pudotuspeleissä ja odottanut, että koska se runkosarja loppuu ja pudotuspelit alkavat.

Supervuorossa Kopla teki yhden juoksun Janne Kivipellon kumuran ansiosta, mutta tasoittavalla vuorolla IPV:n Kurikka tälläsi illan toisen kunnarinsa ja ottelun voitto lähti Imatralle. Kiteen voitettua oman ottelunsa Hyvinkään Tahkoa vastaan puhtaasti, jäi IPV kuitenkin pudotuspelien ulkopuolelle.

Seinäjoen JymyJussien saatua vain yhden pisteen Pattijoen Urheilijoita vastaan tiesi sitä, että KPL aloittaa pudotuspelitaipaleensa JymyJusseja vastaan. Pudotuspelit alkavat perjantaina 16.8. kello 17:30 KSS Energia Areenalla!

Comments


bottom of page