top of page

Silmäoptiikan otteluraportti: Kopla taipui pronssiotteluunSotkamon Jymy nappasi 1–0 (1–1, 9–2) voiton KPL:stä ja eteni finaaliotteluihin Joensuun Mailaa vastaan otteluvoitoin 3–2. KPL:n tie vie pronssiotteluun, jossa vastaan tulee Vimpelin Veto. Pronssiottelut alkavat sunnuntaina Vimpelissä.

– Äärimmäisen pettynyt ja tyhjä olo. Hieno sarja puolin ja toisin, peli aaltoili. Tämä sarja ansaitsi vitospelin. Eka jakso kestettiin kyydissä, Roope löi pari alkuun. Sitä Kiiskisen läpäriä ei kestetty ja jyräsi loppuun. Onnittelut Jymylle. Kotiuttamisesta jäi kiinni, Jymyn takatilanne kesti meidän lyönnit, KPL:n ykköspalkittu kärkilyönnit 7/7 kerännyt Antti Hartikainen mietti.

– Palikat kasaan ja sunnuntaina tulta päin, Hartikainen jatkoi pronssisarjasta.

KPL:n pelinjohtaja Matti Iivarinen onnitteli Jymyä ja Jani Komulaista finaalipaikasta.

– Kamppailu oli kohtuullisen hieno, lukuunottamatta loppua. Sitä tiukkaa loppua olisin toivonut. Olo pettynyt, pelit ja sarja olivat kuitenkin hienoja. Aina haluaisi olla parempi, mutta ei hirveästi sellaisia asioita, mitä voisi tehdä toisin, Iivarinen pohti.

Avausjaksolla molemmat nyhjäsivät sisäpelinsä kanssa. Juoksunteon aloitti KPL toisen aloittavalla, kun Sasu Toikan mainio kumura ui väliin ja Tommi Mäentausta toi 0–1. Jymyn tasoitus tuli toisen tasoittavalla hieman halvalla, kun Joni Rytkösen pystäri sirvahti kolmosrajasta läpi ja Jere Vikström toi kakkospesältä tasoitukseen 1–1:een.

Jymyllä oli paikat ratkaista jakso kolmannen tasoittavalla, mutta paloton ajo ei tuottanut tulosta. Neljännessä vuorossa kumpikaan ei saanut edes kolmostilannetta. Jakson kolmostilanteet tasan 3–3.

Toisella jaksolla Jymy avasi juoksuhanat ensimmäisen aloittavalla, kun Roope Korhosen kolmosluukkulyönti riitti juoksuun. KPL tasoitti Matti Latvalan kumuralla 1–1:een. Sitten alkoi Jymyn vyöry. Roope Korhosen välilyönnillä tuli 2–1 ja harhaheitolla 3–1. Antti Kiiskisen kakkostilanteessa lyömä läpilyönti ratkaisi ottelun lopulta Jymylle. Kiiskinen juoksi kunnarin ja tilanne vaihtui 5–1:een.

Jymy rallatteli komeilla lyönneillä lisäjuoksuja ja etenkin Roope Korhosen kunnarin arvoinen kakkosluukkulyönti oli mainio. Omien kotiutustensa kanssa tuskaillut KPL tuli neljännen tasoittavalle epätoivoisessa 9–1-tilanteessa. Toni Laakso kaunisteli lukemat 9–2:een, mutta KPL:stä ei lopulta ollut Jymyn finaalipaikkaa uhkaamaan.

– Mahtava sisäinen hiljaisuus siitä, että voitettiin kaikkien käänteiden jälkeen. Meillä on sitkeä joukkue. Kiitos Kouvolalle hyvähenkisistä ja kovista otteluista, Jymyn pelinjohtaja Jani Komulainen iloitsi.

Ottelun kolmostilanteet koko ottelussa 17–13. KPL:n kakkospalkinnon pokkasi hyvin edennyt Tommi Mäentausta.

Commentaires


bottom of page