top of page

Silmäoptiikan otteluraportti: Kopla löi sarjan katkolle!Kouvolan Pallonlyöjillä oli yksi tavoite, kun se lähti lauantaina kohti Sotkamoa, jossa pelattiin sunnuntaina välieräsarjan kolmas kohtaaminen; hakea vierasvoitto. Ryöstöretki Sotkamon Hiukkaan myös onnistui, kun KPL lähti kohti Kouvolaa 1–2s (6–4, 1–2, 1–2)-voitto takataskussaan. Sarja on katkolla Koplalle tiistaina KSS Energia Areenalla! 

– Olimme tänään sitkeitä. Siinä oli pieni ahdinkotilanne, eikä meidän peli kulkenut. Teimme kuitenkin hienon nousun hyvään paikkaan, KPL:n pelinjohtaja Matti Iivarinen iloitsi.

Kopla ei saanut avausjaksolla peliään käyntiin, kun taas Sotkamon Jymyn kotiuttamiset onnistuivat hyvällä prosentilla. KPL myös antoi pari lahjajuoksua harhaheittojen jälkeen. Keltamustat olivat pahimmillaan jo 5–1-tappiolla, kunnes peli alkoi loksahdella kohdilleen.

Antti Hartikaisen koppilyönti tippui kopparin eteen ja Tommi Mäentausta kirmasi Jymyn ulkokentän yllätykseksi kotiin. Hetkeä myöhemmin KPL:n toiseksi parhaana pelaajana palkittu Valtteri Luoma löi illan ensimmäisellään Matti Latvalan kotiin ja kolmen juoksun sisävuoroa säesti vielä Juho Hacklin. Kopla nousi siis juoksun päähän Jymystä, mutta tämän lähemmäs kotijoukkue ei päästänyt.

– Jymyllä oli selkeät suunnitelmat, että mistä ottaa pinnat. Saivat viisi juoksua keulaa ja käytännössä jyräsi alun. Jäimme ihan telineisiin, mutta saimme sitten ne kolme pinnaa. Saimme ekan jakson lopulla pelistä kiinni, KPL:n parhaana kolmannen kerran peräkkäin palkittu Antti Hartikainen kommentoi.

– Ensimmäinen jakso oli meiltä huono, emmekä päässeet rytmiin. Hiukan siinä oli yli-innokasta pelaamista. Saimme kyllä juoksuja ja siinä oli häivähdys peliin kiinnipääsemisestä, Iivarinen analysoi.

Toiselle jaksolle Kopla terästi ulkopeliä, eikä Jymy enää päässyt rallattelemaan juoksuja. Lopulta toisella jaksolla nähtiin ainoastaan kolme juoksua, ensimmäisen jakson kymmentä vastaan.

Toisen jakson juoksutilin avasi Iiro Nokkala, jonka lyöntivuoro ensimmäisen tasoittavalla oli upeaa katseltavaa. Ensin Nokkala löi taitolyönnillä etenijän kolmoselle ja heti perään kotiutuslyönti upposi kolmosjatkeelle ja Roope Koskelainen juoksi pinnan kotiin. Jymy kuitenkin tuli Antti Korhosen lyönnillä heti seuraavalla sisävuorolla tasoihin, mutta tähän jäivät violettipaitojen kotiutukset toisella jaksolla.

Heti perään tasoittavalla vuorolla KPL meni kuitenkin uudelleen johtoon. Luoman kumura tippui kakkosjatkeelle, eikä koppari Niilo Piiponniemi pystynyt polttamaan tuulispäänä edennyttä Hartikaista. Luoman lyömä juoksu jäi myös toisen jakson voittojuoksuksi.

– Peli rauhoittui ja sen jälkeen se oli tasaista vääntöä, kuten aiemminkin. Varmasti myös jatkuu samanlaisena, sillä aikamoista shakkiahan tuolla pelataan, Hartikainen kommentoi.

– Toisella jaksolla meidän peli rauhoittui, ei siinä muuten mitään ihmeellistä tehty, mutta rauhoitimme pelaamista. Samalla lähti jonkin verran virheitä pois. Sitä kautta jaksosta tuli tiukka ja otimme vielä jaksovoiton, Iivarinen komppasi.

Koplan jaksovoiton myötä peli eteni supervuoroon, jonka Jymy aloitti sisävuorolla. Kahdesta ensimmäisestä, Antti ja Roope Korhosen, kotiutusyrityksistä KPL pystyi tekemään selvät palot, mutta kolmas yrittäjä onnistui. Lauri Rönkkö löi kakkospussiin ja Niko Korhonen ehti juuri ja juuri kotiin, ennen Luoman polttoheittoa.

KPL ei kuitenkaan tappioasemasta hätkähtänyt. Matti Latvalan kolmosraja näpäytys oli sen verran taidokas, ettei Jymyn ulkokenttä pystynyt polttamaan Hartikaista. Seuraavana lyönyt Janne Kivipelto pääsi niin ikään purkamaan ajolähtöä ja kumauttikin komean lyönnin kolmosjatkeelle ja Koplan ryöstöretki oli onnistunut.

– Samalla se toisen jakson voitto ja pelin rauhoittuminen mahdollisti nuo supervuoron tapahtumat.

– Meillä on omanlainen kasvutarina keskikesältä, kun kolme avainpelaajaa oli pois. Hetken aikaa ihmeteltiin, mutta niin vain siinäkin opimme pelaamaan. Varmasti se myös nyt kantaa, ettemme ihan pienistä hätkähdä, Hartikainen päätti.

Koplalla on siis katkaisun paikka tiistaina Kouvolassa, kun KSS Energia Areenalla pelataan sarjan neljäs kamppailu. Hanki oma lippusi otteluun nyt, sillä Areena täyttyy hyvää vauhtia! Ennakkolipulla vältät myös jonottamisen sekä paikkalipulla varmistat myös oman paikkasi otteluun! Liput myy tietenkin Kopla-Shop!

Comments


bottom of page