top of page

Silmäoptiikan otteluraportti: Kopla eteni välieriin!Kopla eteni neljättä vuotta peräkkäin välieriin, kun se kaatoi yli 2000 katsojan edessä Seinäjoen JymyJussit kolmannen kerran. JymyJussit kaatui kolmatta kertaa putkeen 2–0 (3–2, 3–1)-voitolla!

– Tämä oli yhtä tiukka matsi, kuin aiemmatkin ottelut. Molemmat pelasivat hyvin ulkona, eikä juoksujen lyöminen ollut helppoa. Olen erittäin hyvillä fiiliksillä tästä ottelusta, KPL:n ykköspalkittu Tommi Mäentausta hehkutti.

KPL avasi juoksuhanat toisessa parissa, kun Juho Hacklin löi ensin Mäentaustan kotiin ja heti perään Matti Latvala kotiutti Anssi Lammilan. Kolmannessa parissa Kopla jatkoi juoksujen takomista, kun Sasu Toikka löi ja Mäentausta toi toistamiseen.

JymyJussit saivat juoksutilin auki kolmannen tasoittavalla, kun  Jukka-Pekka Vainionpään kumura tippui väliin ja Tuomas Raunio kirmasi kotiin. Viimeisessä parissa Jussit löivät vielä yhden pinnan, kun viimeisenä lyöjänä Henri Puputti löi yhden. Puputin lyönti oli kuitenkin viimeinen, joten jakso päättyi kyseiseen juoksuun.

– Tämä oli todella kova sarja, vaikka menikin puhtaasti meille. Täytyy antaa kunnia vastustajalle, sillä kaikki pelit olivat tiukkoja eikä mikään tullut itsestäänselvyytenä.

– Oli samantapainen ottelu, kuin aiemmatkin. Hiukan sellainen olo, että hallitsemme, muttei oikein päästy karkuun missään vaiheessa ja vastustaja oli koko ajan valmis iskemään lähietäisyydellä, KPL:n pelinjohtaja Matti Iivarinen kommentoi.

Toisella jaksolla KPL siirtyi johtoon Latvalan illan toisella kumautuksella ja juoksun kotiin toi jälleen kerran kapteeni Lammila. JymyJussit kuitenkin laittoi pelin jännäksi kolmannen aloittavalla, kun Vainionpää kotiutti jälleen vastustamattomalla lyönnillä.

Hacklin siirsi kotijoukkueen kuitenkin johtoon tasoittavalla vuorolla lyömällä Mäentaustan kotiin. Hacklin tuli vielä itse kotiin hetkeä myöhemmin, kun lyöjätykki Matti Saukko löi pystymailalla pallon väliin.

JymyJussit tarvitsi siis omalla vuorollaan kolme lyötyä, jotta vuoro jatkuisi. Sami-Jukka Korvola löikin pallon takaa läpi, mutta epäröi kakkospesällä eikä ehtinyt juosta kunnaria ennen kuin Hacklinin polttoheitto ennätti kolmospesään. Vuoro päättyi lopulta kolmeen peräkkäiseen laittomaan lyöntiin, josta tuli kolmas risti ja KPL eteni välieriin.

– Tauolla peli rauhoittui ja meille tuli rauhallisempi ja parempi tatsi pelaamiseen. Ja varsinkin ulkopeli terästäytyi toiselle jaksolle.

Välierissä Kopla saa vastaansa viime kauden tapaan Sotkamon Jymyn, joka voitti Pattijoen Urheilijat niin ikään kolmessa ottelussa. Välierit alkavat ensi viikon keskiviikkona Sotkamossa ja Kouvolassa pelataan toinen ottelu perjantaina 30.8.

Comments


bottom of page