top of page

Silmäoptiikan otteluraportti: Juoksujuhlista kaksi pinnaa!


KPL palasi kahden tappiollisen pelin jälkeen takaisin voittojen tielle todellisessa juoksujuhlassa, kun Hyvinkään Tahkoa vastaan pelatussa ottelussa nähtiin peräti 31 juoksua. Pisteet Kouvolaan jäivät lukemin 1–0 (8–7, 8–8).

– Täytyy vain katsoa positiivisin silmin. Tänään piti voittaa ja voitimme, siitä täytyy olla tyytyväinen, KPL:n pelinjohtaja Matti Iivarinen kommentoi.

Tahko aloitti ottelun sisällä ja löikin saman tien Juha Korhosen ja Santtu Patovan lyönneillä kahden juoksun kaulan. Kopla sai kuitenkin sisäpelissä unelma-alun ottelulle.

Juho Hacklin nimittäin löi Koplan neljäntenä lyöjänä takatilanteessa pallon takaa mainosaitojen taakse ja juoksi kunniaa! Kokoonpanoon palannut Sasu Toikka kotiutti tämän jälkeen Hacklinin ja kun Iiro Nokkala onnistui vielä omassa kotiutuksessaan, niin KPL johti avausvuoroparin jälkeen 5–2.

Toisella vuoroparilla KPL vielä lisäsi johtoaan Hacklinin ja jatkosopimuksen Koplan kanssa allekirjoittaneen Toni Laakson lyönneillä ja johtoasema oli jo 5 juoksua. Tahko ei kuitenkaan luovuttanut, vaan tuli kolmannen aloittavalla kahden lyödyn turvin kolmen juoksun päähän.

Laakso löi illan toisensa tasoittavalla vuorolla ja 8–4-tilanteessa Koplan jaksovoitto näytti lähes varmalta. Tahko pelasi kuitenkin neljännen aloittavalla hurjan sisävuoron.

Hyvillä lyönneillä jatkuvasti tilannetta tehnyt Tahko takoi vuoroon kolme juoksua. KPL sai kuitenkin hurmoksen katkaistua ja varmisti jaksovoiton luvuin 8–7.

– Kaikenlaista sattui. Pelasimme sisällä hyvin, ajoittain todella hyvinkin, mutta sitten taas ulkona emme pystyneet tasaisesti pelaamaan, vaan jonkin verran tuli virheitä.

– Kaveri pääsi vähän meidän virheistämme peliin mukaan, mutta toisaalta samalla tavalla heillekin tuli ulkopelissä virheitä.

Toisella jaksolla juoksutykitys vain kasvoi ja jaksossa nähtiin peräti 16 juoksua. KPL meni ensin jo neljän juoksun johtoon Hacklinin kahdella sekä Ville Pesun ja Matti Latvalan lyönneillä.

Tahko tuli kuitenkin kolmannen tasoittavalla tasoihin, kun ensin Riku Hokkanen löi pallon valotolpan taakse ja juoksi kunnarin. Tämän jälkeen Korhonen löi yhden ja Roni Wahl kaksi ja peli oli tasan 4–4.

KPL pelasi tiukassa paikassa komean sisävuoron neljännen aloittavalla, kun mustakeltaiset löivät jälleen neljän juoksun karkumatkan. Laakso onnistui kahdesti, Toikka kotiutti erittäin hienolla koukkunäpäytyksellä ja Latvala onnistui kertaalleen.

Jakso ei kuitenkaan ollut taputeltu. Muuan Juha Korhonen nimittäin täräytti pallon ajolähdöstä maratonportista läpi ja peli oli tasan kahdeksan.

– Se oli kyllä ottamaton lyönti. Metrin keskemmälle, kun olisi ottanut, niin Kore olisi lyönyt kolmosjatkeelta läpi. Se tuli vielä niin korkealta, ettei ehtinyt poikittain juoksemaan. Videolta täytyy katsoa vielä tarkemmin se tilanne, ottelun parhaana palkittu Juho Hacklin kertasi.

Ottelu päättyi kuitenkin Koplan kahden pisteen voittoon, kun Korhonen irtosi Janne Kivipellon nykäisyllä kolmospesästä ja Tahkolle tuomittiin kolmas palo.

– Ottelun ratkaisu tuli sitten aivan lopussa, kun Janne sai nykäisyllä irrotettua, Iivarinen päätti.

– Pienet virheet värittivät peliä. En tiedä oliko kuumuudesta johtuvaa väsymystä vai mitä oli. Tahko pääsi ensimmäisellä jaksolla vielä ahdistamaan hyvillä lyönneillä, mutta onneksi kestimme ja hienot kaksi pistettä. Voitto on tällä hetkellä tärkeintä, Hacklin iloitsi.

Koplan kausi jatkuu ensi viikolla Jäämeren tuplalla ja kotikentälle joukkue palaa sunnuntaina, kun KSS Energia Areenalle saapuu Vimpelin Veto! Liput matsiin Kopla-Shopista!

Commentaires


bottom of page