top of page

Silmäoptiikan otteluraportti: JoMa kurmotti KoplaaJoensuun Maila kävi hakemassa runkosarjan toiseksi viimeisellä kierroksella pisteet Kouvolasta tylyllä esityksellä. Kopla ei päässyt pieniä hetkiä lukuunottamatta JoMan kyytiin koko pelin aikana ja pisteet lähtivät Joensuuhun lukemin 0–2 (2–4, 3–7).  Sateiselle KSS Energia Areenalle oli saapunut 1996 katsojaa! 

– Jonkinlaista alilatausta oli tänään. Samalla vastustaja pelasi hyvän pelin. Emme olleet parhaimmillamme ja sitten se oli tuon näköistä. Eipä ollut meistä vastusta, KPL:n pelinjohtaja Matti Iivarinen manasi.

Ottelun alku oli tiukkaa vääntämistä, kun ensimmäiset kaksi vuoroparia mentiin tasatilanteessa yksi-yksi. Juoksuhanat aukaisi Juha Niemi, jonka lyönti sirvahti syöksykoppia yrittäneen Iiro Nokkalan räpylästä ja Juha Puhtimäki pinkoi kotiin. Kopla kuitenkin tasoitti heti omalla vuorollaan, kun jokerina pelannut Sasu Toikka puhkaisi kakkosjatkeen 1-3-tilanteessa ja Anssi Lammila toi juoksun.

Toinen vuoropari pelattiin ilman juoksuja, mutta kolmannessa JoMa löi tiskiin kolme juoksua. Henri Litmanen vei ensin punapaidat johtoon ja heti perään Niemi löi illan toisensa. Konsta Kettunen kotiutti vielä Samuel Tirkkosen ja joensuulaiset johtivat 1–4.

Kopla sai pidettyä JoMan nollilla neljännessä vuorossa ja pääsi vielä yrittämään kiriä tasoittavalla vuorollaan. Kolmen juoksun kaula kaventui kuitenkin vain yhdellä juoksulla, kun Toni Laakso löi Ville Pesun kotiin. Enempää juoksuja ei kuitenkaan nähty, joten avausjakso meni vierailijoille.

– Voittamisen halu ja tahto puuttui tänää. Tiesimme, että tänään tulee kova matsi ja pitäisi sellaista revanssihenkeä esimerkiksi viime syksystä olla, mutta tämä oli kyllä hengetön esitys, Koplan parhaana palkittu Tommi Mäentausta kommentoi.

Toisen jakson JoMa aloitti tylysti nollaamalla ensin Koplan sisävuoron ja takomalla omalla vuorolla heti neljän juoksun karkumatkan. Pitkällä sisävuorolla Niemi kotiutti kahdesti ja Puhtimäki sekä Iiro Kuosa kertaalleen. Juha Niemi nousi jo juoksun päähän uransa 1000. lyödystä juoksusta, mutta raja jäi vielä tällä kertaa puhkaisematta.

Kopla ryhdistäytyi toisen aloittavalla ja pelasi JoMan tapaan pitkän sisävuoron. Vuoro toi mustakeltaisille kaksi juoksua Janne Kivipellon ja Valtteri Luoman lyönneillä. KPL:n hyvä kiri kuitenkin hieman tyrehtyi Joensuun tasoittavalla, kun Puhtimäki juoksi kotiin harhaheiton turvin.

Laakso toi vielä kerran Koplan peliin mukaan kolmannen aloittavalla lyömällä Mäentaustan kotiin, mutta tämän lähemmäs KPL ei päässyt. Puhtimäen ja Litmasen kotiutukset viimeistään hyydyttivät KPL:n kirin, eikä kotijoukkue saanut viimeisellä sisävuorolla enää kiriä käyntiin.

– Paljon virheitä niin sisällä kuin ulkonakin. Vähän oli sellainen aneeminen fiilis koko pelin, muutamaa valonpilkahdusta lukuunottamatta, mutta ne eivät paljon auttaneet, Mäentausta pyöritteli.

KPL:n runkosarja päättyy tulevana tiistaina, kun Imatran Pallo-Veikot saapuu haastamaan Koplan. IPV kamppailee tiukasti paikasta kahdeksan parhaan joukkoon ja KPL puolestaan pitääkseen sarjan kolmannen sijan hallussaan. Kolmannen sijan varmistamiseen Kopla tarvitsee vähintään pisteen, jollei JoMa jää pisteittä kotiottelussaan Siilinjärven Pesistä vastaan.

– Tiukka peli tulossa. Tällaisella hengellä, mikä meillä tänään oli, niin ei kyllä pärjää. Siinä pitää selkeästi parantaa tiistaihin, Iivarinen päätti.

Comments


bottom of page