top of page

Sarja-avauksesta ei pisteitä

Selkeänä ennakkosuosikkina otteluun lähteneen KPL:n sarja-avaus oli erityisesti sisäpelin osalta nihkeä. Kun ulkopelissäkin sorruttiin hämmentävän moniin virheisiin, jäivät pisteet Siilinjärvelle.


Voitetun hutunkeiton jälkeen KPL sai pelin aluksi järjestettyä kahden palon ajolähdön, mutta kotiutus jäi haaveeksi. Yrittämään pääsi Janne Kivipelto. SiiPen rakenteluyritykset tyrehtyivät KPL:n etukentän hyvään pelaamiseen avausvuorossa.

Kuva Vesa Sailio

Toisessa vuorossa KPL ei onnistunut rakentamaan tilannetta. SiiPe sai aikaiseksi ajolähdön, mutta kotiutus epäonnistui. Kolmannen vuoron ajolähdöstä vastasivat kokeneet Juho Hacklin, Matti Latvala ja Toni Kohonen. Kun Ossi Meriläinen ei kotiutuksessaan kuitenkaan onnistunut, jäi juoksutilin avaaminen haaveeksi. SiiPe sen sijaan pääsi Pallonlyöjien harhaheiton turvin 2-0 johtoon kolmannen tasoittavalla vuorolla. Teemu Kinnunen onnistui vielä kotiuttamaan Justus Niemeläisen komealla välilyönnillä ja näin SiiPe kasvatti johtonsa 3-0:een.


Lisäjuoksuja ei ensimmäisellä jaksolla kumpikaan joukkue saanut, joten jakso kirjattiin SiiPelle lukemin 3-0.


Toisen jakson SiiPe aloitti räväkästi rakentaen palottoman ajolähdön. Jiri Piippola kotiutti Paldaniuksen, kun pallo karkasi Janne Kivipellon räpylästä kotipesässä. Ajolähtöön pääsi lyömään myös Samu Vainikainen. Vainikainen löi kakkosrajaan haastaen sieppari Arttu Ruuskan ja niin vain tilanteeksi 2-0. Heti perään Vainikainen hassutti KPL:n etukenttää. Tiukan kotipesätilanteen tuloksena kolmas juoksu. SiiPe sai tilannetta vielä kolmannen juoksun tehtyäänkin, mutta KPL onnistui estämään lisäjuoksujen syntymisen.Koplan peli ei lähtenyt toisen jakson ensimmäisessä sisävuorossa edelleenkään aukeamaan. Kärjessä sekä Tommi Mäentausta että Matti Saukko haavoittuivat. Ville Pesu ja Arttu Ruuska sen sijaan paloivat kumpikin kakkospesälle. Saman kohtalon koki Valtteri Luoma, eikä tilanteen rakentelussa onnistuttu lainkaan.


SiiPen kärjen peli toimi myös toisessa vuorossa erinomaisesti. Matias Hänninen haastoi jälleen onnistuneesti Arttu Ruuskaa kakkosrajalla ja kotiutti Eemeli Paldaniuksen. Kotijoukkue pelasi kuin hurmoksessa ja Jere Paananen kotiutti vielä Ville Lantiaisen; tilanteeksi jo 5-0. SiiPe sai vielä kuudennen juoksun KPL:n harhaheitolla. 6-0 tilanteeksi toi Justus Niemeläinen.


Toisen vuoron tasoittavalla KPL:n sisäpeli ei kärjestä edelleenkään lähtenyt rullaamaan. Yhden palon ajolähtö saatiin kuitenkin kärjen takaa aikaiseksi ja lyömään asettui Toni Kohonen. Yksi juoksu tilanteesta Kohosen hidastetulla lyönnillä tulikin. Juoksun toi Ville Pesu. Janne Kivipelto sai vielä saateltua Juho Hacklinin kolmoselle, samoin kuin upotettua pallon väliin juoksun arvoisesti.


Kolmas vuoro alkoi SiiPen 6-2 johdossa. Ensimmäinen palo saatiin kolmospesältä, kun Valtteri Luoma esitteli rajua heittokättään. Toisen palon kolmoselta haki erinomaisella suorituksella Janne Kivipelto. Pian tämän jälkeen KPL:n harhaheittojen ilta sai kuitenkin valitettavasti jatkoa, kun Janne Kivipellon heitto aukesi pahasti ohi kakkospesästä. Tilanteesta SiiPe sai kaksi juoksua kasvattaen tilanteeksi jo 8-2.


Kolmannessa vuorossa KPL sai aikaan kolme kolmostilannetta – ei juoksuja. SiiPe pääsi puolestaan neljännen aloittavalla vuorolla yrittämään ajolähtöön useammankin kerran, mutta tällä kertaa ulkokenttä hoiti palot kotipesään.


Viimeiseen sisävuoroon Ville Pesu vaihdettiin Tommi Mäentaustan sijasta kärkeen, mutta Matti Saukon vaihtoyritys ei onnistunut, vaan Pesu paloi kakkospesälle. Arttu Ruuska saatteli tämän jälkeen Matti Saukon kakkoselle ja Juho Hacklin jatkoi vaihtamalla Saukon kolmoselle, samoin kuin Ruuskan kakkoselle. Hacklin itse täytti pesät.


Matti Latvala kotiutti Saukon ja lukemiksi 8-3. Ajolähtö jatkui ja Kohonen löi komeasti pallon kolmoskulmaan. Ruuska toi lukemiksi 8-4. Tilanne kuivui tämän jälkeen kasaan ja kun lisätilanteita ei saatu enää rakenneltua, toinenkin jakso meni viime kesänä runkosarjassa viimekseksi jätetylle SiiPelle.


SiiPe-KPL 2-0 (3-0, 8-4)


SiiPe

- kärkilyönnit 30/56, 54%

- I-palkittu: Matias Hänninen

- II-palkittu: Samu Vainikainen

- Ruutu-tähtipelaaja: Teemu Kinnunen

- lyödyt juoksut: Vainikainen 2, Hänninen 1, Paananen 1, Kinnunen 1, Piippola 1

- tuodut juoksut: Lantiainen 3, Paldanius 2, Niemeläinen 2, Hänninen 1, Veittikoski 1, Paananen 1, Lahti 1

KPL

- kärkilyönnit 40/80, 50%

- I-palkittu: Toni Kohonen

- II-palkittu: Valtteri Luoma

- lyödyt juoksut: Kohonen 2, Latvala 1, Kivipelto 1

- tuodut juoksut: Saukko 1, Ruuska 1, Hacklin 1, Pesu 1


bottom of page