top of page

Saarikentän valloitukseen – ”Se on taas meille hyvä mittari!”


KPL päättää kevätkauden keskiviikkona aina niin helpolla Saarikentällä Vimpelin Vetoa vastaan.

Kopla päättää kevätkauden kärkimatsilla, kun se matkaa keskiviikkoillan ratoksi Pohjanmaalle Vimpelin Vedon vieraaksi. Molemmat joukkueet ovat pelanneet hienon alkukauden, sillä 12 pelatusta ottelusta joukkueiden tileillä on vasta yhdet tappiot. Koplalla tosin pisteputki ei ole katkennut missään vaiheessa.

– Saarikentälle todella odottavaisin fiiliksin. Ne pelit, mitä olen siellä pelannut, niin tykkään kyllä pelata siellä. Vimpelissä on aina äänekäs yleisö ja huomenna varmasti paljon porukkaa, niin mikä sen parempaa kuin lähteä sinne suorittamaan ja testaamaan taas meidän tasoamme. Jälleen meille hyvä mittari, KPL:n Iiro Nokkala kommentoi.

KPL:n kokoonpanoon tulee hieman muutoksia edellisen Siilinjärven Pesistä vastaan pelatun ottelun jälkeen, kun Anssi Lammila, Toni Laakso ja Sasu Toikka joutuivat sairastuvalle. Tämän myötä Nokkala palaa Oulusta takaisin ja Antti Tuhkanen nousee kokoonpanoon.

Ottelu ViVeä vastaan on Nokkalalle kauden toinen Superpesiksessä. Edellisen matsin Nokkala pelasi Kopla-paidassa 22.5. KossU:n vieraana.

– Tietenkin sitä hyvillä fiiliksillä palaa Kouvolaan. Meillä alkoi tuossa sunnuntaina juhannustauko, eli joka tapauksessa olisin tänne päin tullut, mutta mukava vielä ennen juhannusta päästä pelaamaan.

– Kova peli vielä kyseessä. Motivaatio ollut koko kauden korkealla, mutta on tuo vielä sellainen lisäboosti päästä korkeammalle sarjatasolle. Tätä varten on kuitenkin pitkä talvi treenattu, että pääsee näitä matseja pelaamaan.

Vaikka kokoonpano kokeekin hieman muutoksia, niin Nokkala ei näe, että pelillisesti joukkueeseen tulisi kovin suuria muutoksia, vaikka myöntääkin poissaolojen varmasti hieman näkyvän.

– Pelillisesti ei mitään isoja muutoksia tule. Tietenkin Tonin ja Sasun myötä lähti vähän kotiutusvoimaa ja Anssin myötä oikeastaan vähän kaikkea, kun kuitenkin meidän kapteenimme, niin varmasti sen jossain määrin huomaa ja kuitenkin valtakunnan paras ykköstilanteen purkaja, niin totta kai se näkyy.

– Ei sillä silti kuitenkaan niin paljon väliä ole ketä siellä koosteessa on tai ei ole, koska hyvin pitää pelata, varsinkin kun on noin kova vastustaja. Ei se hirveästi mitään muuta, pallon kun lyöt jokeen, niin yleensä tulee juoksu tai pari ja kohti tulevat, kun ottaa kiinni, niin aika pitkälle pärjää.

Nokkala lähti muutama päivä Koskenkorvalla pelatun ottelun jälkeen vuokralle Oulun Lippoon, jossa Kopla-kasvatilla onkin kulkenut mallikkaasti. Numerolla kaksi Lipossa pelannut Nokkala oli kärkilyöntitilastossa joukkueen kolmanneksi paras ja kärkilyöntiprosenteissa mitattuna koko Ykköspesiksen kolmanneksi paras.

– Oulussa pelit menivät hyvin. Alkuun annettiin vastuuta ja kannoin sen hyvin. Sitä kautta sitä annettiin lisää ja koko ajan pääsi paremmin kiinni siihen, mitä valmentajat ja pelinjohtajat sekä muut joukkuekaverit pesäpallosta ajattelevat ja miten he pelaavat.

– Viimeinen peli sunnuntaina tuntui erittäin hyvälle, selkeästi kauden paras peli itseltä ja tietyllä tapaa tämä hetki, ettei siellä nyt ainakaan toistaiseksi jatku pelit, niin mukava päättää noin loistavaan matsiin ja kun muutenkin on mennyt hyvin.

Aika Lipossa ja Oulussa sujui Nokkalan mukaan muutenkin hienosti ja seura otti miehen hyvin vastaan.

– Osasin kyllä odottaa, että olen tuossa sarjassa kova pelaaja, mutta hirveästi ei vastoinkäymisiä tai epäonnistumisia tullut. Todella mukavaa aikaa ollut Lipossa pelata ja he ottivat minut hyvin vastaan.

Comentarios


bottom of page