top of page

Reissu puolessa välissä, pistetili avaamatta

Oulun Lippo Pesis vei pidemmän korren Koplaa vastaan lauantaina. KPL oli pelin päällä ensimmäisen jakson viimeistä vuoroparia lukuunottamatta. Toisenkin jakson KPL aloitti vahvasti, mutta Toni Laakson loukkaantuminen vei joukkueen ajatukset muualle ja Lippo paineli liiankin helppoon voittoon. Ottelun loppulukemat osoittivat kotijoukkueelle 2- 0 (7-4, 7-6).

tulos_lippo

KPL aloitti juoksutehtailun Teemu Nurmio lyödessä 0-2 -tilanteessa täyttölyönnin kolmoskoppari Saku Hakkaraisen tontille, joka pupelsi pallon läpi. Tommi Mäentausta karkasi kakkoselta aina kotiin saakka ja Nurmiokin ehti pallon kiertäessä aina kolmoselle saakka. Lippo tarjosi lisäapuja harhaheitolla, joka tarjosi Laaksolle mahdollisuuden karata kotiin. Matti Korhonen kavensi ottamattomalla kumuralla Ville-Pekka Jokisen tuodessa, mutta Ossi Meriläinen vastasi kotiuttamalla Nurmion kumurallaan. M. Korhonen toisti temppunsa lyömällä kumuran kopparin eteen ja Jokinen toimi taas tuojana.

8.5.2016 Kouvolassa KSS Energia Areenalla pelattu miesten Superpesiksen ottelu KPL - PattU, Kuvassa KPL:n lyöjäjokeri Ossi Meriläinen, Kuvaaja: Jukka Rasimus / All Over Press

Kumurafestivaaleja jatkettiin ja Laakso kotiutti Nurmion kolmannen tasoittavalla. KPL lähti neljänteen vuoropariin hyvistä asemista. Harhaan ajatunut polttoheitto ykköstilanteessa kuitenkin livahti aidan pienimmästä raosta läpi ja Lippo tasoitti pelin kahdella juoksulla. Lippo sai höngän päälle ja siirteli Hakkaraisen yksinäiseksi etenijäksi kolmoselle. Ilkka Hirvosen komea merkkaamaton kolmosjatkeviisomailalyönti jätti Juho Hacklinin voimattomaksi ja joukkueensa parhaana palkittu Hakkarainen pinkoi kotiin. Hirvonen miehitti samalla lyönnillä ykkösen, josta Antti Korhonen löi hänet aina kotiin saakka yhdellä lyönnillä. Kova veto kakkosrajaan meni selvästi ohi syöksyvän Matti Latvalan ja taas pallo lipsahti aidan pienimmästä reiästä läpi kahden juoksun arvoisesti. KPL ei tasoittavallaan saanut juoksuja aikaan ja toiselle jaksolle hyvässä pomppukunnossa ollut Hacklin vaihtoi Latvalan paikalle, jotta ykköskärkeen saataisi lisää potkua.


Sasu Toikka palkittiin KPL:n parhaana

Toinen jaksoi alkoi ensimmäistä huomattavasti maltillisemmissa merkeissä, kun molemmat joukkueet nollasivat kilpailijansa ulkovuoroillaan. Juoksujuhlat aloitti KPL:n kakkospalkittu Hacklin, joka liipaisi pallon kolmossaumasta maisemiin, kun Lippo karvasi kahdella 1-3 -tilanteessa. Laakso ja Meriläinen jatkoivat trendiä kumuroiden ottelun 0-3:een. Sen jälkeen alkoi KPL:n alamäki. Lukkari Laakso lähti V-P Jokisen kolmosrajan kääntönäpyyn, jolla Lippo-PJ Markku Hylkilä vei molempia etenijöitä. Laakson jalka kuitenkin päästi äänekkään napsahduksen etulaudan kohdalla ja mies jäi vartiksi kentälle makaamaan, kunnes ambulanssi haki miehen ja Joni Rytkönen hyppäsi lukkarin tontille.


Tonoa ei ainakaan hetkeen nähdä KPL-univormussa.

Rytkösen ensimmäisestä syötöstä Jokinen löi itsensä ykköselle, mutta seuraavan syöttönsä Rytkönen tarjoili taktisena vääränä A. Korhosen lyöntivuorolla. Kärkietenijä Hakkarainen oli irti kolmoselta ja startti oli hyvä. Toisesta syötöstä vasemmalta lyövä “Möykky” Korhonen laittoi kääntönäpyn kakkosrajaan ja sen jälkeen Rytköseltä lipsahti lautasväärä, jolla Jere Vikström pääsi jolkottelemaan kotiin vapaataipaleen saattelemana. Marko Pelkonen jatkoi lyömällä keskipompulla Jokisen kotiin pelkässä kolmostilanteessa. Sasu Toikka rankoi kakkoskopparina pelannut Pelkosta seuraavalla sisävuorolla lyömällä kakkosjatkekumuran läpi miehen tontilta. Lyönti hidastui kuitenkin nurmikolla, eikä läpärillä saatu kahta juoksua enempää.

Viime kauden tapaan (silloin PattUn riveissä pelannut) A. Korhonen kuritti keskisaumaa kaventaen 3-5:ään kolmannen tasoittavalla. Isoveli Matti (Korhonen) jatkoi lyömällä viistomailalla kolmospesän taakse. Pelkonen jatkoi juoksujuhlia lyömällä pallon Tommi Mäentaustan eteen, ja vaikka “Mäxän” polttoheitto näytti palolle, oli taululla 5-5. Numerolla yhdeksän pelannut Jouko Rautio kotiutti vielä kahdesti: ensimmäisen kerran kolmospussarilla Pelkosen – juoksu, josta isoimman kunnian voi ottaa ykköspesällä maskia tehnyt etenijä – ja sen jälkeen epäonnistuneella kakkossaumaan suuntautuneella maapystärillä, jota kakkospolttajana takatilanteet pelaava Toikka luki tappimiehen takaa. Toikka kavensi vielä 7-6:een etenijätilastoa johtavan Mäentaustan tuodessa, mutta se ei riittänyt. Kaikki kolme sarjapistettä menivät KPL:n epäonnella ja eritoten Lipon ennakoluulottomalla pelillä kotiujoukkueen laariin.

“Ei saa jäädä tuleen makaamaan” Sunnuntaina KPL kohtaa toisen sarjanousijan, Kempeleen Kirin. Ossi Meriläisen kasvattiseuran alkutaival on ollut vaikea. Joukkueesta on alkukaudella puuttunut avaustusinaan kaavaillut koppari Tommi Koivisto, vaihtaja Jani Moilanen, vaihtaja/kotiuttaja Jyri Kyllönen ja vaihtaja/kotiuttaja Matti Pellikka. Kirin kapeassa materiaalissa näiden miesten puuttuminen tekee isosti hallaa.

8.5.2016 Kouvolassa KSS Energia Areenalla pelattu miesten Superpesiksen ottelu KPL - PattU, Ossi Meriläinen KPL tuo juoksun, Teemu Nurmio, Tommi MÄentausta ja Toni Laakso taustallla tuulettaa. Kuvaaja: Jukka Rasimus / All Over Press

Ossi Meriläinen pelaa ensimmäistä kertaa Sarkkirannassa vieraspaidassa


Joukkueen avainpelaajia ovat 70-luvun tuotokset Antti Vihtkari ja Jarmo Viittanen sekä lukkari/kärki Jani Lassila. Kovalla fysiikalla varustettu Lassila on mennyt hyvin kentälle, mutta kakkosena pelaavalla Heikki Savikoskella on ollut vaikeuksia ykköstilanteen purkamisessa. Sotkamosta lainalla oleva nro #3 Onni Määttä on joutunut lyömään paljon ykköstilanteeseen. Parhaiden jalkojen katoaminen kärjestä paloina tai haavoina on hankaloittanut myös kotiuttamista. KeKi on lyönyt kuuteen peliin vasta 17 juoksua, kun taas annettujen sarakkeessa seisoo lukema 64. Alkukauden ohjelma on tosin ollut sarjanousijalle hankala. Se on pelannut vasta kaksi kotiottelua ja vieraissa se on kohdannut mm. Sotkamon ja Vimpelin.


Mustakeltaiset ovat kulkeneet reissulla mukana

Sarkkirannassa sijaitseva KeKin kotikenttä sai tälle kaudelle uuden tekonurmen ja aluetta on myllätty muutenkin melko reilusti. Käytännössä se tarkoittaa sitä, että pomppu ei oikein ota noustakseen ja pallo kulkee esimerkiksi Raksilan kenttää hitaammin. Molemmilla jatkeilla paljon erinäköisiä esteitä, joten läpilyöntejä ei ole odotettavissa kuin keskeltä takaa, jos sieltäkään.

KPL:n kokoonpano selviää kello 14:00. Koplaradio lähettää ottelun livenä kello 16:55 alkaen. Aalloille pääsee osoitteesta www.bambuser.com/channel/Koplaradio teksti: Simo Pyöriä kuvat: Jukka Rasimus viestinta@kouvolanpallonlyojat.fi

Comments


bottom of page