top of page

Puhtaalla pelillä välieriin!


Kuva: Vesa Sailio

KPL ja KeKi kohtasivat kolmannessa puolivälierässä Kouvolassa. Kaksi ensimmäistä kamppailua olivat kääntyneet Koplalle; ensimmäinen ottelu kotiutuslyöntikilpailun jälkeen ja toinen suoraan jaksoin 2-0. Kun kolmella voitolla irtosi välieräpaikka, oli ottelusarja katkolla Koplalle. Ote piti hyvin läpi ottelun ja KPL voitti kolmannenkin kohtaamisen jaksoin 2-0 (6-4, 6-4).


KPL aloitti ottelun railakkaasti rakentaen kärjestä palottoman ajolähdön. Ensimmäinen kotiutusyritys ei tuottanut tulosta, mutta Matti Latvala aloitti juoksutehtailun kotiuttamalla Matti Saukon. Ossi Meriläisen lyönti painui kakkossaumaan ja Arttu Ruuska toi juoksun. Valtteri Hämäläinen kiskaisi pallon läpi kakkosjatkeelta. Kotiin kiiruhti Ville Pesu. Juho Hacklin löi vielä palloa väliin ja Valtteri Hämäläinen toi ensimmäisen sisävuoron lukemiksi 4-0. Tasoittavalla vuorollaan KeKi sai ensimmäisen juoksun harhaheitolla - Jasperi Luoman polttoheitto meni ohi kolmospesästä. Juoksun toi Tommi Koivisto. Matti Korhonen onnistui vielä viimeisenä lyöjänä kotiuttamaan Antti Korhosen. Vaikka kaksi juoksua takasivat uuden lyöntikierroksen, ei lisäjuoksuja KeKi aikaan saanut, vaan Koplan ulkokenttä hoiti palot taululle.


Toisessa vuorossa KPL: kärki rakensi niin ikään palottoman ajolähdön, mutta kotiutus ei tällä kertaa onnistunut. Tasoittavalla vuorollaan KeKi ei niin ikään saanut lisäjuoksuja tehtyä. KPL:n ulkopeli toimi moitteettomasti. Kolmannessakin vuorossa tilannetta saatiin rakennettua, mutta näytti siltä, ettei kotiutus oikein ota luonnistuakseen. Juho Hacklin sai kuitenkin pientä apua KeKin ulkokentältä ja Jasperi Luoma toi numeroiksi 5-2.Tasoittavalla vuorollaan myös KeKi onnistui juoksun teossa, joten lukemissa 5-3 siirryttiin ensimmäisen jakson viimeiseen vuoropariin.


Neljännen aloittavalla Arttu Ruuska pääsi kolmospesälle hieman lahjana, kun Janne Kivipellon kopiksi tarkoitettu lyönti putosi kenttään. Matti Latvala ei jättänyt tilaisuuttaan käyttämättä, vaan iski pallon kolmosjatkeelle ja Ruuska toi lukemiksi 6-3. KeKi sai alkuvaikeuksista huolimatta rakennettua palottoman ajolähdön tasoittavalla vuorollaan. Jasperi Luoma teki ensimmäisestä kotiutusyrityksestä palon kotipesään. Sama mies oli asialla upean kopin muodossa seuraavan kotiutusyrityksen kohdalla. Matti Korhonen onnistui kotiuttamaan vielä Markus Keski-Petäjän, mutta lisäjuoksuja Kempele ei onnistunut tekemään, joten KPL vei ensimmäisen jakson.


Kempele aloitti toisen jakson sisävuorolla ja Marko Pelkonen kotiutti Markus Keski-Petäjän, joka toi KeKin kahdeksasta juoksusta illan pelissä peräti viisi! KPL:n tasoittava alkoi hankalasti, kun Tommi Mäentausta ei kentälle päässyt, vaikka sinne muuten ottelussa jälleen hyvin menikin. Ville Pesusta KeKi onnistui ottamaan kärpäsen ykköspesältä ja Matti Saukko paloi kakkoselle merkkisakkauksen seurauksena. Arttu Ruuska pääsi kuitenkin karkaamaan kotipesään harhaheitolla ja näin KPL tasoitti tilanteeksi 1-1.


Toisessa vuorossa Iiro Nokkala teki parikin paloa hyvillä suorituksilla. Koplan ulkopeli toimi hyvin, eikä Kempele saanut juoksuja aikaan. KPL rakensi tasoittavalla vuorolla palottoman ajon, joka kuitenkin kuihtui kasaan seurauksena yksi palo ja tyhjä kenttä. Jälleen erinomaisesti pelannut Juho Hacklin kuitenkin saatteli pompuillaan Ville Pesun ykköseltä kolmoselle asti. Matti Latvala siirsi Hacklinin kakkoselle ja onnistui vielä kotiuttamaan Pesun keskinäpyllä. Ossi Meriläinen pamautti viimeisenä lyöjänä pallon kopparien selän taakse ja Matti Latvala toi tilanteeksi 3-1.


Kolmannen vuoron KeKi aloitti erinomaisesti ja teki palottoman ajolähdön kärjestä. Janne Kivipelto irrotti etenijän kolmoselta ja näin ensimmäinen palo taululle. Matti Korhosen lyöntivuorolla Valtteri Luoma poltti etenijän varmasti kotiin. Marko Pelkonen kotiutti jälleen Markus Keski-Petäjän ja Aappo Savikoski täräytti komean lyönnin kolmossaumaan. Näin KeKi tasoitti puntit ja Koplan sisävuoroon lähdettiin tilanteessa 3-3. Kopla rakensi yhden palon ajolähdön. Janne Kivipellon kotiutusvuorolla polttoheitto lipsahti ohi kotipesästä ja Tommi Mäentausta ehti kuin ehtikin kotipesään juoksun arvoisesti. Ossi Meriläinen löi pallon komeasti kolmoskoppari Jussi Korhosen eteen ja kun tämä yritti kurkottaa palloa kiinni, se lipsahti kentän taakse nurmialueelle asti. Juho Hacklin toi lukemiksi 5-3. Iiro Nokkala sivalsi vielä hienon lyönnin kolmosjatkeelle aivan rajan tuntumaan ja Janne Kivipelto toi lukemiksi 6-3. Yhden juoksun Kempele sai neljännen vuoroparin aluksi vielä tehtyä. Kun lisäjuoksuja ei kuitenkaan KeKin toimesta tehty, päättyi ottelu KPL:n suoraan voittoon jaksoin 2-0.


KPL-KeKi 2-0 (6-4, 6-4), KPL välieriin voitoin 3-0


KPL:

- I-palkittu Juho Hacklin, II-palkittu Ossi Meriläinen

- 3-tilanteet 24

- kärkilyönti% 68


KeKi:

- I-palkittu Marko Pelkonen, II-palkittu Markus Keski-Petäjä

- 3-tilanteet 17

- kärkilyönti% 55


Kaikki ottelun tilastot tästä.


KPL:n välierävastustaja ei ole vielä selvillä, sillä vain Vimpelin Veto on KPL:n lisäksi jo välieräpaikkansa varmistanut. MansePP vs IPV -sarjassa otteluvoitot ovat 1-2 Imatralle ja SoJy vs JoMa -sarjaa johtaa Sotkamo otteluvoitoin 2-1. Välierävaihe alkaa sunnuntaina 5.9.


KSS Energia Areenalla pelataan kuitenkin tärkeä ottelu jo heti keskiviikkona 1.9. klo 17.00. Tuolloin on ohjelmassa suomensarjan kolmas ja ratkaiseva lohkofinaali. KPL:n kakkosjoukkue kohtaa Jyväskylän Kiri 2020:n ja voittaja etenee karsintoihin noususta Ykköspesikseen. Liput tuohon otteluun maksavat 5€ (alle 18v ilmaiseksi). Tervetuloa kannustamaan suomensarjan joukkuetta kohti Ykköspesistä!


Comments


bottom of page