top of page

Printcomin otteluennakko: Välierät vauhtiin keskiviikkona Sotkamossa – Kopla janoaa finaalipaikkaa


Superpesiksen välierät Sotkamon Jymyn ja Kouvolan Pallonlyöjien välillä käynnistyvät keskiviikkona Sotkamon Hiukan pesäpallostadionilla. Viime kaudella samat joukkueet taistelivat kiihkeässä välieräsarjassa täydet viisi ottelua, jonka päätteeksi KPL ansaitsi finaalipaikan. Välieräsarja on varmasti yksi pesäpallohistorian hienoimmista, sillä neljässä ensimmäisessä kamppailussa vierasjoukkueet pääsivät juhlimaan. Myös yleisöä riitti paikan päällä rutkasti ja ratkaisevaa viidettä välierää seurasi arki-iltana Kouvolassa miltei 3900 katsojaa.

Asetelmat tämän vuoden välieriin ovat vähintään yhtä tiukat kuin edellisenä kautena. Sotkamon Jymy oli runkosarjassa toinen ja pätki puolivälierissä Pattijoen Urheilijat puhtaasti 3–0. Kouvolan Pallonlyöjät sijoittui runkosarjassa kolmanneksi ja puolivälierissä Seinäjoen JymyJussit kaatui otteluvoitoin 3–0.

– Hyvin tasaista tulee koko ottelusarjassa, se on päällimmäinen olo, KPL:n pelinjohtaja Matti Iivarinen pohtii.

Iivarisen mukaan molemmat joukkueet voivat kaivaa viime kaudesta erilaisia asioita esiin, mutta ratkaisut pelataan tässä hetkessä.

– Erillinen juttu. Jos hyötyjä ajattelee, niin me pärjättiin viime vuonna. Vastustajalla varmaan se näkökulma, että ovat sisuuntuneita ja haluavat näyttää. Tällaiset jutut eivät niin paljon paina, se on tämä hetki ja tämä vuosi, mitä pelataan.

Antti Hartikainen on pelannut väkevästi


Molemmilla joukkueilla sisäpeli pyörii vahvasti ykköskärjen varassa. Jymy on KPL:ää riippuvaisempi ykköskärjen toiminnasta, sillä jalkavoimaa ja sisäpelitaitoa on rutkasti Niilo Piiponniemen, Joni Rytkösen ja Niko Korhosen toimesta. Trioa täydentää Antti Korhonen, joka on myös vahvarakenteinen kotiuttaja. Jymyn on saatava ykköskärki toimimaan, koska kakkoskärjen peluutus on kauden mittaan ollut huomattavasti pienempää. Jokeriosastolta Jymyltä löytyy kotiutusvoimaa, kun Roope Korhonen ja Lauri Rönkkö tekevät tilaisuuden tullen tuhojaan.

– Yhteinen tekijä sisäpelissä on se, että molemmilla on pomputtajia. Vastuksella on kolme tosi hyvää pelinrakentajaa, jotka ovat samalla erittäin nopeita. Se on varmasti yksi heidän vahvuuksista. Meillä on omat vahvuutemme ja pystytään varmasti jo Sotkamossakin tilanteita tekemään, Iivarinen miettii.

KPL:n sisäpeli on rakennettu eri tavalla kuin Jymyn. KPL:n kärjen pelaaminen hyvin on myös ensiarvoisen tärkeää, mutta kotiutusvoimaa löytyy keskipalkista. Tommi Mäentausta, Anssi Lammila ja Antti Hartikainen muodostavat KPL:n kärkitrion, jota täydentävät etenijäjokerit Matti Saukko, Ville Pesu ja Santeri Löppönen. Keskipalkissa Juho Hacklin, Sasu Toikka, Matti Latvala ja Janne Kivipelto pystyvät vaihtamisen lisäksi kotiuttamaan.

Joukkueet pelasivat runkosarjassa tiukkoja taisteluita


Ulkopelissä Jymy oli runkosarjassa tiivis. Se päästi toiseksi vähiten juoksuja, kun taas KPL:n ulkokentästä reikiä oli helpommin löydettävissä.

– He pelasivat parempaa ulkopeliä runkosarjassa kuin me. Heillä on selkeät ja tiiviit kuviot, sieltä paikkojen löytäminen ei ole helppoa. Meiltä ulkopeli vaatii petraamista.

KPL pääsee ottelusarjaan melko hyvistä asetelmista. Ainoastaan Toni Laakso on pois kokoonpanosta, mutta saattaa palata kehiin jo tällä viikolla.

– Ihan paras mahdollinen ei ole terveystilanne. Voidaan kuitenkin lähteä täysin rinnoin pelaamaan, ei hirveästi murehdituta. Tonin (Laakso) tilanne on se, että ei vielä huomenna ole pelissä. Jatko katsotaan sitten myöhemmin. Nippu on sellainen, millä voidaan pärjätä, Iivarinen päättää.

Välierien otteluohjelma:

Ke 28.8. klo 17.00 SoJy–KPL Pe 30.8. klo 17.00 KPL–SoJy, osta liput täältä! Su 1.9. klo 16.00 SoJy–KPL tarvittaessa Ti 3.9. klo 17.00 KPL–SoJy To 5.9. klo 16.30 SoJy–KPL

kuvat: Teemu Parta


Komentarze


bottom of page