top of page

Printcomin otteluennakko: Saarikentän kirousta murtamaan pronssitaistelussa


Kouvolan Pallonlyöjät ja Vimpelin Veto aloittavat pronssitaistelun sunnuntaina Vimpelin Saarikentällä. Ottelu alkaa kello 16.00. Vastakkain ovat kaksi varmasti pettynyttä joukkuetta, mutta sunnuntain pelissä nähdään pronssista taisteleva KPL.

Runkosarjan voittanut Vimpelin Veto pesi Kiteen Pallon puhtaasti puolivälieräsarjassa, mutta välierissä Joensuun Maila oli jälleen Vimpeliä vahvempi. KPL otti puolivälieristä puhtaan 3–0 voiton Seinäjoen JymyJusseista. Välierissä Sotkamon Jymy vei tiukan ottelusarjan voitoin 3–2 ja eteni finaaleihin.

KPL on kerännyt latausta pronssitaisteluun parin päivän ajan. Selvää on, että KPL haluaa päättää kauden voittoon. Viime vuosina KPL:n kausi on päättynyt tappioon, edellisen kerran voittoon päättyi kausi 2012. Sekin karsintasarjassa Nurmon Jymyä vastaan.

KPL on voittanut 2000-luvulla kolme SM-hopeaa. Neljä kertaa (2008, 2011, 2016, 2017) KPL:n kohtalona on jäädä neljänneksi. Vimpelin Vedon viime kausi päättyi pronssijuhliin.

Saarikenttä on ollut KPL:lle ylitsepääsemätön este viime 2010-luvulla. KPL:llä on ainoastaan yksi voitto Vimpelistä ja sekin kaudelta 2010, kun 18. heinäkuuta KPL haki 0–2 voiton. Joukkueessa pelasivat jo silloin Tommi Mäentausta, Anssi Lammila, Matti Latvala ja Juho Hacklin sekä kakkospelinjohtajana nykyisin toimiva Saku Kapanen.

Ottelu nähdään Ruutu-palvelun Fanikamerasta.

Pronssiin vaaditaan kaksi voittoa. Toinen osaottelu pelataan lauantaina 14. syyskuuta kello 14.00 KSS Energia Areenalla.

Videolla ennakoi Santeri Löppönen:


bottom of page