top of page

Printcomin otteluennakko: Odotus päättyy – Superpesis on täällä taas!


Kouvolan Pallonlyöjät aloittaa kesän 2019 derbymatsilla Imatran Pallo-Veikkoja vastaan.

Pitkä talvi on jälleen vietetty ja mikä olisikaan varmempi kesän merkki, kuin Superpesis-kauden alkaminen. KPL aloittaa kauden kotimatsilla derbyjoukkue Imatran Pallo-Veikkoja vastaan.

– Odottavat fiilikset tässä on. Pitkä talvi taas takana ja muutama harkkapeli pelattu. Peli alkaa olla ihan ok näköistä, mutta toki se tulee aika paljon tuosta vielä kehittymään ja hitsautumaan omanlaisekseen. Kovasti tätä kesää taas on odottanut, Sasu Toikka iloitsee.

Koplan kauden avaus on siis samalla kauden ensimmäinen derbymatsi Imatran Pallo-Veikkoja vastaan. IPV:ssä pelaavat viime kaudella Koplaa edustaneet Konsta Hyötyläinen ja Teemu Nurmio.

– Heillä on kova nippu kasassa, siellä on lyöntivoimaa, mutta myös nopeutta löytyy. Toki erityisesti odottaa pulu-kaksikkoa eli Konstaa ja Teemua, että näkee mitä he ovat talven aikana saaneet aikaiseksi.

– Hallissa en heitä vastaan päässyt pelaamaan, niin nyt sitten pääsee vähän louskuttamaan leukoja. Katsotaan miten he vastaavat huutoon.

Sasu Toikan mukaan asetelmia haetaan saman tien


KPL ja IPV kohtaavat runkosarjassa neljä kertaa, kun muut joukkueet kohdataan kahdesti. Tämä luo Kaakon Kahakoihin hieman lisää merkitystä.

– Neljä peliä, kun pelataan kauden aikana vastakkain, niin heti lähdemme hakemaan asetelmia. Siellä on heitä vastaan enemmän pisteitä jaossa kuin ketään muuta joukkuetta. Loppupeleissä nämä pelit ja niistä saadut pisteet voivat nousta isoon arvoon ihan molemmilla joukkueilla.

Toikka poti talven aikana pieniä vaivoja, mutta nyt näistä on parannuttu ja ”Sape” on kauden alun kynnyksellä täydessä iskussa.

– Omalta osaltaan se tuo vähän lisäodotusta kesään, kun oli tuossa talvella vähän pientä vaivaa ja hallipelejäkin odotti aika paljon, että pääsi niissä loukkaantumisen jälkeen irti.

Koplan viime kesä oli viittä vaille huippumenestys, mutta lopulta joukkue koki finaalitappion Joensuun Mailalle, joka nappasi Superpesis-mestaruuden Pohjois-Karjalaan.

– Viime kesän finaalitappio on tuonut lisäboostia tähän kesään, koska siitä halutaan lähteä parantamaan. Lähdemme näyttämään, että tänä vuonna se kulta otetaan Kouvolaan.

KPL:n kokoonpanoon ei talven aikana tullut suuria muutoksia, mutta isoin muutos on se, ettei joukkueessa ole selkeää lyöjäjokeria, vaan kotiutusvastuu jakautuu numerolla pelaaville kovalyöntisille pelaajille.

– Selkeän lyöjäjokerin puuttuminen tuo tietysti omanlaisensa mausteen tähän kesään. Pelitapamme voi olla osaltaan hieman ennalta-arvaamatontakin. Kohta sen näkee, että miten se lähtee vyörymään.

Toikalle on kevään harjoitusotteluissa asteltu hihaan numero neljä, kun 28-vuotias pelaaja pelasi viime kaudella ison osan kaudesta kolmonen hihassaan.

– Olen aina ajatellut, että hoidan roolin kuin roolin, mikä minulle ikinä annetaankin. Jos lyödään nelonen hihaan, niin silloin hoidetaan nelosen hommia ja jos on kolmonen hihassa, niin silloin kolmosen hommia.

– Se ei ole itselle niin tärkeää, että pitäisi olla jokin tietty rooli. Roolissa kuin roolissa pitää tehdä parhaansa.

Viime kesä oli kaudesta 2012 Kopla-paitaa edustaneelle Toikalle uran paras. Varsinkin etenijätilastoissa Toikka oli sarjan parhaimmistoa. Viimeistään viime kaudella ”Sape” nousi sarjan eliittiin.

– Taidot ovat aina olleet, toki nekin ovat tässä vuosi vuodelta menneet eteenpäin, mutta näkisin, että kokemuksen kautta se hyvä kausi tuli nyt. Aikaisempaa verrattuna ehkä uskalsi ottaa enemmän riskejä, eikä pelännyt epäonnistumisia. Rohkeutta tuli lisää ja se palkittiin.

  1. Otteluisäntänä: Kaukokiito

  2. Irish Pub Old Tomin loppuverryttelyissä Matti Iivarinen ja Saku Kapanen


Tervetuloa uudistetulle KSS Energia Areenalle!

Kouvolan Pallonlyöjien kotikenttä KSS Energia Areena on kokenut talven aikana mittavia muutoksia. Suurin muutos on A-katsomon muuttuminen katetuksi, nyt Areenalla on istumapaikka katoksen alla yli 1500 katsojalle.

KSS Energia Areenan sisääntuloportteja on kolme. Teatterin sisääntulo on kolmospuolella pääportti, Ässätornin sisääntulo on kotipesän takana ja jäähallin sisääntulo kakkospuolella. Maksuttomia parkkipaikkoja löytyy Sumulaakson kentän vierestä ja Ässätornin parkista.

Jäähallin kansiremontin valmistuttua Koplan Fanishop siirtyy takaisin Lumon Areenan pääovien lähistölle ja Koplaklubi jäähallin juoksusuoralle. Sisäänkäynti Koplaklubille on jäähallin kulmasta heti sisääntulon jälkeen ylätasosta. Koplaklubi aukeaa tuntia ennen ottelua. Ennen ottelua molempien joukkueiden pelinjohtajat ovat klubilla haastattelussa. Ottelun jälkeen lehdistötilaisuus järjestetään Koplaklubilla.

KSS Energia Areenan kioskipalvelut ovat edelleen huippuluokkaa ja niitä löytyy ympäri Areenaa. Tarjolla on perinteisesti makkaraa, hodareita, kahvia ja jäätelöä, mutta myös paikallisia herkkuja kuten Kouvolan lakritsia. Vessat ovat tutuilla paikoilla: jäähallin sisällä (kulku kulmaovesta), pukukoppikäytävän varrella ja kolmospuolella sisäänkäynnistä oikealle.

Kausikorttipaikat on merkitty varatuille paikoille. Mikäli niissä on puutteita, autamme myös ottelun aikana.

Tervetuloa nauttimaan huippupesäpallosta!

KSS Energia Areena Sumulaaksonkatu 3 45100 Kouvola

Comments


bottom of page