top of page

Printcomin otteluennakko: Kiihkeä kärkikamppailu edessä


Kouvolan Pallonlyöjät ja Vimpelin Veto iskevät yhteen sunnuntaina varmasti kiihkeässä kärkikamppailussa. Molemmat joukkueet taistelevat runkosarjan voitosta, johon vierasjoukkue Vedolla on tällä hetkellä tukeva ote. Vimpeli on sarjakärjessä 63 pisteellä, KPL on kolmantena 58 pisteellä.

KPL:n paras kotiuttaja Matti Latvala (2+59) odottaa kärkipelistä yleisöönmenevää peliä.

– Ei näitä kärkipelejä liikaa ole, molemmille tärkeitä pisteitä jaossa. Mutta menee pisteet miten vain, pelin tasolla on suurempi merkitys. Jos voiton vielä pystyy naaraamaan, niin se on bonusta. Tärkeää on muistaa, että pelin taso ratkaisee lopulta syksyllä, Latvala pohtii.

KPL on saanut loukkaantuneiden penkiltä Toni Laakson ja Sasu Toikan takaisin yhdeksikköön. Anssi Lammilan osalta tilanne ei ole muuttunut, vaan miehen tutkimukset jatkuvat edelleen. Latvalan mukaan varsinkin ulkopelissä vaikutukset ovat olleet merkittäviä.

– Miehiä tulee omille paikoille, siihen tulee rauha ja luotto tekemiseen. Se näkyi varmasti viikon vieraspeleissä, ulkopeli otti selvän harppauksen eteenpäin. Ennen noita kahta peliä oli ongelmia, kun pallo poistui kentältä vähän koko ajan. Läpilyönneiltä vältyttiin pohjoisen reissulla täysin.

Vierasjoukkue Vimpelin Veto painiskelee myös loukkaantumisten kanssa, kun yksi sarjan parhaista pelaajista Mikko Kanala on jalkavaivan vuoksi ollut sivussa useamman kierroksen. Joukkueen kärkietenijä Teemu Isoketo sen sijaan on tehnyt pitkän poissaolon jälkeen paluun kokoonpanoon.

– Vimpeli on ollut monta vuotta putkeen sarjan kovin sisäpelijoukkue, vaikka on miehiä puuttunut. Kovalyöntinen ja läpärihakuinen porukka, tarkkana saa olla ulkopelissä. Kova peli tulossa, ulkona pitää olla hyvä, Latvala myöntää.

Omaan kauteensa Latvala on tyytyväinen. Kovassa keskipalkissa Latvalalle on riittänyt ruokaa hyvin ja hän on yhdessä Juho Hacklinin kanssa paukuttanut miestä kotiin kiitettävästi. Hacklin on lyönyt jo tähän mennessä yhden kauden ennätyksensä rikki.

– Oma sisäpeli on ollut tasaista, joka pelissä on melkein tullut lyötyä juoksuja. Ryppäät puuttuvat, ehkä vähän tyytyväisempi tämän kauden tasaisuuteen. Paremmin on pystynyt ulkopelissä auttamaan. Hieman levotonta ollut, kun uusia vieruskumppaneita. Varmaan taas pääsee pelin syrjään paremmin kiinni, mies päättää.

Ottelu alkaa KSS Energia Areenalla kello 17.00. Antti Hartikaiselle ottelu on 400:s runkosarjan ottelu.

Comments


bottom of page