top of page

Printcomin otteluennakko: Keskiviikkona vastassa Koskenkorvan vahvat lyöjäjokerit


Pesiskausi on kouvolalaisittain lähtenyt rytinällä käyntiin, kun KPL on napannut täydet kolme sarjapistettä kaikista neljästä ottelustaan. Keskiviikkona tie vie Ilmajoelle, jossa Koskenkorvan Urheilijat tarjoaa uuden haasteen. Printcomin otteluennakossa ääneen pääsee SkiOne.FI kummipelaaja Antti Hartikainen. Hartikaisen kausi KPL:n sisäpelin numero kolmosena on alkanut hyvin ja mies majailee kärkilyöntitilaston nelospaikalla.

”Olen kotiutunut (Kouvolaan) oikein hyvin. Ei tässä sen kummempaa – pesistä täälläkin pelataan. Joukkueessa on kova urheilemisen taso. Ilmapiiri täällä on todella hyvä, se pisti silmään jo aiempina vuosina vastustajankin paidassa. Treeniolosuhteet on hyvät ja pesiskulttuuri on vahvaa Kouvolassa. Hyvin pitkälti pesiksen ympärillä minun arki täällä pyörii”, pohtii ensimmäistä kauttaan Sotkamon ulkopuolella pelaava ”Härmä”.

Koskenkorvan lukkari Juho Hakomäki koittaa saada Matti Latvalan ja kumppanit kuriin


”Ensimmäisenä Koskenkorvan Urheilijoista tulee mieleen, että siellä on pätevä lukkari (Juho Hakomäki) vastassa ja ”Kossu” osaa kyllä sillä omalla kotikentällään pelata pesistä. Lyöjäjokerit (Patrik) Wahlsten ja (Juho) Toivola tulevat sisäpelistä mieleen. Molemmat ovat vaarallisia kotiuttajia. Viime vuonna Wahlsten löi tulokkaana melkein 100 juoksua (5+92) – heidän kanssa saadaan olla tarkkana siellä”, kuuluu Hartikaisen analyysi keskiviikon vastustajasta.

Koskenkorvan Urheilijat menetti ison palasen viime kauden jälkeen, kun etumies ja sisäpelin moottori Antti Kuusisto löi piikkarit naulaan. Etukentälle isoon rooliin kaavailtu KPL:stäkin tuttu Eero Kuitunen puolestaan loukkaantui jo talvikaudella ja missaa kuluvan kauden kokonaan. Kuitusen korvaaja on mielenkiintoinen: Vaasan Sportissa Liiga-tasolla asti jääkiekkoa pelannut Jesse Rantamäki. Rantamäen pesistausta on lähinnä suomensarjatasolta ja hänelle lyötiinkin jonkin verran palloja lauantaina, kun Kossu kaatoi Kankaanpään Mailan Porissa pelatussa ottelussa. KPL-taustaa edustaa Toivolan ja Kuitusen lisäksi myös joukkueen kolmosvahti Kristian Malikine, viime kaudella Superpesiksessä debytoinut KPL-kasvatti.

Lääkkeet voittoon ovat kuitenkin jo selvillä: ”Nämä neljä peliä ovat osoittaneet, että meillä on sekä sisä- että ulkopelissä kova tekemisen taso ja rutiini. Katsotaan treeneissä vielä sisäpelillisesti paikat pinnojen repimiselle ja vaihtotilanteisiin keksitään vielä jotain. Neljään peliin on tehty parikymmentä tilannetta per peli ja siihen tähdätään keskiviikkonakin. Ulkopelissä mainitsemani jokerit pitää saada vähille tilanteille ja sitä kautta mahdollisimman vähille juoksuille.”

Reissaaminen vieraspeleihin on rasituksen lisäksi myös joukkuehenkeä rakentavaa toimintaa. Kenen viereen uusi tulokas on bussimatkoilla istutettu? ”Ei tässä vielä ole kauheasti reissuja takana. Talvella pari reissua ja nyt kesällä on käyty pari kertaa Hyvinkäällä. Varsinaista vieruskaveria ei ole, mutta takana istuu (Anssi) Lammila. (Matti) Saukko on kanssa siinä vieressä. Pesistä me pääsääntöisesti siellä puidaan, mutta mahtuu sinne muutakin juttua. Siinä se aika menee matkatessa.”

Antti Hartikainen hoiti vaihtotehtävät sunnuntaina PattUa vastaan 100 % tehoilla


Kouvola on yhtenä valtakunnan johtavana urheilukaupunkina tarjonnut myös uudenlaista sisältöä sotkamolaisen elämään: ”Olen nyt elämäni aikana käynyt kaksi korispeliä katsomassa: Kouvojen toisen välierän ja toisen finaalin ja molemmilla kerroilla kotitaika on pitänyt. Äärimäisen taktinen ja mielenkiintoinen peli ja minun mielenkiinto korikseen on herännyt. (Thomas) Gipson (III) on noussut omaksi suosikiksi. Hän on suorastaan fyysinen pelote korin alla ja saa koreja tehtyjä. Hallissakin oli erittäin hyvä meininki ja Kouvoja kannustettiin voittoon ja kotivoitonhan ne ottivatkin!”

Keskiviikkona kouvolalaisella penkkiurheilukansalla onkin tarjolla hyvä valikoima Pohjanmaan ja Kouvolan välisiä taisteluja: Kouvot pelaa kolmannen finaaliottelunsa Kauhajoen Karhu Basketia vastaan Kauhajoella kello 18:30 alkaen. Antti Hartikaisen ja muun KPL:n otteita Koskenkorvan Urheilijoita vastaan puolestaan pääsee seuraamaan kello 18:00 alkaen Ruutu-palvelun ja kouvolansanomat.fi-sivuston kautta

Seuraava kotiottelu Kouvolan Pallonlyöjät – Kankaanpään Maila Sunnuntaina 26.5. kello 17:00 KSS Energia Areena, Kouvola

Kuvat: Teemu Parta

Comments


bottom of page