top of page

Pohjoisen kiertueen ensimmäinen pysähdys Raksilassa

KPL tekee viikonloppuna tuplareissun pohjoiseen, kun se kohtaa lauantaina Oulun Lippo Pesiksen ja sunnuntaina Ossi Meriläisen kasvattajaseura Kempeleen Kirin. Molemmat ovat sarjanousijoita, jotka liittyivät Superpesis-perheeseen tälle kaudelle. 100-vuotias Kempeleen Kiri pelaa ensimmäistä kauttaan Superpesiksessä. Lippo on puolestaan vanha tuttu, joka kohdattiin viimeksi välieräsarjassa 2010. KPL vei silloin ottelusarjan 3-0. Sarjan tilastoja voi muistella klikkaamalla tuloksista: 22.8. KPL-Lippo 1 – 0 (3-1, 1-1) 26.8. Lippo-KPL 0 – 2 (0-1, 0-2) 28.8. KPL-Lippo 2 – 1k (5-4, 1-2, 0-0, 2-1)

Noista ajoista KPL:n riveissä on yhä konkariosasto Anssi Lammila, Juho Hacklin & Matti Latvala. Lipon riveistä löytyy silloisista pelimiehistä Marko Pelkonen, Hannu Huuskonen, Matti Korhonen ja Ville-Pekka Jokinen, jotka kaikki pelaavat avainrooleissa. Vielä vuoden 2010-kohtaamisissa peliasuun pukeutunut Markku Hylkilä toimii joukkueen pelinjohtajana toista kauttaan.

Oranssi vierasasumme kiertää pohjoista viikonlopun ajan

Oranssi vierasasumme kiertää pohjoista viikonlopun ajan


Talven halli-SM-peleistä pronssiset mitalit napannut Lippo ei tullut Superpesikseen pyytelemään anteeksi. Joukkueen riveissä oli jo 2015 Ykköspesiksessä kovan profiilin pelaajia lukkari Huuskosen, vaihtospesialisti Jokisen, huippuetenijä Saku Hakkaraisen ja kotiuttajajokeri Matti Korhosen muodossa. Korhosen pikkuveli Antti pelasi viime kaudella läpimurtokauden Pattijoen Urheilijoiden riveissä lyöden 2+58 juoksua. Täksi kaudeksi veljespari saatiin yhteen Oulussa ja Marko Pelkonen tuli Hyvinkäältä tuomaan lisää kotiuttamisvoimaa. Sotkamolaiskasvatti Jere Vikström liittyi joukkueeseen tuomaan etenemisvoimaa ja vahvistamaan polttolinjaa.

8.5.2016 Kouvolassa KSS Energia Areenalla pelattu miesten Superpesiksen ottelu KPL - PattU, Valentin Ikonen KPL, Kuvaaja: Jukka Rasimus / All Over Press

KPL:n räpylämiehet joutuvat kovaan testiin lyöntivoimaista Lippoa vastaan


Oulun ongelmana on ollut Jokisen suhteellisen heikko aloitus numerolla kolme (2-3 -väli 43,8 %) ja jalkojen puute. Etenijäjokeri Jali-Matti Kurkela ei ole pystynyt tarjoamaan tukea tyhjätilanteessa (kentällemenot nollatilanteessa 5/14). Tätä myöten tulivoimainen lyöjäosasto Korhonen-Korhonen-Pelkonen on jäänyt turhan vähille töille. Lippo on tehnyt viiteen otteluun vain 29 juoksua (5,8/ottelu). Kotona joukkue on kaatanut Kiteen ja Pattijoen puhtaasti 2-0, mutta Sotkamo vei täydet pisteet Raksilasta. Vieraissa Oulu on tehnyt vasta yhden kiertueen, jonka matkalla joukkue hävisi perättäisinä päivinä Hyvinkäällä ja Joensuussa. Noissa kahdessa pelissä Oulun ulkokentästä lyötiin viisi kunnaria ja peräti 27 juoksua.

8.5.2016 Kouvolassa KSS Energia Areenalla pelattu miesten Superpesiksen ottelu KPL - PattU, Kuvassa: Anssi Lammila, KPL, Kuvaaja: Jukka Rasimus / All Over Press

Anssi Lammilan alkukausi tutulla numerolla 2 on ollut todella vahva


KPL on aloittanut räväkästi. Viidestä ottelusta on saldona viisi voittoa. Seinäjoella yhden ulkovuoron heikko aloitus takasi jaksovoiton Jukka-Pekka Vainionpään tähdittämälle JymyJussi-nipulle, Koskenkorva oli toisen jakson yksinkertaisesti parempi Kouvolassa ja Kiri vei vatsataudin kourissa tuskailleelta kotijoukkueelta toisen jakson. Huomionarvoista on kuitenkin se, että jokaisessa supervuoroon menneessä ottelussa KPL on onnistunut viemään voiton. Se kertoo omaa kieltään joukkueen henkisestä kantista. Pelinjohtaja Eero Pitkänen on jokaista supervuoroa varten laittanut lyöntijärjestyksen uuteen muotoon, jossa kaikki paukut satsataan yhteen kärkeen: “Viime pelissä ei paukkuja meinannut lopussa olla enää edes yhteen kärkeen, joten satsattiin tietenkin siihen. Olemme voittaneet kaikki supervuorot. Niissä olemme olleet keskittyneitä ja pelin päällä.”

KPL:lle viiden päivän tauko tuli tarpeeseen, sillä vatsatautivirus on sotki joukkueen harjoittelua ja pelaamista koko viime viikon. Tauti alkaa hiljalleen olla selätetty ja pohjoista on tarkoitus lähteä kiertämään täydellä kokoonpanolla. Vielä tiistaina Pitkänen ei ollut päättänyt otetaanko reissuille ylimääräistä pelaajaa varalle. Ainakin Oulun ottelussa pomppukoneet Lammila-Latvala-Hacklin pystyvät pelaamaan parhaiden lyöntiensä kautta, sillä Raksilan kentästä pomppu nousee komeasti ja sääennustekin lupaa kuivia kelejä. KPL:n pelaamisessa viuhkamies Pitkänen on ollut tyytyväinen erityisesti yhteen asiaan: “Mailamies (Jukka) Mäkinen “pelaa” elämänsä kautta.” Viitaten merkkaamattomista lyönneistä tulleisiin juoksuihin.

8.5.2016 Kouvolassa KSS Energia Areenalla pelattu miesten Superpesiksen ottelu KPL - PattU, Sasu Toikka ja Matti Saukko KPL, Kuvaaja: Jukka Rasimus / All Over Press

Koplan yhteinen matka kohti mitalia on alkanut hyvin


KPL lähtee tien päälle jo perjantaina, jotta nk. bussijaloilta välitytään. Joukkue yöpyy kaksi yötä Oulussa ja ajaa sunnuntaina Kempeleeltä Kouvolaan. Arvioitu saapumisaika on jossain kolmen ja viiden välissä aamusella ja tiistaina olisikin lähdettävä jo Helsinkiin, jossa Sotkamon Jymy isännöi meitä jalkapallostadionilla. Rasitus on kova, mutta Pitkänen uskoo omiensa kestävän kovassakin tahdissa: “Toivottavasti saadaan kaikki miehet jalkeille ja pystymme tarvittaessa vähän jakamaankin kuormaa. A-pojat pelaavat vielä viikolla ti ja to, joten siellä suunnalla rasitus on erityisen kova.”

(Ennakko on kirjoitettu ennen Jyväskylän Kiri – Oulun Lippo Pesis -ottelua 26.5.)

teksti: Simo Pyöriä kuvat: Jukka Rasimus

Comments


bottom of page