top of page

Pesäpallokausi käynnistymässä kesäkuussa, miesten Superpesis heinäkuussa – lopulliset päätökset ensi


Pesäpalloliiton liittojohtokunta käsitteli pesäpallokautta 2020 etäkokouksessaan 6.5.2020. Pesäpalloliitolla on vahva tahtotila aloittaa kausi kesäkuussa, mutta lopulliset päätökset tehdään aluehallintovirastoilta saatujen tarkempien ohjeistusten jälkeen. Eri sarjojen kilpailutoiminta alkaisi porrastetusti. Miesten Superpesis pyritään aloittamaan heinäkuussa.

Hallitus tiedotti maanantaina 4.5.2020 mahdollisuudesta käynnistää urheilukilpailut ja -sarjat 1.6. alkaen erityisjärjestelyin.

– Tapahtumassa voi olla 1.6. jälkeen läsnä yli 50, mutta alle 500 ihmistä, jos tilaisuuden turvallisuus ja terveellisyys voidaan varmistaa erityisjärjestelyin, urheilusta vastaava tiede- ja kulttuuriministeri Hanna Kosonen tarkensi Helsingin Sanomille tiistaina.

Yksityiskohtaisia ohjeistuksia tapahtumien ja toiminnan järjestäjille odotetaan aluehallintovirastoilta.

– Pesäpalloliitto antaa työrauhan Olympiakomitealle, ministeriöille sekä aluehallintovirastoille tulkintaohjeistuksen valmisteluun. Viranomaistahojen yhteistyönä haetaan nyt yhtenäisiä tulkintoja rajoituksien käytännön soveltamiseen liikunnassa ja urheilussa, Pesäpalloliiton toiminnanjohtaja Petri Pitkäranta toteaa.

– Pesäpalloliitto odottaa viranomaisilta tarkkoja ohjeita erityistoimenpiteistä, joita kaikkien osallistujien turvallisuus ja terveellisyys otteluissa edellyttävät. Kun näihin asioihin saadaan selvyys, pallot nousevat ilmaan heti kesäkuussa. Kaikki valmiudet siihen ovat olemassa, Pitkäranta jatkaa.

Pesäpalloliitto tiedottaa pesäpallokauden 2020 aloituksesta seuraavan kerran ensi viikolla.

Kouvolan Pallonlyöjien junioritoiminta pyritään käynnistämään kesäkuussa

Kouvolassa junioritoiminta pyritään käynnistämään heti kesäkuun alussa ja pesiskoulun ajankohta selvitetään yhdessä toisen järjestäjän, Kuusankosken Puhdin, kanssa.

Tarkempi tiedotus junioritoiminnan käynnistämisestä kulkee joukkuueenjohtajien kautta. Pesiskoulun ajankohdasta tiedotetaan heti kun päätös asiasta tehdään.

bottom of page