top of page

Perjantaina kärkikamppailu Tampereella


Kuva: Vesa Sailio

KPL matkustaa perjantaina Tampereelle, jossa se kohtaa Manse PP:n toistamiseen tänä kesänä. Kärkikamppailuun lähdetään KPL:n johtaessa sarjataulukkoa. Kopla on pelannut 12 peliä, joista voittoja on tullut 11 ja tappioita yksi kauden avauskierroksella. Manse PP on niin ikään pelannut 12 ottelua voittaen yhdeksän ja häviten kolme. Tämä oikeuttaa sarjataulukossa tällä hetkellä sijaan kolme.


Ensimmäisen kerran joukkueet kohtasivat, kun tamperelaiset vierailivat Kouvolassa 18.6. Tuolloin erittäin tiukan ja jännittävän kamppailun Pallonlyöjät lopulta vei nimiinsä jaksoin 2-1. Tuon pelin kuningas oli Janne Kivipelto juoksuin 1+4. Hänet palkittiin sekä KPL:n ykköspalkinnolla että Ruudun tähtipelaajana eli ottelun parhaana ulkopelaajana. Kivipelto, joka oli kaksi viikkoa karanteenissa, palaa lautasen äärelle Tampereella. Hän kävi kertomassa ajatuksiaan ennen perjantain peliä.


Poissaolonsa Kivipelto kertoi viettäneensä Alajärvellä kotimaisemissaan saaden näin hieman vaihtelua normaaliin arkeen. Aika sujui etätöitä tehden ja pihalla treenaten. Punttitreeni jäi tietysti karanteenista johtuen vähemmälle, mutta treenaaminen kuitenkin onnistui.


KPL:n Kivipellon poissa ollessa pelaamat pelit hän kertoi seuranneensa television vältyksellä. Pois lukien Hamina-pelin, jonka aikana hän ajeli takaisin kohti Kouvolaa. Sotkamo-kotipelin aikana hän kertoi jännittäneen kotikatsomossa; muut pelit pystyi katsomaan ennemminkin neutraalisti. Yleisesti ottaen hän totesi, että kyllähän pelin katsominen enemmän jännittää kuin itse pelaaminen, kun lopputulokseen ei itse voi millään lailla vaikuttaa.


Perjantai-illan peliä Kivipelto odottaa innolla. "No mukava, kun parin viikon tauko ja sit vielä kärkimatsi. Kova Tampere vastassa, niin mikäpä sen mukavampaa kuin taas päästä pelaamaan", Kivipelto iloitsee paluusta pelikentille. Hän toteaa, että Manse PP:n joukkue on lyöntivoimainen ja vaarallinen. Joukkueessa on paljon hyviä lyöjiä. Sekä Kivipelto itse lautasen ääressä että koko muu joukkue saa olla tarkkana ulkokentällä. "Aika paljon ne on tänä vuonna kunnareitakin lyöny." Taitavista lyöjistä Kivipelto toteaa vielä, että joskus joku lukkarin peliliike saattaa toimia. Joskus taas lukkari voi yrittää mitä vain ja taitava lyöjä onnistuu silti.


Videon voit katsoa tästä.


Manse PP vs. Kouvolan Pallonlyöjät, Tampere, pe 16.7. klo 18:00 (Ruutu+ näyttää)


Manse PP

Lyödyt:

- Juha Niemi 3+29

- Juha Puhtimäki 1+22

- Henri Puputti 2+15

- Tuomas Jussila 5+10


Tuodut:

- Topias Lilja 25

- Timo Torppa 20

- Tuomas Jussila 18

- Juuso Myllyniemi 13


KPL

Lyödyt:

- Ossi Meriläinen 2+29

- Matti Latvala 3+16

- Janne Kivipelto 2+16


Tuodut:

- Matti Saukko 23

- Tommi Mäentausta 14

- Ville Pesu 14

- Arttu Ruuska 13

- Juho Hacklin 12

Comments


bottom of page