top of page

Pasi “Basso” Niemelä KPL:n valmennustiimiin


Pitkän uran pesäpallon parissa tehnyt Pasi ”Basso” Niemelä liittyy Kouvolan Pallonlyöjien valmennustiimiin. Basso ottaa hoitaakseen 2-pelinjohtajan tehtävät. Joukkueen fysiikkavalmennus siirtyy samalla hänen hoidettavakseen.

Niemelä tunnetaan pesäpallopiireissä pitkän linjan osaajana. Hän on Haminan Palloilijoiden kasvatti, mutta pelasi lähes koko uransa Hyvinkään Tahkossa. Tahkossa hän siirtyi pelaajan roolista pelinjohtajan tehtäviin. Tahkon lisäksi hän valmensi jo 90-luvulla Kaisaniemen Tiikereissä, Jyväskylän Kirissä ja Ulvilan Pesä-Veikoissa.

– Pidin melko pitkän tauon pesäpallosta. Sitten kysyttiin uudestaan mukaan ja hetken mietinnän jälkeen päätin lähteä. Olin kuitenkin välivuosinakin seurannut pelejä ja tiesin, että palo lajiin syttyy uudelleen, kun lähtee mukaan, Basso kertoo.

Kouvolaan Niemelä siirtyy Haminan Palloilijoista. Hän oli mukana nostamassa Haminaa superpesikseen. Tätä ennen hän valmensi kaksi kautta Tahkossa yhdessä KPL:n nykyisen pelinjohtajan, Iiro Haimin, kanssa.

– Löysimme Basson kanssa Hyvinkäällä hyvän tavan kehittää peliä ja valmennusta. Minä vastaan laji- ja Basso fysiikkavalmennuksesta. Itse pelin kehittämisestä Bassolla on paljon näkemyksiä. Ne perustuvat pelistä tutkittuihin faktoihin. Niitä pyrimme hyödyntämään tulevankin joukkueen kanssa.

Niemelä itse toteaa, ettei suunnitelmissa ole jatkaa valmentamista enää vuosikausia:

– Muutaman vuoden ehkä vielä jatkan; ainakin nyt nämä kaksi vuotta Kouvolassa. Iso merkitys Kouvolaan siirtymisessä oli sillä, että yhteistyö Iiron kanssa toimi aiemmin Tahkossa niin hyvin. Se oli yksi erittäin tärkeä syy sille, että halusin tulla Kouvolaan. Haminasta lähdin toki haikein mielin, koska se on oma kasvattajaseura ja nyt vielä noustiin juuri superpesikseen. Mahdollisuus työskennellä Kouvolassa oli kuitenkin niin hieno, että siihen halusin tarttua.

– Kouvolassa on kehittynyt pesäpallokulttuuri. Kertaalleen kävin jo hieman tapaamassa pelaajia ja olin vaikuttunut heidän ammattimaisesta asenteestaan. Se asettaa myös minulle haasteita, että kokeneet pelaajat tuntevat oman kroppansa ja tietävät, miten heidän kannattaa harjoitella. Pallonlyöjien pelaajarinki on sellainen, että on mahdollisuus pärjätä joka vuosi. Tarkoitus on tuoda uusiakin ideoita kokeneidenkin pelaajien harjoitteluun ja parantaa tekemistä entisestään. Nuoret pelaajat tarvitsevat tietysti hieman tarkempaa ohjausta sekä tavoitteiden asettelua, Basso lopettaa.

Teksti: Tesma Schmidt

Kuvat: Vesa Sailio

Comments


bottom of page