top of page

Otteluraportti: Vainionpää Koplan turma

Seinäjoen JymyJussien kotiuttajajokeri Jukka-Pekka Vainionpää hurja ilta siivitti JymyJussit puhtaaseen 2–0 (4–3, 10–5) voittoon Kouvolan Pallonlyöjistä. Vainionpää löi ottelussa 1+9 juoksua. Kolmostilanteet ottelussa menivät tasan 18–18 (avausjaksolla 5–10), joten JymyJussit kotiuttivat ottelussa hurjalla prosentilla.

– Voittoa haettiin, mutta ei se lopulta ollut lähelläkään. Ulkopelissä olimme tänään poikkeuksellisen huonoja ja varsinkin toisella jaksolla läpilyöntien takia jäi liikaa savottaa. Ekan jakson nousun myötä olisi luullut, että olisimme saaneet virtaa, mutta huono peli meiltä. Ainoa positiivinen asia omassa pelissä oli, että sai muutaman hyvän osuman, KPL:n parhaana palkittu Toni Laakso manaili.

– Paras peli meidän joukkueelta. Kaveri antoikin juoksuja, mutta KPL on yksi mitalisuosikeista ja se sytytti pelaamaan, JymyJussien Jukka-Pekka Vainionpää iloitsi.

KPL heräsi avausjaksolla taisteluun mukaan neljännen aloittavalla 3–0-tilanteessa. Kakkoskärjestä rakennettu paloton ajo ei tuottanut tulosta, mutta kahdella palolla KPL onnistui tasaamaan jakson 3–3:een. Ensin Teemu Nurmio upotti pystärin saumasta läpi ja 3–1:een. Tommi Mäentausta niittasi jokeripaidassa tyhjään kenttää kunnarin komealla kopparin välistä menneellä lyönnillä ja tilanne vaihtui 3–2:een. Tasoituksen iski Toni Laakso komealla laakalyönnillä. JymyJussien Vainionpää ratkaisi tasoittavalla jakson lyömällä pallon vastustamattomasti väliin ja jakson päätöslukemat 4–3:een.

– Ensimmäisellä jaksolla kotiutukset JymyJusseilta 4/4, meiltä 3/10. Se oli jakson avain, ei saatu tarpeeksi perättäisiä onnistumisia, KPL:n pelinjohtaja Eero Pitkänen mietti.

Tommi Mäentausta oli KPL:n onnistujia


Toinen jakso alkoi KPL:n kannalta murheellisesti. Juuso Myllyniemen vapaa vaihtolyönti livahti koppari Teemu Nurmion jalkojen välistä maisemaan ja Myllyniemi pääsi kuin varkain juhlimaan kunnaria ja 2–0 tilannetta. Lisää tuli Vainionpään lyöntivuorolla, kun kumura ei pysynyt Nurmion hyppysissä. Myös 4–0 lähti Vainionpään mailasta.

KPL sai kavennettua Juha Korhosen lyönnillä 4–1:een, mutta JymyJussit onnistui Atte Kontion lyönnillä lisäämään karkumatkaa 5–1:een. KPL ei kuitenkaan luovuttanut, vaan toisen tasoittavalla Sasu Toikka ja Korhonen toivat KPL:n jo JymyJussien iholle 5–3:een.

Jakson ratkaisu nähtiin kolmannen aloittavalla. Ajoa purkamaan tullut Vainionpää löi merkkaamattoman kumuran Nurmion eteen ja kierteinen lyönti pomppasi Nurmion yli. Tuloksena 1+3 ja tilanne 9–3:een. Neljännessä vuorossa Vainionpää löi jälleen pallon väliin ja Matti Latvalan sekä Juha Korhosen kavennukset olivat enää kosmetiikkaa.

– Jussit pelasi hyvin ja oli parempi. Ei mennä yksittäisten tilanteiden taakse, eikä jäänyt selittelyille sijaa. Ekan jakson jälkeen teroitettiin ykköstilanteen pelaamista, mutta kahden lyönnin jälkeen jakso oli jo 2–0. Sitten 5–3-tilanteessa meiltä orastava kiri, mutta loppu meni sitten pelailuksi. Yksittäisiä tilanteita ei kannata jäädä murehtimaan. Sisäpelissä meillä on enemmän miettimistä, Pitkänen kertoi.

KPL:n parhaana palkittiin Toni Laakso (kärkilyönnit 6/7). Kakkospalkinnon sai hyvin jokerina pelannut Tommi Mäentausta (3 tuotua, 8/8kl). JymyJussien ykkönen oli Vainionpää ja kakkospalkittu Juuso Myllyniemi (8/13kl). JymyJussien kärki Tuomas Raunio toi ottelussa neljä juoksua.

KPL:n ottelut jatkuvat maanantaina 12. kesäkuuta Tahkoa vastaan Hyvinkään Pihkalassa. Myös se ottelu kuultavissa Koplaradiosta. Seuraava kotiottelu on perjantaina 16. kesäkuuta, jolloin KSS Energia Areenalle vastaan tulee Sotkamon Jymy.

teksti: Harri Liekola kuva: Teemu Parta

Comentarios


bottom of page