top of page

Otteluraportti: Tahko yllätti Koplan housut kintuissa

KSS Energia Areenalle saapui tänään Koplan toinen naapurivastustaja Hyvinkään Tahko. Tahko oli Juha Puhtimäen johdolla ikävä vieras ja nappasi täyden kolmen pisteen voiton lukemin 0-2 (0-2, 4-8). Yleisöä KSS Energia Areenalla hienosti 2160 katsojaa!

– Tosiasia on se, että oltiin tänään todella vaisuja. Kyllä Hyvinkää pelata osaa ja siellä on kovia lyöjiä, mutta ei me tänään parhaillamme oltu. Milloin ei päästy kentälle ja sitten kun päästiin kentälle, niin hakattiin laitonta ja tehtiin tyhmiä ratkaisuja tai kun saatiin miestä kolmoselle, niin oltiin tehty kopinnostopalo jo alle, Koplan pelinjohtaja Eero Pitkänen sadatteli joukkueen peliä.

Ensimmäinen jakso oli Koplalta se vaisumpi jakso. Joukkue ei saanut tililleen yhtään juoksua ja välillä tilanteidenkin rakentelu oli erittäin vaikeaa. Tahkon Teemu Nikkanen ja Ville Kero puolestaan kotiutuksissa onnistuivat ja jaksovoitto kirjattiin lukemin 0-2.

– UIkopeli oli meillä todella hyvää ja siitä jäi hyvä maku jo ensimmäisellä jaksolla eikä se oikeastaan missään vaiheessa kyykännyt. Juhan (Puhtimäki) pomput auttoivat myös todella paljon tilanteiden rakentelussa, Tahkon pelinjohtaja Sami Sirviö iloitsi.

Tahkon lukkari Juha Puhtimäki pääsi tuulettamaan


Toisella jaksolla jatkettiin pitkälti siitä, mihin ensimmäisellä jaksolla jäätiin, vaikka Toni Laakso avasinkin Koplan juoksutilin heti ensimmäisellä lyöntivuorolla. Kopla teki jakson aikana muutaman räikeän merkkivirheen, millä etenijä irtosi kolmospesästä väärän aikana. Ne ja tilanteiden rakentelun vaikeus koituivat Koplan kohtaloksi.

Vähätellä ei voi kuitenkaan Tahkon suoritusta. Pelin parhaaksi pelaajaksi valittu Juha Puhtimäki oli pitelemätön niin lautasen ääressä kuin sisäpelissäkin. Tästä osoituksena ovat miehen huikeat kärkilyöntitilastot, kun kymmenestä yrityksestä onnistuivat kaikki kymmenen.

Toisen jakson kolmannen aloittavalla lyöntivuorolla nähtiin ottelun ratkaisuhetki. Kimmo Carlson löi upean lyönnin koppareiden väliin, josta se upposi aina nurmikolle saakka ja samalla kenttä rullasi kunnarin arvoisesti. Tästä Kopla ei enää pienoisesta kirin poikasesta huolimatta toipunut ja Tahko vei myös toisen jakson voiton.

– Tilanne oli tullut ja lyöjiä oli paljon siinä kohtaa jäljellä, niin se oli kannattava riski. Sovittiin, että lyönti keskelle taakse viimeisellä, vältetään kaksi paloa ja parhaassa tapauksessa käy juuri näin, Sirviö kommentoi Carlsonin läpilyöntiä.

– Nämä merkkivirheet kruunasi tämän pelin kyllä toisella jaksolla, jotka ovat meiltä loistaneet poissaolollaan koko kauden, niin kaksi kertaa kuoltiin toisella jaksolla väärään. Kai se vähän kertoo siitä, että vähän taisi olla selkä pystyssä jossain kohtaa ja leuka rinnassa, Pitkänen kommentoi.

– Ollaan kuitenkin pelattu hyvä kausi ja tällainen peli tuli nyt tähän. Kouvolassa aina tästä seurayhteistyöstä ja lajien välisestä yhteistyöstä puhutaan, niin Lehtosen Jyri soitti ja sanoi, että teidän pitäisi joku kerta ottaa kunnolla turpaan ja näin hän tämän sitten ennusti. Ei tässä mitään, pelit jatkuvat torstaina, eikä tätä kannata jäädä märehtimään tämän enempää, Pitkänen rauhoitteli.

Tahko juoksutti etenijöitä kotiin


Koplan ykköspalkittu Toni Laakso oli Pitkäsen kanssa pitkälti samoilla linjoilla pelin kulusta ja näki yhden selvän kehityskohteen seuraaviin peleihin.

– Eihän se todellakaan meidän kauden paras peli ollut toki, mutta mitä tästä pitää jatkoon ottaa opiksi, niin kyllä meillä jo vähän aikaa on ollut tuo yksittäisten juoksujen lyöminen vähän liian vaikeaa, Imatrallakin oikeastaan läpilyönneillä eka jakso voitettiin ja muutenkin, ehkä sitä tuossa voitaisiin toivottavasti parantaa, ettei mene liian vaikeaksi nämä jatkopelit.

– Tällaisia pelejä pitkään kauteen mahtuu, mutta toivottavasti tämä oli nyt viimeinen tällä kaudella, ”Tono” päätti.

Koplan pelit jatkuvat jo heti torstaina Alajärvellä, kun Kopla matkaa Ankkureiden vieraaksi. Ottelu suorana Koplaradiosta. Torstain jälkeen alkaakin ylempi jatkosarja, jonka otteluohjelma ei ole vielä varmistunut. Kolmen pisteen voitolla Kopla pelaa varmasti sunnuntaina 30.7 jatkosarjan ensimmäisen kotipelin, jossa vastaan asettuu runkosarjan nelonen eli  Sotkamon Jymy.

Vierasjoukkue Tahkon oljenkorsi säilyi ohuena ylempään jatkosarjaan. Eroa seitsemänteen sijaan Tahkolla on kaksi pistettä.

Kuten sanottua kotipelipäivät varmistuvat kuitenkin vasta torstaina, joten kannattaa seurata kotisivujen ja sosiaalisen media tiedotusta, niin tiedät milloin palata taas KSS Energia Areenalle! Jatkosarjan ottelut kuuluvat myös runkosarjaan, joten runkosarjan otteluliput käyvät myös siinä.

teksti: Tommi Manninen kuvat: Teemu Parta

コメント


bottom of page