top of page
  • Facebook
  • Twitter
  • YouTube
  • Instagram

Otteluraportti: Laaksolla kahdeksan juoksun ilta – Koplalle murskavoitto sarjakärjestä

KPL oli perjantaina pitelemätön, sillä sarjakärki Joensuun Maila kaatui loistavalla sisäpelillä 2-0 (11-6, 10-4). Kopla takoi ottelussa käsittämättömästi 38 kolmostilannetta. Kaikki KPL:n pelaajat tilastoivat ottelussa joko lyödyn tai tuodun.

  1. Tilastot

Illan isännästä ei ollut epäilystä, sillä Toni Laakso löi ottelussa 2+6 juoksua ja toi yhteensä viisi pinnaa. Kärkilyönnit merkattiin vakuuttavasti 11/11. Kapteeni Anssi Lammila pisti kärkilyönneissä vielä paremmaksi, sillä hurjavireinen Lammila nettosi 12/12 kärkilyönnit.

– On tällaisia pelejä joskus ollut, mutta tänään oli ihan nappipäivä, Laakso myhäili.

KPL:n sisäpeli kulki ottelussa sutjakkaasti, sillä joukkue sai huimat 38 kolmostilannetta ja 3+18 juoksua. Joissakin tilanteissa kotiutukset syntyivät ulkokentän avustuksella, mutta KPL oli pitelemättömässä lyöntikunnossa.

Vierailijoilla kolmostilanteita oli ainoastaan 17, joten kotijoukkueella myös räpylä piti.

– Olen ulkopeliin tyytyväinen. Saimme jokusen pompun ja Janne (Kivipelto) sai lyöntejä laittomiksi, pelinjohtaja Eero Pitkänen tuumi.

Illan kirkkain tähti oli kahden kunnarin Toni Laakso


Laakson lisäksi vireessä olivat myös kärkilyönnit 12/12 merkkauttanut Anssi Lammila ja neljä kertaa viidestä yrityksestä kotiuttanut Juha Korhonen.

– Pelasimme sisällä tuolla tavalla Suomen parasta ulkopeliporukkaa vastaan. Se tuntuu hyvältä, Laakso sanoi.

Kaksi kunnaria kaikilla mausteilla

KPL aloitti ensimmäisen jakson hyvin, kun Matti Latvala kotiutti Matti Saukon. Ilo ei kuitenkaan kauaa kestänyt, sillä JoMa kiipesi tasoihin Tuomas Jussilan lyönnillä.

Kolmannessa sisävuorossa veneestä irtosi tulppa. Laakso pamautti pallon takakentältä läpi, joten Lammilan ja Juho Hacklinin oli helppo juosta kotiin. Laakso puolestaan tuuletti kunnaria.

Sasu Toikan riemua kunnarin jälkeen


Sisävuorosta muodostui lopulta maraton, sillä Sasu Toikka jatkoi vyörytystä lyömällä kunnarin kakkospuolelta.

– Saimme pesille yhden palon. Ainoa keino pysäyttää tuo, on laittaa ihminen rajalle makaamaan, Joensuun Mailan pelinjohtaja Petri Pennanen puhisi.

Sama jatkui neljännessä sisävuorossa, mutta joensuulaiset löivät myös vastaan. Ensin Laakson lyönti meni ulkokentän räpylän yli ja pitkäksi. Korhonen jatkoi menoa kahdella lyönnillään.

– Hienoja lyöntejä. Kun peli repeää, räpylästä voi tulla ilmaisiakin juoksuja, Pitkänen analysoi.

Peli näytti jo pelatulta, mutta JoMa kampesi peräti viisi kavennusjuoksua. Maestrona hääri mörssäri Juha Niemi, joka löi pallon kolmospuolen nurmikolle useampaan otteeseen. Jaksolla nähtiin huimat 17 juoksua.

Katse eteenpäin

Joensuulaiset aloittivat toisen jakson väkevästi, sillä Aleksi Rautiainen löi kahden palon ajolähdöstä kaksi juoksua. Palloa etsittiin taas kolmoskulmauksesta, joten Jussila ja Konsta Piironen juoksivat kotiin.

Ei mennyt kuitenkaan kauaa, kun Laakson vastustamaton lyönti oli myrkkyä vierailijoiden ulkokentälle. IPV:n kasvatti löi illan toisen kunnarinsa Saukon ja Hacklinin juostessa kotiin.

– Aurinko paistoi matalalta penkkeihin. Ei ollut varmasti kopparille helppoa, Pitkänen muistutti.

Laakso sai myös toisella jaksolla tuulettaa kainaloita


Laakson kunnari oli lopulta ratkaiseva, sillä JoMa ei pystynyt pysäyttämään kotijoukkueen huimaa virettä. Erikoinen tilanne nähtin kuitenkin kolmannessa sisävuorossa, kun vierailijat pudottelivat KPL:n kopit alas. Taktikointi kostautui, kun Teemu Nurmio kotiutti Janne Kivipellon. Peli oli jo 7-2.

Kumurat upposivat kenttään hyvällä prosentilla, ja toisella jaksolla nähtiin peräti 14 juoksua.

Voitto sarjakärjestä käänsi kotijoukkueen suut hymyyn, mutta pelinjohtaja Pitkänen ei kauaa voittoa juhli.

– Tämä oli tavallinen runkosarjan ottelu ja kolme pistettä. Ei sen enempää.

KPL pelaa seuraavan kerran kotona 20. elokuuta. Puolivälierien vastus ei ole vielä selvillä.

teksti: Anni Saarela kuvat: Teemu Parta

bottom of page