top of page

Otteluraportti: KPL jatkoi täysien pistepottien sarjaa

Juho Hacklin oli Koplan paras


Vahva vire kotiotteluissa sai jatkoa aurinkoisessa tiistai-illassa, kun KPL kaatoi Kiteen Pallon 2 – 0 (2-1, 7-2). Lämpimässä kelissä pomppu nousi ja ulkopeli pysyi totutun vahvalla tasolla. Kopinnostopalot sotkivat peliä ensimmäisellä jaksolla, mutta kaksi tehtyä juoksua riittivät jaksovoittoon.

“Urheilussa asiat ei aina mene siten kuin on suunniteltu. Mun mielestä tämä oli hyvä peli. Kuusi annettua kolmotilannetta kaverille, turha jäädä surkuttelemaan”, iloitsi KPL-pelinjohtaja Eero Pitkänen.

Toisella jaksolla KPL onnistui laajalla rintamalla ja kolmas perättäinen kolmen pisteen voitto oli tosiasia.

Anssi Lammila voitti hutunkeiton ja valitsi joukkueelleen aloittavan sisävuoron. Tommi Mäentausta ja Matti Saukko eivät vielä onnistuneet kentällemenoissa, mutta Teemu Nurmio meni. KPL rakensi yhdellä palolla ajolähdön päälle ja Juha Korhonen tuli lyöntivuoroon. Ensimmäinen siivu puhkaisi kolmossauman, mutta sillä Nurmio ei vielä lähtenyt. Seuraava siivu puolestaan jäi kolmospolttajan käsiin, mutta nopeajalkainen Nurmio ehti kuin ehtikin merkityllä lyönnilllä kotiin. Matti Latvala ja Sasu Toikkakin pääsivät yrittämään, mutta lisäjuoksuja ei nähty.

Valentin Ikonen odottaa paloa kolmoselle


Kiteen vastaus tuli heti tasoittavalla sisävuorolla. Topi Hurskaisen lyönti poltteli ulkokentän käsissä ja Ville Posti toi tasoituksen. Peli jatkui suhteellisen sekavana KPL:n tehdessä yhteensä neljä kopinnostopaloa ja KiPan jäädessä kokonaan ilman ykköstilannetta kolmannessa sisävuorossaan. Jakson voiton tuonut juoksu nähtiin KPL:n kolmannella sisävuorolla. Juha Korhonen, Toni Laakso ja Latvala eivät onnistuneet omissa yrityksissään, mutta Toikka onnistui uittamaan viimeisellä lyönnillään kumuran väliin. KPL turvasi tilanteessa kahdella palolla juoksua ja Laakso lähti kakkoselta kolmoselle vasta Korhosen ehdittyä kotiin, jolloin KiPa-lukkari Joni Tervo teki kolmannen palon kolmoselle. Voittojuoksun toi lyöntipuolelta tutumpi Korhonen. Jakson viimeiset sisävuorot päättyivät kuvaavasti kopinnostopaloihin molempien joukkueiden osalta.

Valtteri Luoman upea syöksykoppi ratkaisi

Toisen jakson alkuun KPL:n alkutahdit iski Juho Hacklin, jonka keskipomppu siivitti Nurmion kotiin. Kakkospolttaja Ville Kotro tuli loistavasti vastaan, mutta Tervon kauhaisu ei pysynyt räpylässä. Heti seuraavassa tilanteessa Lammila karkasi kotiin harhaheiton turvin. Painetilanne jatkui pitkään, mutta lisäjuoksuja ei nähty. Seuraavalla sisävuorollaan Kitee kavensi 2-1:een. Tervon kumura poltteli Valtteri Luoman kädessä ja KPL:ssäkin pelannut Veli-Matti Sigvart ehti kotiin. Luoma ei jäänyt tilannetta harmittelemaan, vaan nappasi seuraavasta Joni Matikaisen varmalta juoksulta näyttäneeltä lyönnistä komean syöksykopin ja teki vielä palon kotiin.

” Vatu (Luoma) antoi edellisen lyönnin vähän kädestä. Nuori poika pelailee ekoja pelejä ja tekee virheen ja seuraavassa tilanteessa tekee tuollaisen suorituksen, niin kyllähän se sydäntä lämmittää”, iloitsi Pitkänen lehdistölle.

Hacklin toi ottelussa yhden juoksun


Seuraavalla KPL:n sisävuorolla Korhonen iski lisää löylyä kiukaalle kotiuttamalla Matti Saukon kakkossaumapuhkaisullaan ja Matti Latvala taiteili näpyllään pelin 4-1:een Nurmion tuodessa. Valentin Ikonen löi viimeisen naulan arkkuun puhkaisemalla kolmosluukun. Janne Kivipelto teki hyvää maskin ollessaan ykkösellä etenijänä ja Kiteen ulkokenttä jäi seisomaan hölmönä lyönnin karatessa Mainosbuumin apinalle asti. Latvala ja Toikka toivat sillä aikaa pelin 6-1:een. Latvala vastasi kolmannen tasoittavalla KPL:n viimeisestä juoksusta kotiuttamalla Juho Hacklinin. Kitee kavensi vielä Joni Matikaisen komealla kolmosjatkekumuralla, mutta täysi pistepotti jäi Kouvolaan.

“Toisella jaksossa jokaisessa vuorossa vähintään yksi tehty juoksu. Vaihdot, jotka ovat meitä aina takkuilleet Kiteetä vastaan, onnistuivat nyt meiltä hyvin. Kopinnostopaloja tulee joskus ryppäissä ja tänään niitä nyt tuli”, päätti Pitkänen.

KiPan lukkarin sunnuntaina pelasi Samu-Kalle Varonen, mutta tiistaina lautasella hääri Joni Tervo. Kaksi juoksua lyönyt Tervo sotki KPL:n kärjen kentällemenoja tarjoilemalla jatkuvasti korkeaa tolppaa, eikä antanut yhtään vapaataivalta kärkikolmikolle (Mäentausta-Saukko-Nurmio, kentällemenot 5/13).

“Mukavaa oli pelata, vaikka jonkin verran oli perhosia vatsassa”, Tervo sanaili.

“Siinähän tuo. Ihan hyvissä keleissä ollaan päästy pelaamaan. Tänään pallo liikkui ja pallo nousi”, kommentoi Tervo vaatimattomasti kahdessa ottelussa lyömiään kuutta juoksua.

KPL:n ykköspalkinnon pokkasi loistavan pelin sisällä (1 lyöty, 1 tuotu, kl 6/6) ja ulkona pelannut Juho Hacklin.

“Pari kertasi meinasi pallo kadota katsomoon, mutta kyllä ne sieltä löytyi”, Hacklin kertasi.

KPL:n ottelut jatkuvat sunnuntaina Kempeleessä. KSS Energia Areenalla Kopla pelaa seuraavan kerran helatorstaina Pattijoen Urheilijoita vastaan kello 16.00!

teksti: Simo Pyöriä kuvat: Teemu Parta

Kommentit


bottom of page