top of page

Otteluraportti: KPL jatkoi juoksujen takomista myös Koskenkorvalla

Vahvaksi kotijoukkueeksi tiedetty Koskenkorvan Urheilijat joutui toteamaan KPL:n selvästi paremmaksi lukemin 0–2 (5–11, 2–7). KPL:n kärki oli totutun vahvassa vedossa ja Juha Korhosen johtama kotiuttajaosasto iski tylyt 1+15 juoksua 33:sta tilanteesta. Kossu ei ollut terävimmillään ja tarjosi Koplalle pientä apua harhaheittojen, etenijöiden nukkumisten ja kiinniottovirheiden muodossa. Voiton myötä KPL nousi sarjataulukoksi kolmanneksi Sotkamon Jymyn ohi.

Ensimmäisen jakson upea nousu

Koskenkorvan Mikko Kytömäki voitti hutunkeiton ja komensi punapaidat ulkovuoroon. KPL aloitti vahvasti luomalla palottoman ajolähdön, mutta Matti Latvalan keskipomppu ei vielä tuonut pinnaa tilille. Seuraavana iskeneen Toni Laakson ottamaton keskisaumaveto avasi pistetilin Anssi Lammilan juostessa kotiin.

Kossu aloitti yhtä vahvasti ja pisti ensimmäisellä kolmella pelaajalla pesät täyteen. Jere Dahlströmin ensimmäisellä kokeiltiin niin sanottua hämylähtöä, jossa etenijä ottaa muutaman askeleen irti kolmoselta koittaen saada ulkokentän reagoimaan/liikkumaan ja peruuttaa sitten takaisin kolmoselle. Dahlström painoi pallon tuhatta ja sataa kakkosrajaan, mutta lyönti jäi kuin jäikin kopiksi rajaa vartioineelle Laaksolle ja hyvästä yrityksestä jäi saldoksi vain palo. Myös ex-KPL Juho Toivolan ja Kytömäen kotiutusyritykset jäivät tuloksettomiksi ja KPL laittoi taas painetta päälle palottoman ajon muodossa, mutta Kossun ulkokenttä piti pintansa. Kossu vastasi palottomalla ajolähdöllä, josta Dahlström iski pelin tasoihin keskisaumavedollaan ja kun Toivola pisti merkistä väliin, meni kotijoukkue 2–0-johtoon.

Vuoro näytti jo pelatulta, kun Valtteri Luoma poltti parikin etenijää kakkoselle, mutta Kossu puski vielä peräpäästä pesät täyteen ja Anttoni Jakobsson löi pallon läpi kakkosluukusta kunnarin ja kahden tavallisen arvoisesti. Kolmanteen vuoroon siirryttiin lukemista 5–1. KPL lähti heti kuromaan eroa. Hacklin pomputti Tommi Mäentaustan kolmoselle ja Kossun etukentän tullessa karvaamaan ykkös-kolmostilanteessa Hacklin löi Tommin kotiin kovalla saumalyönnillään.

Tommi Mäentausta toi ottelussa 5 juoksua


Seuraava pinna tuli Juha Korhosen lyönnillä jokseenkin poikkeuksellisesti. Pesäkilpa kotiin näytti jo selvälle palolle, mutta lukkari Juho Hakomäki varmisteli pompun kautta tulleen heiton kiinniottoa peruuttamalla. Epähuomiossa Hakomäki kuitenkin jatkoi pakittelua aina kotipesän ulkopuolelle, jolloin Lammilan tuoma kavennusjuoksu hyväksyttiin. Toisen lyöntikierroksen aikaan KPL rakenteli jälleen ajolähdön, josta viimeisenä lyöjänä vuorossa ollut Laakso kavensi komealla välilyönnillä 5–4:ään ensimmäisellä lyönnillään. Toisella lyönnillä Laakso vaihtoi Lammilan kolmoselle ja Hacklinin kakkoselle, mutta lähti itse tuuletellen ykköselle ja paloi pyrkiessään takaisin kotipesään viimeistä lyöntiä varten ja vuoro päättyi.

Kossun kärkipari Jouni Koskela/Veli-Pekka Yli-Hirvelä jatkoivat sataprosenttisilla tehoilla touhuamistaan ja loi etutilanteen, mutta Antti Kuusiston lyöntivuorolla pesät tyhjättiin ja taululle kirjattiin kaksi kappaletta maukkaita paloja. Sen jälkeen Koskenkorva ei saanut edes ykköstilannetta ja KPL pääsi nopeasti takaisin sisälle jatkamaan kiriään. Lammilan pomputtaessa Mäentaustaa kakkoselle Kossun ulkokenttä vinttasi pallon yli kakkospesän aina legendaariseen “Antin monttuun” saakka. Mäentausta ja Lammila kiersivät kentän kahden juoksun arvoisesti: Tilane vaihtui 5–6:een! Hacklin järjesteli kentälle menneet jokerit Matti Saukon ja Teemu Nurmion takapesille ja miehitti itse ykkösen. Eero Pitkänen rauhoitti tilanteen ottamalla aikalisän.

Latvala jatkoi hyvin alkaneita talkoita pistämällä heti ensimmäisellä lyönnillä pallon väliin ja Saukko toi 5–7. Lisää tuli seuraavalla lyöntivuorolla, kun Laakson “antautumisnäpy” kakkosrajaan riitti Kossun ulkokentän häplätessä.

KPL lähti vielä yhdelle lyöntikierrokselle viidellä lyöjällä kärjestä. Hacklin järjesteli Mäentaustan ja Lammilan takapesille ja haavoittui itse. Matti Latvala näytti taitolyönnin mallia ja näpytti Mäentaustan kotiin. Laakso näpytti jälleen komeasti kakkosrajaan ja Lammila toi kymmenennen juoksun ja tarjosi uuden kierroksen lyöjiä. Epäselvässä tilanteessa perässä edenneestä Latvalasta syntyi palo kotiin tämän oltua ilmeisesti irti kolmoselta pallon ollessa kotona. KPL lähti taas kärjestä ja Latvala esitteli taitonäpyään uudemman kerran onnistuneesti: 5–11. Sen enempää ei enää ensimmäisellä jaksolla nähty. Tasoittavallaan Koskenkorva sai kyllä takapesät täyteen ja Juho Toivolan toiseksi viimeisenä lyöjänä 12,4cm (ottelukuuluttajan arvio) laittomaksi mennyt veto kakkoskulmaan oli lähimpänä juoksua, kun Dahlströmkin saatiin nollattua.

Toisella jaksolla KPL piti härät kurissa

Kossu aloitti toisen jakson vahvasti ja loi palottoman ajolähdön, mutta Valtterin Luoman miehittämälle kakkospolttajan tontille tullut merkattu yritys päätyi paloksi. Uutta tilannetta Kossu ei enää saanut ja vahva alku kuivui kasaan. Juha Korhosen 800. lyöty juoksu avasi toisen jakson juoksutilin. Lisää tuli peräpäästä tehdyllä tilanteella, kun vahvaa kautta pelaava Valentin Ikonen kotiutti kakkospuolen välilyönnillään Saukon.  Kossu rakensi jälleen palottoman ajolähdön toisen tasoittavalla ja Dahlström tälläsi taas kovasti kakkosrajaan, mutta Laakso torjui lyönnin ja takana varmistanut Matti Latvala poltti etenijä Jouni Koskelan kotiin. Juho Toivola löi kavennuksen viimeisenä lyöjänä kolmospuolen maatiaisella, mutta kaksi seuraavaa yritystä kotiin jäivät ulkokentän haaveihin.

Juha Korhonen nousi 800. lyötyyn, Juho Hacklinin lyönti oli ruudussa


KPL:n kolmas juoksu tuli jälleen Korhosen mailasta. Komea veto etumiehen ohi oli päättyä vielä hienompaan paloon, kun kolmospolttaja Tuomas Tuohisaari katkaisi lyönnin yhdestä pompusta ja heitti, mutta Lammilan nopeus riitti niukkaan ehtimiseen. Kolmannen aloittavalla Kossulla oli taas hyvin tilannetta, mutta kakkospolttaja Valtteri Luoman komea koppi välilyöntiyrityksestä tuhosi härkälauman toiveet juoksuista. Latvala jatkoi vahvaa peliään kasvattiseuraansa vastaan ja iski pelin 1–4:ään vapaalla kumurallaan. Teemu Nurmio järjesteli uuden ajolähdön Laaksolle, joka ei kuitenkaan onnistunut. Kahden palon tilanteessa etutilanteessa Juha Korhosen kauden ensimmäinen kunnari näki päivänvalon. Raju rykäisy kakkosluukusta painui lakeuksille numerot vaihtuivat 1–7:ään. Tuplajuoksukin oli lähellä Ikosen lyödessä merkistä etumiehen yli, mutta tällä kertaa kolmospolttaja Tuohisaaren suoritus riitti etenijän polttamiseen kotipesän portaille. Dahlström kaunisteli vielä numeroita yhdellä tarkalla kakkosjatkekumuralla, mutta kotijoukkueelta loppuivat lyöjät ennen palojen täyttymistä.

Tätäkään komeaa voittoa ei ehditä kauaa juhlia, sillä torstaina 13.7. sarjakärki Joensuun Maila saapuu KSS Energia Areenalle. Ottelu alkaa kello 18:00. Tervetuloa!

teksti: Simo Pyöriä kuvat: Teemu Parta

Kommentarer


bottom of page