top of page

Otteluraportti: KPL eteni välieriin puhtaalla pelillä

KPL kaatoi Koskenkorvan Urheilijat kolmannen kerran putkeen ja eteni välieriin puhtaasti 3-0. Juha Korhosen (5/0) johdolla KPL:n orkesteri mukiloi vieraansa lukemin 2 – 0 (10-2, 3-1). Synkkä ja kylmä sää ei pelottanut katsojiakaan, vaan ottelua oli seuraamassa hienot 1873 silmäparia

KPL iski luun kurkkuun heti ottelun alussa. Juho Hacklinin taktinen huti täytti pesät ja Toni Laakso aloitti tykityksen saumapuhkaisullaan. Matti Latvala jatkoi tykitystä kakkosjatkeen rajalle tippuneen kumuran painuessa mainoksien taa. Sunnuntaina isäksi tullut Latvala kiersi kunnarin ja Hacklin ja Lammila toivat tavalliset.

Matti Latvala onniteltavana


Kossu kavensi Antti Pukkisen kolmosjatkeelta lyömän läpilyönnin turvin 4-1:een, mutta KPL onnistui puolustamaan Jere Dahlströmin ja Jukka Latvalan jatkoyritykset. Laakso jatkoi toisella sisävuorolla saumojen puhkomista tällä kertaa keskisaumasta ja Juha Korhonen lisäsi lukemat läpilyönnillään kolmosjatkeen pitkällä kumuralla 7-1:een. Korhonen kaunisteli ensimmäisen jakson lukemia vielä kolmella lyödyllä, eikä Janne Leppälän välilyönnillä tulleesta kavennuksesta ollut koskenkorvalaisille suurtakaan iloa.

Juha Korhonen iski puolivälieriin komeat 1+13 tehot


Toiselle jaksolle Kossu tuli vahvasti sisään ja Dahlström löi Jouni Koskelan kotipesän turvaan. Vahvan vireen löytänyt Latvala iski pelin heti tasoihin kotiuttamalla Matti Saukon. Toisen tasoittavalla ottelun ykkösmies Korhonen löi 2-1 -pinnan tylysti viimeisenä lyöjänä saumakovallaan. Pelin viimeinen juoksu nähtiin Kossun hakiessa takapaloa Lammilaa kahta väliä pomputtaneesta Hacklinista, mutta polttoheitto meni katsomon taakse ja Lammila lönkötteli loppulukemat 3-1:een.

Janne Kivipelto loisti ottelussa jälleen lautasen äärellä. ”Jauhon” napsimat kolme kärpästä tulivat kaikki kärkietenijöistä.

– Jos kaveri oli katsonut videoita, niin itsekin tuli myös katsottua videoita ja mietittyä paikkoja. Kesän Kossu-pelistä jäi muistijälki, että (kolmospolttaja Tuomas) Tuohisaari ampuu keskelle. Sitä kautta saatiin ratkaistua se ekan pelin eka jakso, kommentoi Korhonen.

– Kaivamalla löytyy varmaan näistä kolmesta pelistä muutama virhe, mutta kokonaisuudessaan on ollut hyvää ulkopeliä, päätti Korhonen.

Eero Pitkänen oli lehdistötilaisuudessa tyytyväinen joukkueensa menestyksen lisäksi koko seuran tekemiseen tasoon tällä hetkellä: A-pojat välierissä, B-pojat yhden voiton päässä välieristä ja C-pojat välierissä. Siihen päälle vielä kesän leirimenestys, sillä kaikki Koplan nuoremmat juniorit olivat neljän joukossa. Kopla porskuttaa.

– Korelta aika vahvat kolme peliä, iloitsi Pitkänen 14 juoksua kolmeen peliin lyönyttä jokeriaan.

Jatkokuviot eivät vielä ole selvillä. Välierät alkavat joka tapauksessa keskiviikkona.

– Mennään nukkumaan ja töihin ensin. Eihän tässä ole vielä selvää kuka sieltä vastaankaan tulee, päätti opettajan hommiin tänä syksynä palannut Pitkänen.

teksti: Simo Pyöriä kuvat: Teemu Parta

Comments


bottom of page