top of page

Otteluraportti: Kotitaika pitää – nyt kaatui JymyJussit

KPL piti kotisaldonsa puhtaana kaatamalla JymyJussit 1 – 0 (6-0, 2-2). Hyvätunnelmaista ottelua oli aurinkoisessa kelissä seuraamassa komeat 2079 katsojaa. KPL:n Sasu Toikka oli pienen vaivan takia sivussa ja kapteeni Anssi Lammila palasi kokoonpanoon pelaten vahvan pelin (2 tuotua, 1-vaihdot 9/9).

Eero Pitkäsellä oli selvät sävelet jo ennen ottelua.

-Annetaan “Jukkiksen” (Jukka-Pekka Vainionpää) olla rauhassa ja yritetään saada muut kiinni”, mies totesi.

Vainionpää pääsikin yrittämään kotiuttamista palottomaan ajolähtöön ensimmäisen kerran vasta viimeisessä JymyJussien sisävuorossa, jolloin viime vuoden lyöjäkuningas löi pelin ainoan juoksunsa. Viimeksi joukkueiden kohdatessa Seinäjoella miehen saldo oli miehekäs 1+9, joten KPL:n ulkokentän suoritusta voi pitää erittäin hyvänä. Ottelun kolmostilanteet menivät KPL:lle 21-10.

Ensimmäinen jakso alkoi tulisissa merkeissä useamman torikokouksen myötä. Eritoten puhinaa aiheutti ulkopelaajien maskipelaaminen pomppulyöjille. Anssi Lammila voitti hutunkeiton ja valitsi aloittavan sisävuoron. Ilman kotiutusyrityksiä sujunut vuoro oli kuitenkin niin virheiden sekoittama, että Eero Pitkänen otti aikalisän jo vuoronvaihdon kohdalla. JymyJussien tasoittavalla vuorolla lyöjätykki Vainionpää pääsi yrittämään kotiuttamista kertaalleen, mutta Juho Hacklinin tulinen piiska tappoi kotiin pyrkineen Toni Marjamäen kotipesän portaille.

Matti Latvala iski ottelun alkutahdit


KPL avasi ottelun juoksutilin Matti Latvalan pistettyä kumuran etumiehen yli ja loistavan ottelun pelannut Tommi Mäentausta toi 1-0:aan. Urku aukesi kunnolla, kun Juho Hacklin vaihtoi ensin Mäentaustan kolmoselle pompullaan ja sen jälkeen puhkaisi kakkosjatkeen JymyJussien etukentän karvattua 1-3-tilanteessa kahdella miehellä. “Paikka oli katsottu ja tällä kertaa onnistui lyöntikin. On siihen jokusen kerran koitettu tänä vuonna lyödä”, kommentoi Hacklin kunnarin ja kaksi tavallista tuottanutta vetoaan lehdistölle. “Hakin” tilastorivi on sieltä komeimmasta päästä: 1+2/2, kl 13/15.

Tilanne sai mukavasti jatkoa, kun Toni Laakso ja Juha Korhonen lisäsivät vaakamailasivalluksillaan pelin jo 6-0:aan. JymyJussit pääsi kolmannen tasoittavalla jälleen yrittämään kotiutusta, mutta tällä kertaa kakkoskoppari Mäentausta hoiti polttotyöt Ville Viidan pyrkiessä kotiin Ville Hotakaisen kopiksi kantaneella välilyöntiyrityksellä. Kolmen kopparin tekemän kotipalon sarjan täydensi Hacklinin tyly polttoheitto neljännellä JymyJussien sisävuorolla. Lyöjätilaston kärkinimi Vainionpää upotti kumuransa väliin, mutta Toni Marjamäki kärähti jälleen niukasti kotiportaille Hacklinin kovan polttoheiton seurauksena.

– Aina kun lähtee mailasta, niin on mahdollista polttaa. Tänään onnistuttiin niissä, kommentoi Hacklin pelin jälkeen.

Anssi Lammila palasi kentälle vakuuttavasti


Toisen jakson avaustahdit löi Laakso. Kova veto kakkossaumaan ja Lammila kotipesän turvaan. JymyJussien tasoitus tuli kolmannen aloittavalla, kun lyöjäjokeri Markus Hallasuon kakkospussari riitti Ville Viidan kotiuttamiseen. KPL vastasi mielenkiintoisella juoksulla. Matti Saukko oli yksinäisenä etenijänä kolmosella ja Teemu Nurmio tuli lyömään. Kentällemenopomppu meni aina kakkoskopparille saakka ja Saukko pinkoi kotiin. Kakkoskoppari Tuomas Raunio pääsi vielä yrittämään polttoheittoa kotiin, mutta seinäjokisten ykköspalkinnon pokannut lukkari Henri Itävalo ei nähnyt auringon takaa tullutta polttoheittoa. JymyJussien tasoituksen iski Vainionpää ottamattomalla kakkosjatkekumurallaan. KPL pääsi vielä tasoittavalla sisävuorollaan yrittämään kolmannen sarjapisteen nappaamista, mutta Korhosen ja Laakson kotiutusyritykset jäivät tällä kertaa tuloksettomiksi.

JymyJussien pelinjohtaja Mikko Vainionpää oli pelin jälkeen tyytymätön omiinsa.

– Kesän huonoin sisäpeli ja kaverin ei tarvinnut meistä paloja tehdä. Kimmoisa kenttä ja kuula kulkee ja meillä pitäisi olla hyvälyöntinen joukkue. Ekalla laitonta, vikalla laitonta, kärpästä, huonoa etenemistä, mies sadatteli.

Pitkänen puolestaan oli iloisemmilla aatoksilla.

– Voittoon olen tosi tyytyväinen. Seinäjoki on kova porukka. Kaksi annettua juoksua ja kymmenen tilannetta. Mikko (Vainionpää) oli ihan oikeassa, ettei ollut ihan paras päivä (heillä), mutta kyllä mekin niitä paloja tehtiin.

Neljäntenä sarjassa oleva KPL (16 ottelua, 35 pistettä) vahvisti asemiaan, kun yhtä sijaa ylempänä oleva Sotkamon Jymy (18 ottelua, 37 pistettä) jäi yhteen pisteeseen Koskenkorvan Urheilijoiden vieraana. Seuraavaksi edessä on kova haaste, kun mestaruutta puolustava Vimpelin Veto isännöi Koplaa torstaina kotonaan Saarikentällä kello 18 alkavassa ottelussa.

Seuraava kotiottelu Su 9.7. klo 16:00 Kouvolan Pallonlyöjät – Kempeleen Kiri

teksti: Simo Pyöriä kuvat: Teemu Parta

Comments


bottom of page