top of page

Otteluraportti: Koplan tie vei pitkän kaavan kautta pronssipeliin

Koplalla oli pakkovoiton paikka tiistaina, kun välierien neljäs kohtaaminen pelattiin KSS Energia Areenalla. Ottelua pelattiin toden totta pitkän kaavan mukaan, kun kotiutuslyöntikilpailussa mentiin aina kolmansiin lyöntipareihin asti. Lopulta Vimpelin Veto nappasi paikan finaaleihin lukemin 1-2k (5-1, 1-5, 1-1, 3-4).

Kopla aloitti pelin väkevästi ja löi tasaisen varmasti juoksuja lähes jokaisella lyöntivuorolla ensimmäisen jakson aikana. Juha Korhonen kotiutti jaksolla kahdesti ja Anssi Lammila puolestaan toi juoksun kolmesti. Avausjaksosta Kopla nappasi hienon 5-1 voiton.

Muita ensimmäisen jakson kotiuttajia oli Sasu Toikka, Juho Hacklin sekä yhden pelin kuntouttamistauon jälkeen kokoonpanoon palannut Matti Latvala. Veto sai ainoan juoksun vasta viimeisen lyöntivuoron viimeisellä lyöjällä.

Kopla otti oikeutetusti voiton ensimmäiseltä jaksolta, sillä pitkään näytti, että onko Vedon bussilla tullut edes sama joukkue, mikä sunnuntaina pelasi Saarikentällä.

Juha Korhonen jatkoi kovaa virettään


Toiselle jaksolle Veto muutti hieman lyöntijärjestystään ja kasasi rivinsä takaisin muottiin. Ottelun asetelmat kääntyivät päälaelleen ja kun Koplan sisäpeli sakkasi pahasti, niin ViVe nappasi jaksovoiton lukemin 1-5.

Kopla pääsi vielä kolmannen tasoittavalla hieman hätyyttelemään Vetoa, mutta Henri Puputin upea kunnarilyönti kolmosjatkeelle katkaisi kotijoukkueen ajatukset jaksovoitosta.

– Tuossa TV-haastattelussa sanoin, että vaikka toinen jakso oli 1-5, niin kyllä me hävittiin se sisällä, eihän me toisella jaksolla saatu oikein mitään aikaan. Se ensimmäisen jakson hyvä sisäpeli katosi johonkin tauon aikana. Turha jossitella, mutta muutama pieni virhe mistä jäi palot kautta juoksut ottamatta ja sitä kautta Vimpeli oli parempi ja ansaitsi paikkansa finaalissa, tänään neljä kertaa kotiuttanut Juha Korhonen kommentoi toista jaksoa.

Vedon lukkari Janne Heimonen pääsi tuulettamaan


Kun molemmat veivät yhden jakson mieheen, oli edessä supervuoro. Kopla aloitti supervuorossa sisällä ja Korhonen löikin ajolähdöstä Tommi Mäentaustan kotiin. Enempää Kopla ei saanut juoksuja, joten vuoro siirtyi Vedolle.

Kopla teki nopeaan tahtiin kaksi paloa vimpeliläisistä, eikä lähellä ollut ottelun ratkaiseva kolmas palokaan. Sitä ei kuitenkaan nähty ja Perttu Ruuska löi pallon hienosti väliin ja tasoitti supervuoron. Myöskään Veto ei saanut enempää juoksuja.

Kotiutuslyöntikisasta varsinainen nitro-kamppailu

Pimeys alkoi pikkuhiljaa hiipiä KSS Energia Areenalle, kun ottelua oli tahkottu jo lähes kolme tuntia. Molemmat kuitenkin taistelivat ottelun voitosta urhoollisesti.

Kopla aloitti myös kotiutuslyöntikilpailun sisällä ja saikin viidestä parista kaksi juoksua, kun ensin Hacklin löi serkkupoika Teemu Nurmion kotiin ja heti perään Toikka puolestaan Matti Saukon. Tämä ei kuitenkaan riittänyt ottelun voittoon, sillä myös Veto kotiutti kahdesti Henri Puputin ja Perttu Ruuskan toimesta.

Ilta hämärtyi – jännitys säilyi


Tämähän tiesi sitä, että mentiin jatkopareihin. Juha Korhonen oli lähellä kotiuttaa Tommi Mäentaustan, mutta Puputin upea polttoheitto kopparin paikalta poltti Mäentaustan aivan kotipesän portille. Kopla sai jatkopareilla yhden juoksun, kun Matit Latvala sekä Saukko järjestelivät mustakeltaiset johtoon. Tämäkään ei vielä riittänyt voittoon, sillä Puputti löi pallon lähes kunnarin arvoisesti läpi, mutta paloi juuri ennen ehtimistään kolmospesään. Tuloksena yksi juoksu, joka jäi Vedon ainoaksi.

Jo lähes kolme ja puoli tuntia kestänyt ottelu eteni siis kotiutuslyöntikilpailussa lisäparien lisäpareille. Jälleen kerran Puputti poltti Mäentaustan kunnon polttoheitolla aivan kotipesän porteille ja kun Kopla ei saanut näillä pareilla juoksua, niin Veto tarvitsi voittoon yhden juoksun.

Sen Vimpelin Veto myös teki, Janne Mäkelä löi Teemu Isokedon kotiin ja Veto marssii SM-finaaleihin Sotkamon Jymyn kaveriksi voitoin 3-1.

– Oikeutetusti jaksot 5-1 ja 1-5, tiukka superi ja sitten kaveri veti hienosti palloa väliin. Me jouduttiin hieman hyökkäämään ja saatiin kaverin räpylästä juoksuja, mutta me ei taiettu antaa yhtään tuossa superissa oman hanskan kautta. Kore tuossa jossitteli, siellä on miljoona tilannetta, mitä voisi jossitella, mutta se on nyt ihan turhaa, Koplan pelinjohtaja Eero Pitkänen kommentoi.

Koplan tie vie pronssimatsiin


– Haluan kyllä kiittää kollegaa Eero Pitkästä erittäin kovasta sarjasta. Me ei päästy hetkeäkään helpolla. Eero on tehnyt pitkän ja ansiokkaan uran ja jos tämä nyt oli viimeinen keskinäinen kohtaaminen, niin iso hatunnosto pitkäjänteisestä työstä ja taistelusta mikä viime vuonna käytiin, vaikka se viime vuonna meni suoraan 3-0, niin ei se ollut niin selvä ja kuten tämäkin sarja näytti, niin pienet olivat marginaalit. Iso arvostus Eerolle ja Kouvolalle ja ollaan todella tyytyväisiä, että pystyttiin tästä jatkoon menemään, puolestaan Vedon pelinjohtaja Sami-Petteri Kivimäki kiitteli.

Koplan kausi jatkuu sunnuntaina 10.9. Joensuun Mailan vieraana pronssipelien merkeissä. Kesän viimeinen kotipeli pelataan lauantaina 16.9., kun pronssipelien toinen kohtaaminen pelataan KSS Energia Areenalla. Tervetuloa kannustamaan Kopla kohti SM-pronssia!

teksti: Tommi Manninen kuvat: Teemu Parta

Comments


bottom of page