top of page

Otteluraportti: Kopla säilytti Kaakon herruuden Kouvolassa

Kauden ensimmäinen Kaakon Kahakka miteltiin tiistaina Kouvolassa. Sateisella KSS Energia Areenalla nähtiin tiukka kamppailu Kaakon herruudesta, jonka Kopla kuitenkin piti itsellään lukemin 2-0 (5-4, 6-1). Kouvolan Pallonlyöjät ei ole tällä kaudella kokenut ainuttakaan jaksotappiota kotikentällään. Yleisöä oli paikalla hienosti 1983 katsojaa.

– Hyvä peli meiltä, juoksuja yksitoista ja 26 kolmostilannetta. Sitten kun se vapaakin rupesi tippumaan, niin se aukaisi paljon meidän peliä. Merkistähän me ei saatu oikein sellaisia laadukkaita vetoja, Valentin Ikosta lukuun ottamatta, Koplan pelinjohtaja kertasi.

KPL ja IPV kohtasivat Superpesiksessä ensimmäistä kertaa 11 vuoteen, kun tiistai-iltana oteltiin Kaakon Kahakaksi ristitty paikalliskamppailu. Sadesää yritti kiusata katsojia ja pelaajia läpi ottelun, mutta se ei tunnelmaa latistanut.

IPV oli ottelun avausjaksolla pitkään niskan päällä ja siirtyikin juoksuissa jo ratkaisevan tuntuiseen 1-4 johtoon. Moni katsoja varmasti ajatteli jo, että nyt se ensimmäinen jaksotappio nähdään Kouvolassakin. Kopla oli kuitenkin toista mieltä ja nousi viimeisellä lyöntivuorolla kolmella juoksulla jaksovoittoon.

Valentin Ikonen ratkaisi avausjakson


Koplan kirin käynnisti läpilyönnillä Koplan parhaaksi pelaajaksi valittu Valentin Ikonen ja sama mies löi myös jakson voittojuoksun.

– Ensimmäisellä jaksolla otettiin poikkeuksellisesti, ei pahoja virheitä, mutta pieniä sijoittautumisvirheitä kuitenkin. Jannellakaan ei ollut ehkä se kaikista paras päivä lautasen ääressä ja Rönkkö löi myös hienon läpilyönnin, joka oli täysin hyväksyttävissä. Kunnia täytyy lyönnillekin joskus antaa, Pitkänen summasi.

– Kotiuttaminenkin oli vähän nuhasta, eikä tuntunut oikein keppiin käyvän. Niissäkin tilanteissa mailamies teki virheitä, pelinjohtaja teki virheitä ja teki joku pelaajakin joskus jonkun virheen. Koko ajan oli kuitenkin se rauha ja usko omaan tekemiseen, sitten kun on tullut paljon voittoja, niin se näkyi tuossa lopussa.

Toinen jakso Koplan näytöstä

Kopla sai ensimmäisen jakson hienosta lopusta sen verran virtaa, että toinen jakso olikin selkeästi kotijoukkueen. Lyönnit alkoivat upota kenttään ja juoksuja tuli. Neljä eri miestä pääsi lyömään pelaajaa kotiin, kun Ikonen ja Juha Korhonen löivät yhden mieheen ja Toni Laakso sekä Matti Latvala kaksi. Latvalan kaksi perättäistä, täysin samaan kohtaan tippunutta kumuralyöntiä olivat yhtiä jakson ratkaisevia hetkiä.

Matti Saukko poltti täpärästi IPV:n kärjen Ville Lantiaisen kotipesään


Toisella jaksolla nähtiin jälleen kerran Valtteri Luomalta aivan ilmiömäinen suoritus, kun mies poltti hyppykopin jälkeen IPV:n pelaajan kotipesään todellisella tappoheitolla.

– Toinen jaksohan oli ulkona jo paljon parempaa. Siinä ei oikeastaan mikään muu muuttunut, kuin se, että pallot ei tippunut räpylästä ja vähän sijoittautumisia muistuteltiin tauolla, että mitenkäs siellä kentällä pitikään olla. Muun muassa Valentin päästi siinä ensimmäisellä jaksolla yhden lyönnin vierestään, että herää varmaan painajaisiin vielä yöllä.

Matti Latvala jatkoi varmoja otteita


Koplan ulkopelin parhaimmistoa olivat ykkösvahti Valtteri Luoma, joka sai jälleen kerran poltettua monesti IPV:n etenijän kovalla heitollaan sekä Matti Latvala, jonka työskentely kakkospesällä oli taattua laatua.

– Erittäin tyytyväinen peliin, tämä oli oikein hyvä aloitus syyskaudelle, Pitkänen päätti.

Valentin Ikonen kommentoi otteluennakossa olevansa intoa täynnä, kun pienen pelitauon jälkeen pääsee taas pelaamaan. Se totisesti näkyi peliotteissa ja siitä hyvänä osoituksena kolme lyötyä juoksua ja pelin parhaan pelaajan palkinto.

– Oli kyllä paras peli itseltä tällä kaudella. Mukavalta tuntui alusta asti lyöminen, ihan jo alkulämmittelyistä alkaen, Ikonen iloitsi.

– Kyllähän tuollainen juhannustauko tekee henkisesti ihan hyvää ja saa hyvin treenattua, kun ei ole pelejä. Kyllä tämä peli sieltä kumpuaa, kun treeneissä on tuntunut hyvältä jo pitkän aikaa.

Koplan kausi jatkuu jo torstaina vieraspelillä Pattijoen Urheilijoita vastaan Raahessa ja seuraavan kerran kotona pelataan Itä-Länsi–viikonlopun jälkeen tiistaina 4.7., kun vastaan saapuu sarjataulukossa juuri Koplan yläpuolella majaileva Seinäjoen JymyJussit. Tervetuloa KSS Energia Areenalle!

Torstain ottelu suorana Koplaradiosta!

teksti: Tommi Manninen kuvat: Teemu Parta

Comments


bottom of page