top of page

Otteluraportti: Kopla nollasi Jymyn helteisessä perjantai-illassa

Kopla jatkaa edelleen ilman jaksotappiota kotikentällään, kun se jymäytti Sotkamon Jymyn kumoon helteisen perjantai-illan päätteeksi lukemin 2-0 (5-2, 4-2). Kauden ennätysyleisö 2612 katsojaa todisti ottelua paikan päällä. Viimeksi Kouvolassa on ollut yleisöä yhtä paljon kaudella 2013!

Perjantai-iltana KSS Energia Areenalla pelattiin todellinen herkkupala, kun Sotkamon Jymy saapui Koplan vieraaksi Kouvolaan. Jymy matkasi Kouvolaan Joensuusta koettu tappio niskassaan. Kopla ei ollut JoMaa mukavampi isäntä, vaan nappasi täydet kolme pistettä hienolla esityksellä.

– Kaveri aloitti hyvin, mutta auttoivat lopulta meitä yllättävänkin paljon. Nolla piti hyvin, se oli avainasia tänään.  Kotiutukset onnistuivat myös hyvin. Ei saatu alkuun vapaita tippumaan, mutta sitten alkoi osua. Etenijät myös juoksivat muutaman tänään hienosti, Koplan pelinjohtaja Eero Pitkänen summasi.

KPL eteni vahvasti


Koplan lyöjäosasto onnistui tänään laajalla rintamalla, kun viisi eri pelaajaa kirjautti itselleen vähintään yhden lyödyn juoksun. Eniten juoksuja löi lyöjäkuningas Juha Korhonen kolmella lyödyllään. Myös etenijät olivat vahvoja, kun niin ikään viisi eri pelaajaa merkkautti itselleen juoksun, näistä neljä pelaajaa kaksi tuotua.

Juho Hacklin oli jälleen lujaa tekoa mailan varressa ja miehen lyönnit osuivat kenttään sataprosenttisella teholla (9/9 kl). Koplan parhaaksi pelaajaksi valittu Hacklin kirmasi myös kahdesti kotiin.

Juho Hacklin lempityössään


KPL:n voitto laajalla arsenaalilla

Ottelun avausjakso oli alkuun erittäin tasaista. Sasu Toikka sai kunnian kotiuttaa Tommi Mäentaustan ensimmäisenä, mutta Jymy kuittasi saman tien ensin rinnalle ja ohitse. Tätä Kopla ei niellyt vaan painoi kaasupolkimen tiukasti lattiaan ja nappasi itselleen jaksovoiton.

Kolmannen aloittavalla KPL meni rinnalle ja ohi, ja kun ulkopeli oli loppujakson totutun vahvaa, ei Jymystä ollut uhkaamaan 5-2 jaksovoittoa.

KPL:n ulkokentällä oli aihetta juhlaan


Toisella jaksolla Kopla oli aivan omaa luokkaansa. Heti ensimmäisellä lyöntivuorollaan mustakeltaiset kumautti kolme juoksua, josta yksi tuli Jymyn harhaheiton turvin.

Räväkästä jakson aloittamisesta Jymy ei toipunut ja Kopla sai pidettyä vierailijat nollilla kolme ensimmäistä lyöntivuoroa. Viimeiselle lyöntivuorolle sotkamolaiset terästäytyivät ja laittoivat vielä pelin jännäksi.

Parin ajolähdön turvin Jymy kavensi tilanteeksi jo 4-2, mutta lopulta Kopla lopetti kainuulaisten pyristelyn ja nappasi tyylikkäästi täydet pisteet kotiin.

Joona Mäkelä debytoi kärkilyönnit 2/3


Kopla joutui muuttamaan totaalisesti lyöntijärjestyksensä juuri ennen ottelun alkua, kun kapteeni Anssi Lammilan jalka alkoi reistailla. Kopla ei kuitenkaan tästä hätkähtänyt ja klaarasi matsin. Lammilan poisjäänti avasi mahdollisuuden KPL:n omalle kasvatille Joona Mäkelälle, joka pelasi tänään superpesisuransa avausmatsin!

– Kaikki kynnelle kykenevät pelasivat tänään ja sillä selvä. Ei ollut nappuloita alkaa muutella lyöntijärjestystä kesken pelin, Eero Pitkänen kommentoi.

KPL lähtee juhannustauolle hyvistä asetelemista sarjan neljäntenä joukkueena. KPL onnistui kevätkaudella harvinaisessa tempauksessa, sillä yksikään vastustaja ei ole hakenut jaksovoittoa Kouvolasta. Alkukauden menestyksestä kertoo omaa kieltään se, että KPL on pystynyt voittamaan kaikki edellä olevat joukkueet.

Seuraava ottelu ti 27.6. klo 18 KPL vs. IPV KSS Energia Areenalla.

teksti: Tommi Manninen kuvat: Teemu Parta

Коментарі


bottom of page