top of page

Otteluraportti: Kopla nappasi voiton Seinäjoelta


KPL nappasi kahden pisteen arvoisen vierasvoiton Seinäjoen JymyJusseista lukemin 1 – 2 (1-11, 6-2, 0-1). Voiton myötä KPL:n ero JymyJusseihin kasvoi 11 pisteeseen. Jatkosarja jatkuu lauantaina Kouvolassa, kun saa vastaansa Koskenkorvan Urheilijat.

Ensimmäinen jakso oli hurjaa tykitystä Koplan ykköspalkitun Juha Korhosen (1+4) johdolla, mutta toisella jaksolla sisäpeli tukkiutui ja joukkue jäi vain neljään kolmostilanteeseen. Seinäjoen JymyJussit sai peliin mukaan loukkaantumisen ja pelikiellon takia muutaman pelin huilanneen lukkari Henri Itävalon, mutta pelinjohtaja Mikko Vainionpää oli sairauden takia poissa. Harmaapaitojen kärkenä yleensä viilettävä Tuomas Raunio aloitti numerolla viisi. KPL:ltä Toni Laakso pelasi ennakkotiedoista poiketen kolmosena ja Juho Hacklin nelosena.

– Kaksijakoinen peli. Voitto pääasia. Ollaan edelleen kiinni kolmossijassa. Eka jaksoa hyvää peliä, toisella jaksolla muutama töppi sisällä ja kaveri pääsi turhan helpolla ulkokentällä. Kokonaisuutena ihan hyvä peli, KPL:n parhaana palkittu Juha Korhonen kommentoi.

Ensimmäinen jakso “yhtä päätyä”

Ensimmäinen vuoropari meni tunnustellessa, mutta toisella KPL pisti hihat heilumaan. Ensin Toni Laakso ja Juho Hacklin puhkaisivat kolmospuolen – Laakso painuvalla lyönnillä jatkeelle ja Hacklin kolmosrajasta – kumpikin yhden juoksun arvoisesti ja Juha Korhonen löi yhden pinnan lisää keskeltä kenttää. Kahden JymyJussien sisävuoron jälkeen kotijoukkue oli yhä ilman kolmostilannetta.

Korhonen jatkoi tylyä tykitystään kolmannen vuoroparin aloittavalla. Ensin hidastettu lyönti kakkospussiin kotiutti Mäentaustan ja toisella lyönnillä pallo kolmosluukusta maisemiin kunnarin ja kahden tavallisen juoksun arvoisesti.

– Nappiveto kolmosluukkuun. Pienellä tuurilla meni vielä portin alta, Korhonen kertasi kunnariaan.

Pelinjohtaja Eero Pitkänen jatkoi hyökkäävää peliä ja pisti Sasu Toikalle ajolähdössä ensimmäisellä merkkiä päälle. “Sapen” keskipompulla Matti Saukko kirmasi kotiin ja seuraavalla lyönnillä vapaa kumura tippui kenttään ja Hacklin toi pelin jo 0-9:ään. Kymppi saatiin rikki samalla vuorolla: Valentin Ikonen pisti viimeisellä lyönnillään ajolähtötilanteessa Henri Itävalon räikeästä taktisesta väärästä komean kumuran väliin.

KPL tuuletti avausjaksolla


Lyöjätilaston kärkinimi Jukka-Pekka Vainionpää pääsi kokeilemaan Koplan takatilannetta ensimmäisen kerran vasta kolmannen tasoittavalla, mutta Janne Kivipellon puolikorkeat syötöt sotkivat “Jukkiksen” vapaat lyönnit. Seuraavana lyönyt Markus Hallasuo puolestaan onnistui omassa kumurassaan kaventaen pelin 1-10:een, mutta Matti Latvala kuittasi sen KPL:n seuraavalla sisävuorolla pistämällä pallon koppareille asti keskisaumasta. Viimeisellä sisävuorollaan kotijoukkue ei saanut edes kolmostilannetta, joten ensimmäinen jakso kuitattiin Koplalle lukemin 1-11. Kolmostilanteet menivät vieraille lukemin 3-19.

Toinen jakso toista päätyä

Toiselle jaksolle pelinjohtajana toiminut Jussi Parvi laittoi lisää paukkuja ykköskärkeen laittamalla Tuomas Raunion kärjeksi Ville Viidan tilalle. Sisällä aloittanut JymyJussit sai ensimmäisen juoksunsa, kun Elmeri Liedon koppi putosi väliin ja Viita karkasi kolmoselta kotiin. KPL:n osalta vuoro jäi niin torsoksi kuin ikinä voikaan: kolme lyöjää ja kolme paloa.

Jälleen kerran vauhdikkaalla päällä ollut Tommi Mäentausta esitteli ulkopeliosaamistaan hakemalla Juuso Myllyniemen ykköstilanteessa lyömän kakkosjatkevedon poikki ja teki vielä palonkin kakkoselle loistavalla suorituksella. Seuraava kakkosjatkeelle tullut pallo sitten menikin valitettavasti maisemiin ja Toni Marjamäki tuuletteli tyhjään kenttään lyömäänsä kunnaria kolmosella. JymyJussit jatkoi kovaa painostustaan ja rakensi ajolähdön Jukka-Pekka Vainionpäälle, joka pisti pallon vastustamattomasti keskisaumasta koppareille saakka. Lyöty juoksu oli kauden 112, joka on Superpesiksen kaikkien aikojen ennätys!

1+4 lyönyt Juha Korhonen palkittiin KPL:n parhaana


KPL:n sisävuoro alkoi nelosesta ja pienellä ripauksella ylimääräistä tyrtelöintiä ja muutamalla JymyJussien Elmeri Liedon ulkopelisuorituksella KPL jäi kokonaan ilman kolmostilannetta. Kolmannen aloittavalla JymyJussit lähti hyökkäämään kakkoskärjellään ja jatkoi kolmostilanteidensa 100 % hyödyntämistä, kun Vainionpää iski syntyneestä ajolähdössä ottamattoman kumuran kolmosjatkeelle ja tyhjensi kentän kopilla viimeisellä lyönnillään. Sen jälkeen KPL ei päästänytkään etenijää ykköstä pidemmälle.

Kolmannen tasoittavalla KPL sai myös sisäpeliään toimimaan: Sasu Toikka iski 4-1 -kavennuksen tappikumuralla ja Valentin Ikonen jatkoi kiriä samalla lyönnillä kotiuttamalla Teemu Nurmion. KPL sai tilanteen vielä jatkumaan, mutta Sami Korvola kesti Anssi Lammilan painepallon helposti. Viimeisellä sisävuorolla JymyJussit sai pesät täyteen ja otti aikalisän. Punottujen juonien jälkeen Vainionpää pisti viimeisellä lyönnillään pallon läpi kolmosrajasta kahden juoksun arvoisesti, mutta sen enempään ei kotijoukkue pystynyt. Eivätpä pystyneet vieraatkaan, vaan JymyJussit nollasi Koplan viimeisen sisävuoron. Toinen jakso siis JymyJusseille lukemin 6-2.

Supervuorossa JymyJussit sai luotua kahdella palolla ajolähdön Vainionpäälle, mutta tuloksena oli kolme laitonta. KPL sai pesät täyteen Juha Korhoselle, mutta tällä kertaa ulkokenttä luki kovat saumapuhkaisuvedot. Seuraavana kokeilemaan tuli Matti Latvala, jonka kakkosrajanäpyllä Teemu Nurmio pinkoi voiton Koplalle. Voiton myötä KPL vahvisteli asemiaan sarjakolmosena, mutta Jani Komulaisen riveihinsä värvännyt Sotkamon Jymy on vain neljän pisteen päässä yhden ottelun vähemmän pelanneena. Jymy kohtaa juurikin JymyJussit seuraavassa ottelussaan lauantaina. Myös KPL:n urakka jatkuu lauantaina, kun Koskenkorvan Urheilijat saapuu KSS Energia Areenalle.

– Ulkopeli oli tänään hyvää, se on ollut hyvää muutenkin. Se mukaan lauantaille. Sisäpelissä turhat töpit pois, niin ollaan vahvoilla, “Kore” päätti.

Kouvolan Pallonlyöjät – Koskenkorvan Urheilijat La 5.8. klo 17:00 Tervetuloa!

teksti: Simo Pyöriä kuvat: Teemu Parta

Comments


bottom of page