top of page

Otteluraportti: Kopla kaatoi KossUn koleassa kelissä!


KPL jäi Itä–Länsi-tauolle kolme pistettä takataskussaan, kun se kaatoi Koskenkorvan Urheilijat KSS Energia Areenalla koleassa sadekelissä. Täydet pinnat jäivät Kouvolaan lukemin 2–0 (5–3, 3–1).

Ottelu alkoi Koplan kannalta komeasti, sillä kotijoukkue nollasi ensin KossUn hyökkäyksen ja Juho Hacklin löi ensimmäisen tasoittavalla mustakeltaiset johtoon kotiuttamalla Santeri Löppösen.

Ilmiliekeissä oleva Hacklin jatkoi komeaa virettään toisen tasoittavalla, kun palomiehenä siviilissä työskentelevä ”Hakki” kumautti laittoman jälkeen komean lyönnin kakkosjatkeelle. Leveällä pelannut koppari ei saanut lyöntiä katkaistua ja pallo lipui aina mainosaitojen taakse asti.

Hacklin on lyönyt kahdessa viimeisessä ottelussa peräti kymmenen juoksua. KeKiä vastaan sunnuntaina Hacklin löi miestä kotiin kuudesti.

– Viime vuonna löin Kiteetä vastaan samasta paikasta samalla tavalla. Se oli kova kumura kakkosjatkeelle ja kivahan sellaisia on lyödä, Hacklin kommentoi kunnaria.

Kolmannessa vuoroparissa KossU kavensi Patrik Wahlstenin lyönnillä eron kolmeen juoksuun, mutta heti seuraavassa lyöntivuorossa Matti Latvala palautti juoksueron takaisin neljään juoksuun.

Koskenkorvan Urheilijat yrittivät viimeisellä lyöntivuorollaan kiriä ja pääsikin lähelle. KossUn illan kaikki juoksut lyönyt Wahlsten kotiutti niin Ville-Veikko Ollin kuin Juho Toivolan ja toi härkälauman vielä peliin mukaan. Tämän lähemmäs vierailijat eivät kuitenkaan päässeet ja jaksovoitto kirjattiin Koplalle.

– Ensimmäisen jakson lopulla annoimme vähän turhaa siimaa, Hacklin harmitteli ensimmäisen jakson loppua.

– Sisällä saimme ihan mukavasti tilanteita, mutta ei sitten saatu miestä kotiin ihan samalla tavalla. Pelimme ei mennyt irtonaiseksi sitten missään vaiheessa. Hacklinin lyönti oli todella tärkeä ensimmäisellä jaksolla, Koplan pelinjohtaja Matti Iivarinen kommentoi.

Toisella jaksolla sade yltyi ja tämän myötä pelistä tuli nihkeämpää. Kopla pääsi harhaheiton turvin ensimmäisen aloittavalla johtoon, mutta Wahlsten tasoitti juoksut heti seuraavalla lyöntivuorolla.

Koskenkorva sortui harhaheittoon myös toisen aloittavalla ja tämän myötä Matti Saukko kirmasi kotiin. Tämä jäi myös toisen jakson voittojuoksuksi. Janne Kivipelto löi vielä viimeisessä vuoroparissa yhden juoksun ja kolme pistettä jäi Kouvolaan.

Kostea keli ja liukas pallo teki temppuja ulkokentällä ja molemmille joukkueille tuli reilusti ulkopelivirheitä, kun pallo lipesi kädestä yhdeltä jos toiselta pelaajalta. Kolmostilanteet pysyivät koleassa kelissä myös maltillisena, sillä KPL voitto nämä lukemin 19–10.

– Ulkopeli oli rytmiltään hyvää. Olimme hommassa hyvin mukana. Ensimmäisen jakson lopun muutamasta tilanteesta tyylikkäät palot, niin ulkopeli olisi ollut vieläkin parempaa, Iivarinen päätti.

Kopla jäi KossU-pelin jälkeen lyhyelle Itä–Länsi-tauolle. Itä–Lännessä KPL-pelaajia tosin näkyy rutkasti, sillä miesten arvo-ottelussa pelaavat Antti Hartikainen, Matti Latvala ja Tommi Mäentausta. A-poikien arvo-otteluun pääsivät edustusjoukkueesta Valtteri Luoma ja Santeri Löppönen.

Seuraavan kerran Kopla on tulessa tiistaina 9.7., kun joukkue matkaa Mantun kentälle SiiPen vieraaksi. KSS Energia Areenalla KPL pelaa seuraavaksi sunnuntaina 14.7. Kiteen Palloa vastaan. Liput tähän matsiin voit ostaa TÄSTÄ!

Comments


bottom of page