top of page

Otteluraportti: Kopla jatkaa puhtaalla pelillä – Juha Korhonen löi kuusi


Kopla otti äitienpäivän kunniaksi komean kolmen pisteen voiton Oulun Liposta 1222 katsojan edessä. Ulko- ja sisäpelin toimiessa vakuuttavasti, kirjattiin voittolukemat Koplalle 2-0 (5-2, 6-5).

– Yksitoista tehtyä juoksua ja yksi vuoro missä ei tehty juoksua sekä sitten viisi vuoroa, missä kaveri jäi nollille. Siinä oli paljon hyvää, Koplan pelinjohtaja Eero Pitkänen kehui.

Juha Korhosen maila oli kuumaa kamaa ensimmäisellä jaksolla, kun mies tykitti Koplalle kolme juoksua. Tulitukea Korhoselle antoi mainiosti lukkari Janne Kivipelto, jonka mailasta lähti avausjaksolla kaksi juoksua.

– Meille tuli tänään myös tilanteita, ensimmäiselläkin jaksolla, että kaksi kertaa juoksu kotiin, jonka jälkeen välipalo kakkos-kolmos–välille. Toisen kerran (Ville-Pekka) Jokinen teki sen tahallaan heittämällä polttoheiton linjaan. Siitä ei päästy ikinä silla lailla myllyttämään perättäisiä ajoja. Siellä oli myös huonoa tuuriakin, Pitkänen harmitteli.

Juha Korhonen iski kuusi juoksua!


Toiselle jaksolle Oulun Lippo sai räväkän alun, kun se johti avausvuoron jälkeen ottelua juoksuin 0-2. Kopla ei tilannetta kuitenkaan kauan katsellut, vaan paineli omalla tasoittavallaan Korhosen ja Toikan lyödyillä juoksuilla sekä Lipon lukkari Hannu Huuskosen avustuksella juoksuissa 3-2 johtoon.

Korhonen iski Koplalle myös kaksi seuraavaa juoksua ja ottelu näytti olevan hetken jo ohi, kun mustakeltaiset johti jo kolmella juoksulla. Lippo kuitenkin kaivoi vielä taisteluilmeen esiin ja tasoitti juoksut neljännen aloittavalla tasan viiteen.

– Toinen jakso sitten alkoi, niin että saivat kaksi kertaa pallon väliin hienoilla lyönneillä. Lopussa ei tietysti saisi noin avoimia läpilyöntejä antaa tuossa tilanteessa, Pitkänen mietti.

– Kuten Markku (Hylkilä) sanoi ja itsekin tiedän, niin on heillä kovia poikia lyömään. Siihen kun annat yhden helpon räpylästä, niin kyllä sieltä sitten hyviäkin lyöntejä nähtiin. Nyt pääsi kaveri viiteen – viiteen, muttei onneksi saanut sen enempää, Pitkänen jatkoi.

Matti Saukko toi kolme juoksua


Ottelu ratkesi lopulta Koplan kannalta onnekkaasti Huuskosen antamaan vapaataivaljuoksuun.

– Hieman tietysti tuli halvalla tämä voittojuoksu, mutta kelpaa meille.

Sisäpelissä Juha Korhonen oli kovaa valuuttaa kuudella lyödyllä juoksullaan. Kivipelto löi juoksuista kaksi ja Sasu Toikka yhden.

Ulkopelissä Koplan parhaimmistoa olivat vahvasti etenijöitä polttanut Valtteri Luoma ja varmasti kauhonut Matti Latvala. Lukkari Janne Kivipelto onnistui sekoittamaan useasti Lipon sisäpelin.

– Kun tuosta katsoo kaverin ykkösen ja kakkosen tilastoja, niin emme me ihan huonosti pelanneet. Hyvin ne löivät, esimerkiksi Antti (Korhonen) veteli pari kertaa kolmosjatkeelle ottamattoman kumuran. Sitten tietysti, kun johdossa olet, niin se menee aina vähän passiiviseksi. Niin kuin sanoin, niin viisi vuoroa pidettiin kaveri nollilla ja viidessä nollassa sai ensimmäisellä jaksolla ekat juoksut, Pitkänen analysoi.

– Nyt rupeaa olemaan sellainen fiilis, että on päässyt ulkona tarpeeksi lyömään ja itseluottamus alkaa olla kohdillaan, ettei peliä edeltävänä päivänä tunnu siltä, ettei tästä tule mitään. Eilen illalla ja tänään oli sellainen fiilis, että alkaa osumaan kohdalleen, Koplan ykköstykki Juha Korhonen kommentoi.

Kopla pelaa seuraavan kerran KSS Energia Areenalla jo heti tiistaina 16.5. kun vastaan asettuu Kiteen Pallo. Ottelu alkaa arkiottelun tapaan kello 18:00. Tervetuloa kannustamaan mustakeltaiset voittoon! Ottelussa on katsomon osa, josssa neuvotaan ja ohjataan pesäpallon saloihin.

teksti: Tommi Manninen kuvat: Teemu Parta

Comments


bottom of page